18/9/21

Άρχισε πίστωση 90 εκατ. β’ δόση Νέων Αγροτών - Αρχή με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας



 

         Μια καλή είδηση από το µέτωπο των πληρωµών που αφορά τη β’ δόση των Νέων Αγροτών έφερε η προηγούµενη εβδοµάδα, η οποία ούτως ή άλλως πέρασε χωρίς ουσιαστικές πληρωµές, πέρα από τα ψιλά σκάρτα 10 εκατ. ευρώ για τις προκαταβολές τους παγετού της άνοιξης.  

 

 Περί τα 90 εκατ. ευρώ περιµένουν να λάβουν το επόµενο διάστηµα οι περίπου 15.000 Νέοι αγρότες για τη δεύτερη δόση του προγράµµατος, µε τη διαδικασία να ξεκινάει ανά περιφέρεια και τη Δυτική Ελλάδα να προχωρά στις εκταµιεύσεις για όσους δικαιούχους µετά από επιτόπιο και διοικητικό έλεγχο των αρµόδιων υπηρεσιών της ΠΔΕ, προκύπτει ότι ολοκληρώθηκε το σχέδιο ανάπτυξης της αγροτικής τους εκµετάλλευσης.

 

 

 Χαρακτηριστική η ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρµάκη, σύµφωνα µε την οποία «ξεκινά άµεσα η καταβολή της δεύτερης δόσης σε 1.726 δικαιούχους Νέους Γεωργούς του υποµέτρου 6.1 «Ενισχύσεις εκκίνησης επιχείρησης για Νέους Γεωργούς» του ΠΑΑ 2014-2020 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας µε την καταρχήν έγκριση διάθεσης πίστωσης 2,5 εκατ. ευρώ. 

 

 

Ο συνολικός προϋπολογισµός του υποµέτρου 6.1 για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανέρχεται σε 33,3 εκατ. ευρώ, τονίζεται σε ανακοίνωση της Π∆Ε, από τα οποία έχει ήδη καταβληθεί στους δικαιούχους η πρώτη δόση, συνολικού ποσού 23,3 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 70% του προϋπολογισµού».

 


 

Πάμε για πρόωρες εκλογές; "Τα γυρίζει" η Κυβέρνηση στον κατώτατο μισθό με πιθανότητα για νέα αύξηση [πίνακες]

 

 

 

Καλά νέα για το φετινό λάδι - Μπαίνει μπλόκο στο φρεσκάρισμα παλιών ελαιολάδων

 

 

 

Χαρές και πανηγύρια για τους ελαιοπαραγωγούς; "Πολύ καλά" τα νέα από την Ισπανία!

 

 

 

Βαλιανάτος: Εξελίξεις σε αποζημιώσεις και στον "πόλεμο" της σταφίδας

 

 

 

Πως μπαίνει νόμιμα τροχόσπιτο, λυόμενο ή άλλη κατασκευή στο οικόπεδο

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου