25/9/21

"Φύλλο και φτερό" λογιστικό γραφείο για μούφα επιδοτήσεις

 

 

 

 

 

Στο μικροσκόπιο της οικονομικής αστυνομίας (ΔΟΑ) έχουν μπει υποθέσεις λογιστικού γραφείου στην Μεσσαρά. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του rethemnosnews.gr, οι αστυνομικοί εστιάζουν την έρευνά τους σε φακέλους του λογιστικού γραφείου, τους οποίους κατέθετε με σκοπό τις αγροτικές ενισχύσεις.

 

 

Μία καταγγελία προς την ΔΟΥ Ηρακλείου, ενεργοποίησε τους ελεγκτές της υπηρεσίας, οι οποίοι αποφάσισαν να ενημερώσουν την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

 

 

Το γραφείο που προωθεί λογιστικές εφαρμογές και προγράμματα νέων αγροτών, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, φέρεται να κατέθετε φακέλους με ψευδή στοιχεία, στο πλαίσιο αξιοποίησης προγραμμάτων εργασίας ελαιουργικών φορέων (ΟΕΦ) για τον εκσυγχρονισμό των καλλιεργειών της περιοχής. 

 

 

Επιπλέον, κατέθετε πλαστά έγγραφα εκ μέρους αλλοδαπών εργατών, με σκοπό την εξασφάλιση άδειας παραμονής ή πράσινης κάρτας και κατ’ επέκταση της συμμετοχής τους σε μικρά συνεταιριστικά σχήματα για την απορρόφηση των ενισχύσεων από τα προγράμματα.

 

 

Υπενθυμίζεται πως για να ενταχθεί κάποιος στο ψηφιακό Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) πρέπει να ασκεί αγροτική δραστηριότητα ή να κατέχει αγροτική εκμετάλλευση. 

 

 

Ο έλεγχος των μελών γίνεται βάσει εγγράφων, όπως αστυνομική ταυτότητα, φορολογική δήλωση, ασφαλιστική ενημερότητα, Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ) κ.α. που αποδεικνύουν τα στοιχεία (προσωπικά, φορολογικά, ασφαλιστικά κ.α.) του εγγραφόμενου.

 

 

Ο νόμιμος εκπρόσωπος του λογιστικού γραφείου αναζητείται ακόμα από την αστυνομία, εντός του πλαισίου της αυτόφωρης διαδικασίας.

 

 πηγή

 

 

 

 

Εντάσσεται η Δημόσια Υγεία στο άρθρο περί διασποράς ψευδών ειδήσεων: Φυλακές για όσους αντιδρούν στον μαζικό εμβολιασμό;

 

 

 

 

Στήνουν ανεμογεννήτριες στη βόρεια Εύβοια! - Οργισμένη αντίδραση των τοπικών φορέων

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου