13/9/21

Προσλήψεις- εξπρές με 118 θέσεις μονίμων στο Λιμενικό και Συνοριοφυλακή εκτός πανελλαδικών!

 

 

 

 

 

       Προσλήψεις εξπρές για λιμενικούς και συνοριοφύλακες, προωθεί το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

 

 

        Σύμφωνα με την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου, οι συγκεκριμένες προσλήψεις κρίνονται αναγκαίες για να αντιμετωπιστούν οι εισροές μεταναστών που θα προκύψουν από την ανθρωπιστική κρίση στο Αφγανιστάν.

 

 

Έτσι λοιπόν, αποφασίστηκε η πρόσληψη 118 νέων στελεχών με απευθείας κατάταξη (χωρίς Πανελλήνιες) στο Λιμενικό Σώμα.

Το νέο προσωπικό θα καταλάβει θέσεις αξιωματικών μέσω δύο νέων διαγωνισμών.

 

 

Ειδικότερα:

 

Προκήρυξη ειδικότητας Κυβερνήτη ή Μηχανικού  



Το υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής προκηρύσσει διαγωνισμό για την πλήρωση συνολικά 105 θέσεων Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, απευθείας κατάταξης, ειδικότητας Κυβερνήτη ή Μηχανικού, προερχόμενων από ιδιώτες, με εφαρμογή του συστήματος μοριοδότησης των υποψηφίων. 



Οι υποψήφιοι που τηρούν τα απαραίτητα προσόντα, όπως αυτά φαίνονται παρακάτω, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση υποψηφιότητας από την τις ημερομηνίες από τη Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021, έως και την Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021.

 

 

Η κατανομή και πλήρωση των παραπάνω θέσεων θα γίνει ως ακολούθως:

 

  • Ειδικότητα Κυβερνήτη Σαράντα πέντε (45) θέσεις, από πτυχιούχους Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.)/ Πλοιάρχων της ημεδαπής, με θαλάσσια υπηρεσία τουλάχιστον έξι (6) μηνών μετά την απόκτηση διπλώματος Γ΄ τάξης του Εμπορικού Ναυτικού (Ε.Ν.), ως Αξιωματικοί Ε.Ν. 

     

    Αν οι εν λόγω υποψήφιοι δεν επαρκούν για την κάλυψη των προκηρυχθεισών στην εν λόγω ειδικότητα θέσεων, οι θέσεις καλύπτονται από υποψηφίους, πτυχιούχους Πλοίαρχους Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) της αλλοδαπής και με τις αντίστοιχες προϋποθέσεις.

     

     

  • Ειδικότητα Μηχανικού Εξήντα (60) θέσεις, 

    από πτυχιούχους Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.)/ Μηχανικών της ημεδαπής, με θαλάσσια υπηρεσία τουλάχιστον έξι (6) μηνών μετά την απόκτηση διπλώματος Γ΄ τάξης του Εμπορικού Ναυτικού (Ε.Ν.), 

     

    ως Αξιωματικοί Ε.Ν. Αν οι εν λόγω υποψήφιοι δεν επαρκούν για την κάλυψη των προκηρυχθεισών στην εν λόγω ειδικότητα θέσεων, οι θέσεις καλύπτονται από υποψηφίους, πτυχιούχους Μηχανικούς Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) της αλλοδαπής και με τις αντίστοιχες προϋποθέσεις.

     

     

Ολόκληρη η προκήρυξη

 

 

Προκήρυξη ειδικότητας Τεχνικού

 

Προκήρυξη διαγωνισμού απευθείας κατάταξης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, ειδικότητας Τεχνικού έτους 2021, με εφαρμογή του συστήματος μοριοδότησης των υποψηφίων, δημοσιοποίησε το ΛΣ-ΕΛΑΚΤ.

 

Η πλήρωση των θέσεων θα γίνει από διπλωματούχους Σχολών Πολυτεχνείων και Τμημάτων Πολυτεχνικών Σχολών Α.Ε.Ι. του Πανεπιστημιακού τομέα της ημεδαπής ή ισοτίμων και αντίστοιχων της ημεδαπής ή αλλοδαπής.

 

Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να καταταχθούν στο Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή, ως απευθείας κατάταξης Αξιωματικοί Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ειδικότητας Τεχνικού, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 3 του ν. 3079/2002 (Α’311), όπως ισχύει, θα πρέπει:

 

  • Να είναι Έλληνες πολίτες, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ή Δημοτολόγια της Χώρας.

     

  • Να είναι κάτοχοι διπλώματος Πολυτεχνείων ή Πολυτεχνικών Σχολών Α.Ε.Ι. του πανεπιστημιακού τομέα της ημεδαπής ή ισοτίμων και αντίστοιχων της αλλοδαπής, όπως αυτά καθορίζονται στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α’ της παρούσης.

     

  • Να μην έχουν υπερβεί το 30ο έτος της ηλικίας τους, δηλαδή να έχουν γεννηθεί από 01- 01- 1991 και μετά.

     

  • Οι άνδρες υποψήφιοι πρέπει να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,70 μ. και οι γυναίκες τουλάχιστον 1,65 μ., αμφότεροι χωρίς υποδήματα.

     

  • Οι άνδρες υποψήφιοι να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

     

  • Να έχουν τουλάχιστον καλή γνώση (Β2) της αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής ή ιταλικής ή ισπανικής γλώσσας

     

  • Να είναι υγειονομικώς κατάλληλοι (σωματικής ικανότητας πρώτης κατηγορίας Ι/1), σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 11/2014 (Α΄17), όπως ισχύει, για τους κατατασσόμενους στα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν πτυχία Ανωτάτων Σχολών.

     

  • Να μην έχουν καταδικαστεί σε οποιοδήποτε βαθμό

     

  • Να μη διώκονται ως φυγόποινοι ή φυγόδικοι

     

  • Να μην έχουν στερηθεί των πολιτικών τους δικαιωμάτων έστω και αν έχει λήξει ο χρόνος που ορίστηκε για τη στέρησή τους

     

  • να μην τελούν υπό στερητική δικαστική συμπαράσταση (πλήρη ή μερική) είτε υπό επικουρική δικαστική συμπαράσταση (πλήρη ή μερική), είτε υπό συνδυασμό των δύο προηγουμένων

  • Να μην είναι χρήστες ναρκωτικών ουσιών

     

  • Να μην έχουν εκπέσει από στρατιωτικό βαθμό, αποβληθεί ή απολυθεί κατά περίπτωση από τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας καθώς και από θέση δημόσιας υπηρεσίας ή Ο.Τ.Α. ή άλλου νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου, εξαιτίας τέλεσης πειθαρχικών παραπτωμάτων

     

  • Να έχουν πίστη στο Σύνταγμα, αφοσίωση στην πατρίδα και τη δημοκρατία και να μην πρεσβεύουν θρησκευτικές δοξασίες, που εμποδίζουν την εκτέλεση των καθηκόντων τους

     

     

Όσοι/ες έχουν τα απαιτούμενα προσόντα και επιθυμούν να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό απευθείας κατάταξης Αξιωματικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ειδικότητας Τεχνικού, υποβάλουν αίτηση μαζί με πλήρη δικαιολογητικά, ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ με συστημένη αλληλογραφία, τις ημερομηνίες από 01-09-2021, ημέρα Τετάρτη, έως και 30-09-2021, ημέρα Πέμπτη, στην αρμόδια Επιτροπή Παραλαβής - Ελέγχου Δικαιολογητικών, Μοριοδότησης και Κατάταξης του διαγωνισμού.

 

 

 

 

Προσλήψεις 150 μονίμων εκτός Πανελληνίων πραγματοποιεί η Πυροσβεστική.

 

 

 

 

Ανοίγουν 10.000 θέσεις εργασίας στον τομέα του Πολιτισμού – Οι 11 ειδικότητες

 

 

 

 

Ένσημα και σύμβαση εργασίας – Οδηγίες: Πώς θα τα βρείτε στην ΕΡΓΑΝΗ

 

 

 

 

 

Δήμος Πύργου: "Περονόσπορος έπεσε" στην οικονομική υπηρεσία;

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου