21/9/21

Τέσσερις ρυθμίσεις για χρέη στην εφορία – Ποιες επιλογές έχουν οι φορολογούμενοι

 

 

 

 

 

Τέσσερις ρυθμίσεις έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν οι φορολογούμενοι για την τμηματική καταβολή τόσο παλαιών όσο και νέων οφειλών προς την εφορία, την ώρα που τα στοιχεία της ΑΑΔΕ για τον μήνα Ιούλιο έδειξαν ότι τα φρέσκα ληξιπρόθεσμα φορολογικά χρέη αυξήθηκαν στα 3,170 δισ. ευρώ τον Ιούλιο, από 2,933 δισ. ευρώ τον Ιούνιο.  

 

 

Αν ληφθεί υπόψη και το παλαιό ληξιπρόθεσμο χρέος -έως το τέλος του 2020-, το συνολικό χρέος προσεγγίζει ξανά τα 109 δισ. ευρώ, έναντι 109,015 δισ. ευρώ στο τέλος Ιουνίου, με το πραγματικό ληξιπρόθεσμο, εξαιρουμένων των ανεπίδεκτων είσπραξης, να ανέρχεται σε 84,183 δισ. ευρώ. 



Oφειλέτες που έχουν πληγεί οικονομικά από την πανδημία του κορωνοϊού και άφησαν απλήρωτες και αρρύθμιστες οφειλές κατά την περίοδο Μαρτίου 2020 – Ιουλίου 2021 μπορούν να τις ρυθμίσουν σε έως 36 μηνιαίες δόσεις άτοκα, είτε σε έως 72 μηνιαίες δόσεις με επιτόκιο 2,5%, αρχής γενομένης από 1-1-2022, ενώ οφειλές από φόρο εισοδήματος, ειδική εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος και ΕΝΦΙΑ μπορούν να εξοφληθούν σε έως 24 μηνιαίες δόσεις.

 

 

Η τρίτη ρύθμιση αφορά οφειλέτες που έχασαν την περίοδο της υγειονομικής κρίσης «πάγιες ρυθμίσεις» οφειλών 12-24 δόσεων ή νεότερες «πάγιες ρυθμίσεις» 24-48 δόσεων. 

 

 

Αυτή τη στιγμή παρέχεται η δυνατότητα επανένταξης σε πάγιες ρυθμίσεις που χάθηκαν την περίοδο της πανδημίας μόνο σε συγκεκριμένες κατηγορίες οφειλετών, ενώ από την 1η Οκτωβρίου σχετική δυνατότητα θα έχουν και οι υπόλοιποι φορολογούμενοι που έχασαν την παλιά πάγια ρύθμιση. 

 

 

Παράλληλα σε εφαρμογή τέθηκε η πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για την επανένταξη στη ρύθμιση των 100 και 120 δόσεων για τους πληττόμενους από την πανδημία.

 

 

Οι τέσσερις ρυθμίσεις

Ειδικότερα, οι επιλογές που έχουν οι φορολογούμενοι προκειμένου να ρυθμίσουν τα χρέη τους είναι:

 

 

 διαβάστε πολύ αναλυτικά για τις τέσσερις ρυθμίσεις με ένα κλικ στην πηγή

 

 

 

 

 

Χαρές και πανηγύρια για τους ελαιοπαραγωγούς; "Πολύ καλά" τα νέα από την Ισπανία!

 

 

 

 

 

Φοιτητικό επίδομα: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα για αιτήσεις - Ολες οι λεπτομέρειες

 

 

 

 

 

Φρίκη στην Χαλκίδα! Την κρατούσε όμηρο και τη βίαζε για 14 μέρες – Την είχε γνωρίσει στο Viber

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου