26/9/21

Πανελλήνιος διαγωνισμός ελαιοτριβείων για τους τρόπους διάθεσης ελαιολάδου

 

 

 

 

 

Στις 10 Οκτωβρίου λήγει η προθεσμία για υποβολή των εκθέσεων που απαιτούνται να υποβάλλουν τα Συν/κα και Ιδιωτικά Ελαιοτριβεία και οι Επιχειρήσεις εμπορίας που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό  διάθεσης  ελαιολάδου που έχει προκηρύξει ο ΣΕΔΗΚ σε συνεργασία το Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου (ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ), την Περιφέρεια Κρήτης,  το ΜΑΙΧ και το ΕΛΜΕΠΑ.

 

 

Με το διαγωνισμό αυτό πρόκειται να βραβευτούν οι Επιχειρήσεις εμπορίας που εφαρμόζουν ορθές, διαφανείς και αποτελεσματικές πρακτικές διάθεσης ελαιολάδου οι οποίες συμβάλουν σε καλύτερες τιμές για τους παραγωγούς αλλά και στην διαφάνεια της λειτουργίας τους.

 

 

Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν δωρεάν τα ελαιοτριβεία ή επιχειρήσεις εμπορίας ελαιολάδου που επιθυμούν, από όλη την Ελλάδα, χωρίς καμία οικονομική τους επιβάρυνση.

 

 

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν το συντομότερο και όχι αργότερα από τις 10 Οκτωβρίου 2021 λεπτομερή έκθεση, σύμφωνα με σχέδιο που αποστέλλεται σε όσους εκδηλώνουν ενδιαφέρον.

 

 

Μετά την αξιολόγηση που θα γίνει από επιτροπή ειδικών Επιστημόνων, οι διαγωνιζόμενοι θα βραβευτούν αναλόγως βαθμολογίας με διακρίσεις της ΧΡΥΣΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ και ΧΑΛΚΙΝΗΣ Μινωικής Ελιάς και ΕΠΑΙΝΟΥΣ τις οποίες μπορούν να αναφέρουν για να προβάλουν την επιχείρησή τους τηρώντας τους ειδικούς όρους που θα καθοριστούν με την απονομή.

 

 

Η απονομή των Βραβείων του διαγωνισμού αυτού θα γίνει σε ειδική τελετή μαζί με την απονομή των Βραβείων του διαγωνισμού ποιότητας ο οποίος έχει ήδη λήξει.

 

 

Ο χρόνος, τόπος και τρόπος της απονομής θα καθοριστεί ανάλογα με τις εξελίξεις της πανδημίας, ενώ τα ονόματα των βραβευόμενων θα δημοσιοποιηθούν σε Ελληνικά και ξένα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

 

Πηγή: ΣΕΔΗΚ

 


 

Συμβουλές για την συγκομιδή της ελιάς

 

 

 

 

Χαρές και πανηγύρια για τους ελαιοπαραγωγούς; "Πολύ καλά" τα νέα από την Ισπανία!

 

 

 

 

Ελαιόλαδο : Αυξήστε το κέρδος σας με έξυπνες πρακτικές από τον αγρό μέχρι το ελαιουργείο!

 

 

 

 

Σύγκριση τιμών στο ηλεκτρικό ρεύμα όλων των παρόχων με ένα «κλικ»

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου