8/9/21

Εκτός σχεδίου δόμησης: Νέες διατάξεις για αρτιότητα, δόμηση και οικοδομικές άδειες

 

 

 

 

 

       Λίγους μήνες μετά τη δημοσίευση του Ν.4759/2020, με τον οποίο τροποποιήθηκαν οι όροι δόμησης για την εκτός σχεδίου δόμηση και καθορίστηκαν μεταβατικές διατάξεις για την κατάργηση της δυνατότητας οικοδόμησης σε συγκεκριμένα γήπεδα και ιδιοκτησίες με εμβαδό μικρότερο των 4 στρεμμάτων, το Υπουργείο Περιβάλλοντος κατέθεσε στον νόμο για την ολοκληρωμένη διαχείριση αποβλήτων και ψηφίστηκαν πρόσφατα από τη Βουλή (N. 4819/21) νέες διατάξεις, που αφορούν στη δόμηση στις εκτός σχεδίου περιοχές.  

 

 

Στόχος του νέου νόμου είναι η παροχή διευκρινίσεων και η συγκεκριμενοποίηση προγενέστερων διατάξεων, προς αποφυγή παρερμηνειών που γίνονταν από τις κατά τόπους Πολεοδομίες.  

 

 

Ως αποτέλεσμα είχαν να μπλοκάρουν πολλές οικοδομικές άδειες σε οικόπεδα εκτός σχεδίου μικρότερα των 4 στρεμμάτων. Ετσι ανάλογα με το εμβαδό του γηπέδου, καθορίζεται πλέον με τη χρήση μαθηματικού τύπου η ανώτατη επιτρεπόμενη δόμηση από 86 έως 186 τετραγωνικά.

 

 

Ποιοι είναι οι όροι δόμησης ανάκατηγορία εγκατάστασης;

 

α) Για γεωργοκτηνοτροφικά, γεωργοπτηνοτροφικά κτίρια, κτίρια υδατοκαλλιεργειών, στέγαστρα σφαγής, γεωργικές αποθήκες, δεξαμενές, θερμοκήπια και λοιπές γεωργικές κατασκευές, Μέγιστος Συντελεστής Δόμησης 0,8.

 

β) Δεξαμενές καλλιέργειας υδρόβιων οργανισμών μέγιστο ύψος 50 εκατοστά.

 

γ) Για βιομηχανικές εγκαταστάσεις, Μέγιστος Συντελεστής Δόμησης 0,6 και ο μέγιστος συντελεστής κατ’ όγκον εκμετάλλευσης το 4.

 η συνέχεια στην πηγή

 




Πως μπαίνει νόμιμα τροχόσπιτο, λυόμενο ή άλλη κατασκευή στο οικόπεδο

 

 

 

 

 

Αποκάλυψη! Φωτογραφίες από πολιτική συνάντηση "έκπληξη" στον Πύργο...

 

 

 

 

 

Αποκάλυψη τώρα στο boreiaileia.blogspot.com: Μεταγραφή - πολιτικός "σεισμός" σε δήμο της Ηλείας!

 

 

 

 

 

Στο δρόμο προς το ολικό lockdown; Η κυβέρνηση «κλειδώνει» Ευρυτανία και Αργολίδα

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου