28/9/21

Έλεος! Όχι άλλα "μούφες" δημοσιεύματα - Δεκέμβριο 2021 θα γνωρίζουμε οριστικά για τον δρόμο Πατρών - Πύργου






Θέμα χρόνου και γραφειοκρατικών διαδικασιών φαίνεται είναι η επίσημη έγκριση του οδικού έργου Πάτρα-Πύργος από τις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με πληροφορίες, προτεραιοποιείται τώρα στην Κομισιόν η τελική έγκριση του φακέλου. 

 

 

Η διαδικασία της οριστικής έγκρισης, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα διαρκέσει έως το τέλος του 2021. Δηλαδή, τον Δεκέμβριο...

 

 

Θα ακολουθήσει επίσημη ανακοίνωση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Ακολούθως θα χρειαστεί η αποστολή της σύμβασης στο Ελεγκτικό Συνέδριο, να υπογραφεί και να κυρωθεί από τη Βουλή των Ελλήνων.  



Αυτό, πολύ απλά σημαίνει ότι για να δούμε μπουλντόζες να δουλεύουν στον δρόμο, στην καλύτερη περίπτωση Απρίλιο ή Μάιο του 2022. Κάπου εκεί κοντά στις πρόωρες εκλογές, όπως υπολογίζει η αντιπολίτευση...  

 

 

Ένταξη στην Ολυμπία Οδό

 

Το έργο Πάτρα-Πύργος θα ενταχθεί και πάλι (οκτώ χρόνια μετά) στην παραχώρηση της Ολυμπίας Οδού, η οποία θα φτάνει πλέον σχεδόν μέχρι την Αρχαία Ολυμπία δικαιολογώντας το όνομά της. 

 

 

Η χρηματοδοτική συμμετοχή του Δημοσίου και της ΕΕ από το ΕΣΠΑ 2014-2020 θα ανέλθει στα επίπεδα λίγο πάνω από τα 220 εκατ. ευρώ και της Ολυμπίας Οδού σε 80 εκατ. ευρώ, άρα το συνολικό κόστος θα φτάσει περίπου στα 300 εκατ. ευρώ.

 

 

Παράλληλα εξασφαλίστηκε η ένταξη του έργου ως «γέφυρα» στη νέα Προγραμματική Περίοδο (ΕΣΠΑ 2021-2027), διασφαλίζοντας τη χρηματοδότηση για την ολοκλήρωσή του.

 

 

Πριν από μερικές εβδομάδες, από το βήμα της 85ης ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε πει πως «για τον δρόμο Πάτρα-Πύργος έχουμε κάνει προσπάθειες να ξεμπλοκάρουμε το έργο σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα έχουμε θετικά νέα».

 


 

Εκλογές ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Ηλείας: "Εδώ γίνονται Σόδομα και Γόμορρα" - Σε αναβρασμό αρκετά ενεργά στελέχη

 

 

 

 

Νέος πρόεδρος στο Κατάκολο; Αλλάζει πρόεδρο το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου;

 

 

 

 

Αποκαλύψεις και εξελίξεις σήμερα Τρίτη 28/9 στον Δήμο Πύργου - Δημήτρης Παπαφώτης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM

 

 

 

 

Ντροπή!!! Γεμάτη σκουπίδια περιοχή στην Σπιάτζα - Τι κάνει ο Δήμαρχος Πύργου; (φωτογραφίες)

 

 

 

 

Πύργος: Φωνάζει η αντιπολίτευση - Απίστευτα πράγματα στον Δήμο Πύργου!





Αυτό είναι το σχέδιο για επανεκλογή Μητσοτάκη με «Κοινωνικό Mέρισμα» και κατάργηση φόρων





"Καταπέλτης" με αποδείξεις ο Στάθης Καννής - Όλα τα ονόματα της ΚΟΙΝΣΕΠ των 320.000 ευρώ!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου