17/9/21

Πάμε για πρόωρες ; "Τα γυρίζει" η Κυβέρνηση στον κατώτατο μισθό με πιθανότητα για νέα αύξηση [πίνακες]

 

 

Όποτε και εάν γίνουν οι εκλογές λέμε όχι στον πολιτικό στρουθοκαμηλισμό. Τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί είναι πολλά. Τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό

 


 του Δημήτρη Παπαφώτη 



 Εξαγγελίες με έντονο ..."προεκλογικό άρωμα" είχαμε πριν λίγες ώρες από έναν κορυφαίο υπουργό της Κυβέρνησης, τον κ. Κωστή Χατζηδάκη. Στον κατώτατο μισθό για τους εργαζόμενους αναφέρθηκε νωρίτερα ο υπουργός Εργασίας και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα αύξηση!!! 

Συγκεκριμένα, ο κ .Κ. Χατζηδάκης είπε τα εξής: «από την αρχή του χρόνου θα ξεκινήσει η νέα διαδικασία για τον κατώτατο μισθό που θα διαμορφωθεί κατά τον νόμο μέσα στους πρώτους μήνες του 2022. 

 

Η κυβέρνηση λοιπόν αφού λάβει υπόψη της τις σχετικές εισηγήσεις εργοδοτών, εργαζομένων και των αρμόδιων Φορέων και Ινστιτούτων θα τοποθετηθεί έχοντας ως βούληση στον κατώτατο μισθό να υπάρξει αντανάκλαση μιλώντας για κοινωνικό μέρισμα. 

 

Φυσικά δεν ξεχνάμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις για διπλάσια αύξηση του κατώτατου μισθού. Απλώς θέλω να θυμίσω ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2% δόθηκε έχοντας ύφεση όχι ανάπτυξη 8%», τόνισε με έμφαση ο κ. Χατζηδάκης.

 

«Το σημαντικότερο είναι ότι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να φύγει μπροστά οικονομία και αυτό σίγουρα θα έχει αντανάκλαση στους εργαζομένους ιδιαίτερα αυτούς που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό», συμπλήρωσε ο υπουργός.

 

Υπενθυμίζεται, ότι τον περασμένο Ιούλιο η κυβέρνηση είχε απογοητεύσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τους εργαζομένους, ανακοινώνοντας μια "αναιμική" αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2% από 1ης Ιανουαρίου 2022...   

 

Μπρoστά στις μεγάλες αντιδράσεις των εργαζομένων αλλά και τα σκωπτικά σχόλια σύσσωμης της αντιπολίτευσης, είχε δικαιολογηθεί κάνοντας λόγο για ...«χρυσή τομή» προκειμένου από τη μία να στηριχθεί η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων και από την άλλη να μην τεθεί σε κίνδυνο η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων που βρίσκονται σε οριακό σημείο.

 

    Τι άλλαξε τώρα; Τόσους μήνες πριν έρθει ο Ιανουάριος του 2022; Να πιστέψουμε ότι τώρα που ο Πρωθυπουργός "βλέπει" ανάπτυξη 8% σπεύδει να αυξήσει τον κατώτατο μισθό ή μήπως δεύτερες σκέψεις σχετικά με τις πρόωρες εκλογές περνούν από το μυαλό του;


Οι ..."παροικούντες την Ιερουσαλήμ" ψιθυρίζουν ότι σύντομα θα μάθουμε. Πότε; Αμέσως μετά τον σχηματισμό της νέας γερμανικής κυβέρνησης που θα προκύψει από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. 

 

Για το πως προσαρμόζονται οι μισθοί κάντε κλικ στην  πηγή

 

 

 

 

Έρχεται! Πρόγραμμα ύψους 420 εκατ. ευρώ για νέους αγρότες

 

 

 

Ανοίγουν 10.000 θέσεις εργασίας στον τομέα του Πολιτισμού – Οι 11 ειδικότητες

 

 

 

Καλά νέα για το φετινό λάδι - Μπαίνει μπλόκο στο φρεσκάρισμα παλιών ελαιολάδων

 

 

 

Ηχητικό με Χ. Γαρύφαλλο - "Στα κάγκελα" οι εργαζόμενοι με την συμπεριφορά του Δημάρχου Πύργου!

 

 

 

Χαρές και πανηγύρια για τους ελαιοπαραγωγούς; "Πολύ καλά" τα νέα από την Ισπανία!

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου