27/9/21

ΕΚΤΑΚΤH ΕΙΔΗΣΗ: Στο Παρίσι και ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος - Ελλάς Γαλλία στρατηγική συμμαχία;

 

 

 

 

 Μια έκτακτη είδηση, που όλοι εκτιμούν πως θα είναι για το καλό των ελληνογαλλικών σχέσεων και ιδίως για τα μακροπρόθεσμα στρατηγικά συμφέροντα της Ελλάδας.

 

 Στο Παρίσι μεταβαίνει εκτάκτως ο υπουργός Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος για να συμμετάσχει στην συνάντηση Μακρόν - Μητσοτάκη. 



Παρών θα είναι και ο υπουργός των Εξωτερικών ο κ. Νίκος Δένδιας, γεγονός που μας κάνει αισιόδοξους πως θα ανακοινωθεί επιτέλους η μακροπρόθεσμη αμυντική (και πολιτική) ελληνογαλλική συμμαχία, η οποία θα βάλει όρια (τουλάχιστον) στις ανιστόρητες, παράνομες σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και εξωπραγματικές απαιτήσεις της Τουρκίας στην Κύπρο, την Α. Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Με αγωνία θα περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες για να σας ενημερώσουμε.


 

 Όσον αφορά την ανάγκη του Ελληνισμού, τόσο στην Κύπρο όσο και στον ελλαδικό χώρο, για μια μακροπρόθεσμη στρατηγική συμμαχία με την Γαλλική Δημοκρατία είναι σε τόσο μεγάλο βαθμό επιτακτική όσο και αυτονόητη. Για όποιον βέβαια ενδιαφέρεται για την επιβίωση του Ελληνικού Έθνους... 

 

 

 Η Γαλλία έχει τη δυνατότητα και την επιθυμία να παραχωρήσει κρίσιμης σημασίας σύγχρονη τεχνολογία μέσα από αμυντικά (και όχι μόνο) προγράμματα συμπαραγωγής. 



Γεγονός που θα έχει πολλαπλό όφελος για εμάς. Θα τονώσει την Εθνική Οικονομία, θα προσφέρει χιλιάδες θέσεις εργασίας σε βάθος χρόνου, θα δώσει αμυντική (και όχι μόνο) τεχνολογία αιχμής στην Ελλάδα, με την οποία θα μπορέσουμε να αποκρούσουμε τις επιβουλές της Τουρκίας χωρίς να καταστραφούμε οικονομικά. 



Οι Τούρκοι αναπτύσσουν (με γερμανική και βρετανική τεχνολογία) και παράγουν μαζικά φθηνά όπλα χαμηλής τεχνολογίας μεν αλλά σε μεγάλους αριθμούς, επειδή δεν τους κοστίζει ακριβά. Τα παράγουν στην χώρα τους.




Τα λίγα Rafale ήταν μόνο η αρχή! Χρειαζόμαστε συμπαραγωγή και μεταφορά γαλλικής τεχνολογίας στα πάντα. Στεριά, θάλασσα και αέρα.



 

Σε βάθος χρόνου, εάν παραμείνουμε στην στείρα, ανόητη και αυτοκαταστροφική πολιτική που ακολουθούμε τα τελευταία 20 χρόνια (από την εποχή Σημίτη) διαλύοντας την Ελληνική αμυντική βιομηχανία, δεν θα μπορούμε να αντιπαρατεθούμε αποτελεσματικά στην άκρως επιθετική (ανεξαρτήτως κυβερνήσεως) Τουρκία. 

 

 

Δεν έχουμε την πολυτέλεια της "φιλανδοποίησης" να γίνουμε δηλαδή ένας πολιτικός δορυφόρος της Τουρκίας. Αργά αλλά σταθερά θα μας "καταπιεί". Πρώτα τον θαλάσσιο χώρο, μετά τα νησιά, μετά την Θράκη... 

 

 

Ο χάρτης που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην Άγκυρα, μέσα στα "τουρκικά εδάφη της ψυχής τους" έδειχνε ΚΑΙ την Θεσσαλονίκη!  Ήδη έφτασαν λίγα μίλια ανατολικά της Κρήτης! Τι περιμένουμε;

 

 

Η ελληνογαλλική συμμαχία όμως είναι απαραίτητη για πολιτικούς και οικονομικούς λόγους και μέσα στην ΕΕ. Εκεί που ο κοινός αντίπαλος Γερμανία, θα επιχειρήσει δια μέσω νέου προγράμματος λιτότητας, να "καταπιεί" οικονομικά ολόκληρο τον ευρωπαϊκό νότο. Αυτήν την φορά και την Γαλλία μαζί, που δεν μπόρεσε να το κάνει πριν λίγα χρόνια. Αλήθεια, τι περιμένουμε;


 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου