11/9/21

Ενώ η Ηλεία "κοιμάται" ιδρύεται η Κρητών Ένωση, που θα τυποποιεί 7.000 τόνους ελαιόλαδο

 

 

 

 

 

      Και ενώ στην Ηλεία οι χαμογελαστές φωτογραφίες για τα ακριβοπληρωμένα πρωτοσέλιδα (και μόνο) δίνουν και παίρνουν, κάπου αλλού στην Ελλάδα έχουν αποφασίσει να δουλέψουν σοβαρά επάνω στον "πράσινο χρυσό". Το ελαιόλαδο!

 

Ένα όραμα δεκαετιών για τους συνεταιριστές της Κρήτης παίρνει επιτέλους «σάρκα και οστά». Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της ίδρυσης του παγκρήτιου συνεταιριστικού φορέα τυποποίησης και διακίνησης του έξτρα παρθένου Κρητικού ελαιολάδου με τη συγκρότηση της πρώτης προσωρινής εννεαμελούς διοίκησής του.  



Όπως ανακοίνωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου, Σταύρος Γαβαλάς, μέχρι το τέλος της εβδομάδας που έρχεται η ίδρυση του φορέα θα είναι γεγονός. 

 

 

Με την επωνυμία «Κρητών Ένωση» και με έδρα μισθωμένα γραφεία στη Βιομηχανική Περιοχή του Ηρακλείου, ο φορέας, έστω και με καθυστέρηση αρκετών μηνών, έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση και, σύμφωνα με τον κ. Γαβαλά, θα είναι σε θέση πριν από την έναρξη της φετινής ελαιοκομικής περιόδου να ανακοινώσει τιμές, να αγοράσει, τυποποιήσει και διαθέσει στην αγορά τις πρώτες ποσότητες ελαιολάδου, που, σε πρώτη φάση, εκτιμάται ότι δεν θα ξεπεράσουν τους πεντακόσιους τόνους. 

 

 

« Η αλλαγή που όλοι οραματιζόμαστε στην αγορά ελαιολάδου δε μπορεί να έρθει από τη μια μέρα στην άλλη.  



Το μεγάλο βήμα έγινε, όμως, οι παραγωγοί πρέπει να καταλάβουν ότι χρειάζεται χρόνος για να μπορέσει ο φορέας να σταθεί γερά στα πόδια του, να αναπτυχθεί και να είναι σε θέση να ασκήσει πολιτική στην αγορά του ελαιολάδου, όχι μόνο με την ανακοίνωση τιμών και την τυποποίηση του προϊόντος, αλλά και στον τομέα της καθοδήγησης και οργάνωσης της παραγωγής. 

 

 

Στόχος είναι να έχουμε ένα εξαιρετικής ποιότητας προϊόν και τον παραγωγό να εισπράττει το εισόδημα που πραγματικά του αξίζει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου.

 

 

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με το business plan του φορέα, σε βάθος πενταετίας θα μπορεί να τυποποιεί και να διαθέτει στην αγορά πέντε έως επτά χιλιάδες τόνους έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

 

 πηγή

 

 

 

 

 

Υψηλή η τιμή στο ελαιόλαδο - Ετοιμάζονται να χαμογελάσουν οι Έλληνες ελαιοπαραγωγοί αυτήν τη χρονιά!

 



 

Πως μπαίνει νόμιμα τροχόσπιτο, λυόμενο ή άλλη κατασκευή στο οικόπεδο

 

 

 

 

Έρχεται! Κλάδεμα δέντρων εντός των οικοπέδων χωρίς την άδεια του Δασαρχείου

 

 

 

 

Έτσι αυξάνεται η περιεκτικότητα των καρπών σε λάδι

 

 

 

 

Πυρόπληκτες περιοχές: Αυξημένη μοριοδότηση για νέους αγρότες και σχέδια βελτίωσης

 

 

 

 

Αυτά είναι τα δικαιολογητικά για κατασκευή αγροτικής αποθήκης ή νομιμοποίηση υπάρχουσας

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου