20/9/21

Κοινωνικό Τιμολόγιο ρεύματος: "Ανοίγει" ο αριθμός των δικαιούχων - Τα κριτήρια ένταξης

 

 

 

 

 

«Ανοίγει» ο αριθμός των δικαιούχων Κοινωνικού Τιμολογίου ρεύματος: Χωρίς να χρειαστεί να γίνει κάποια παρέμβαση από την πολιτεία, υπολογίζεται πως χιλιάδες οικογένειες θα αποκτήσουν φέτος δικαίωμα στο φθηνό ρεύμα.

 

 
Και αυτό γιατί τα εισοδηματικά όρια για να ενταχθεί κάποιος στο ΚΟΤ παραμένουν ίδια, την ώρα που αρκετά νοικοκυριά το μόνο που είχαν να δηλώσουν στην Εφορία ήταν η στήριξη του κράτους! «Αυτόματα» λοιπόν θα βρεθούν να πληρούν τα κριτήρια.




Με τις προϋποθέσεις για ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο να μην αλλάζουν σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, αρκετές χιλιάδες πολιτών θα συνειδητοποιήσουν ότι μετά τη δραματική συρρίκνωση των αποδοχών τους –ελέω αναστολών σύμβασης και όχι μόνον- θα βρεθούν δικαιούχοι του φθηνού ρεύματος.
Η έκπτωση διαμορφώνεται σε 0,075€/kWh για το ΚΟΤ-Α και σε 0,045€/kWh για το ΚΟΤ –Β. 

 

 

Ποια τα εισοδηματικά όρια για ένταξη στο ΚΟΤ

 

Για να ενταχθεί κάποιος στο ΚΟΤ-Α θα πρέπει να είναι και δικαιούχος του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, ενώ για το ΚΟΤ -Β, το εισόδημα δεν θα πρέπει να ξεπερνά, για:

  • μονοπρόσωπο νοικοκυριό τα 9.000 ευρώ

  • μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο ή εκείνη που αποτελείται από 2 ενήλικα μέλη τα 13.500 ευρώ

  • νοικοκυριό με δύο ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη τα 15.750 ευρώ

  • Νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και δύο ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη τα 18.000 ευρώ

  • Νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή δύο ενήλικα και τρία ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τέσσερα ανήλικα μέλη τα 24.750 ευρώ

  • Νοικοκυριό αποτελούμενο από τέσσερα ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και τέσσερα ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με πέντε ανήλικα μέλη τα 27.000 ευρώ 

     

     

Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος προστίθεται το ποσό των 4.500 ευρώ και για κάθε επιπλέον ανήλικο μέλος το ποσό των 2.250 ευρώ, μέχρι του συνολικού ορίου των 31.500 ευρώ ανεξαρτήτως του αριθμού των μελών του νοικοκυριού.

 

 διαβάστε την συνέχεια με ένα κλικ στην πηγή

 

 

 

 

 

Φοιτητικό επίδομα: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα για αιτήσεις - Ολες οι λεπτομέρειες

 

 

 

 

Προσοχή!!! Αυτό είναι το νέο κόλπο για να σας κλέψουν τον τραπεζικό σας λογαριασμό

 

 

 

 

Χαρές και πανηγύρια για τους ελαιοπαραγωγούς; "Πολύ καλά" τα νέα από την Ισπανία!

 

 

 

 

Ελαιόλαδο : Αυξήστε το κέρδος σας με έξυπνες πρακτικές από τον αγρό μέχρι το ελαιουργείο!

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου