boreiaileia.blogspot.com ιστότοπος τοπικών θεμάτων. Αγωνιζόμαστε για να έρθει η Ανάπτυξη στη βόρεια Ηλεία. Πληροφορίες, ιδέες και προτάσεις για να βελτιωθεί η ζωή μας μέσα από τον προβληματισμό και την έγκυρη ενημέρωση. Εδώ, οι πληροφορίες διασταυρώνονται πριν δημοσιοποιηθούν.
17/9/21
Χαρές και πανηγύρια για τους ελαιοπαραγωγούς; "Πολύ καλά" τα νέα από την Ισπανία!
Τα νέα, που με αγωνία περίμεναν οι Έλληνες ελαιοπαραγωγοί από την παγκόσμια υπερδύναμη του ελαιολάδου Ισπανία, είναι πάρα πολύ καλά για αυτούς!
Και αυτό επειδή φέτος δεν έχει βρέξει αρκετά και οι καρποί δεν αναμένεται να αποδώσουν τις συνήθεις ποσότητες ελαιολάδου. Τουλάχιστον εάν δεν βρέξει στην ιβηρική χερσόνησο τις επόμενες εβδομάδες...
Ιδίως, εάν σκεφτούμε πως η ζήτηση παρουσίασε αύξηση εν μέσω covid-19 και ότι επίσης, αυξήθηκαν κατακόρυφα οι εξαγωγές προς ΗΠΑ μετά τη νίκη Μπάϊντεν, ο οποίος κατάργησε τους δασμούς που είχε επιβάλει ο Τραμπ.
Δεύτερον και πολύ σημαντικό, δεν υπάρχουν μεγάλες ποσότητες σε αποθήκευση από την περσινή παραγωγή και η τιμή που γίνονται λίγες εμπορικές πράξεις κυμαίνονται από τα 3,10 ευρώ/κιλό έως τα 3,50 ευρώ/κιλό.
Και το... κερασάκι στην τούρτα είναι η αλλαγή στην νομοθεσία που πέρασε ο Ισπανός υπουργός Γεωργίας, η οποία απαγορεύει το "φρεσκάρισμα" των παλαιάς εσοδείας ελαιολάδων με ποσότητες από την καινούργια παραγωγή.
Στόχος
είναι η εξασφάλιση προστιθέμενης αξίας για το ισπανικό έξτρα παρθένο
ελαιόλαδο. Αυτό αποτελεί από μόνο του μια αιτία για να αυξηθεί η ζήτηση για νέας παραγωγής έξτρα παρθένο
ελαιόλαδο.
Όλα δείχνουν λοιπόν, ότι η φετινή χρονιά θα χαρίσει χαμόγελα στους Έλληνες ελαιοπαραγωγούς καθώς το έξτρα παρθένο αναμένεται να ξεκινήσει με υψηλότερη τιμή από πέρυσι την ίδια εποχή. Υπομονή λοιπόν και σε λίγες εβδομάδες θα γνωρίζουμε με σιγουριά.
Δουλειά μας είναι να είστε καλά πληροφορημένοι για το τι ακριβώς συμβαίνει. Όλα όσα διαβάζετε εδώ είναι πληροφορίες και όχι συμβουλές για εμπορικές πράξεις. Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις...
πηγές agrocretanews ΣΕΔΗΚ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου