12/2/20

ΣΟΚ!!! 40 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα για καρκινογένεση από το αποδεκτό όριο στους Αγίους Θεοδώρους!

Απίστευτες καταγγελίες για τα όσα γράφει η τελική έκθεση Λεοτσινίδη, από τον Γ. Κατσαμπέρη! 


 
Ανάστατοι δηλώνουν οι κάτοικοι από τα τελευταία νέα για την υγεία τους και εκείνη των παιδιών τους.


Το boreiaileia.blogspot.com είναι σε κατάσταση σοκ από τα όσα δημοσιοποίησε ο γνωστός δικηγόρος Γιώργος Κατσαμπέρης με δηλώσεις του σήμερα το πρωί. 



Ο κ. Γ.Κατσαμπέρης, νομικός σύμβουλος των κατοίκων Αγίων Θεοδώρων Λεχαινών είπε ότι "στην τελική έκθεση Λεοτσινίδη αναγράφεται πως ο κίνδυνος πρόκλησης καρκίνων είναι 40 φορές υψηλότερος, από τον αποδεκτό"!!!   



Και συνέχισε: "Δεν τίθεται θέμα πλέον μιας εντονότατης μεν αλλά απλής δυσοσμίας. Εδώ τίθεται θέμα για την υγεία των κατοίκων. Με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους θα ζητήσουν δια της νομικής οδού αστικές αποζημιώσεις"... 



 Το boreiaileia.blogspot.com δεν μπορεί να υιοθετήσει αυτά που ακούγονται και περιμένει ανακοινώσεις από τους επίσημους φορείς της Πολιτείας, όπως είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Β. Γιαννόπουλος. 
Εμείς σας υποσχόμαστε ότι το blog της βόρειας Ηλείας δεν θα σιωπήσει αλλά θα συνεχίσει να σας ενημερώνει για αυτό το "καυτό" θέμα, που συμβαίνει στη βόρεια Ηλεία.




Ανανέωση Ενημέρωσης 26 / 2 / 2020  
Δόθηκε σήμερα με επίσημο τρόπο η έκθεση του Καθηγητή Λεοτσινίδη, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στους κατοίκους των Αγίων Θεοδώρων Λεχαινών!  



Επιβεβαιώθηκαν τα όσα φοβόντουσαν οι κάτοικοι και ακούστηκαν στην "ιστορική" συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής. 




Τώρα που έχουμε την έκθεση επίσημα στη διάθεσή μας μπορούμε να γράψουμε επί λέξη εκείνο που αναφέρει και έχει θορυβήσει τόσο πολύ τους κάτοικος. Γράφει λοιπόν: 



"...Όπως προκύπτει από τον πίνακα, ο συνολικός κίνδυνος για καρκινογένεση, αθροίζοντας τους επιμέρους κινδύνους για κάθε ένωση (τελευταία στήλη του πίνακα 8), έχει πιθανότητα 3,79 x 10. 



Δηλαδή, υπάρχει πιθανότητα πρόκλησης καρκίνων σε 4 ανθρώπους ανά 100.000 πληθυσμό, εξαιτίας της έκθεσης σε αυτές τις ενώσεις. 



Ο κίνδυνος αυτός είναι 40 φορές υψηλότερος του αποδεκτού (ένα στο 1.000.000), όπως αναφέρθηκε ανωτέρω". 



Και συνεχίζει ο Καθηγητής Λεοτσινίδης στην επίσημη και τελική του έκθεση: 



"Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της παρούσης έρευνας, οι αναφερόμενες οχλήσεις των περιοίκων θεωρούνται απολύτως βάσιμες, τουλάχιστον όσον αφορά στο πρόβλημα της δυσοσμίας. 



Πέραν τούτου, η εκτίμηση κινδύνου έδειξε ότι υπάρχει πιθανότητα πρόκλησης δυσμενών επιδράσεων επί της υγείας στον εκτιθέμενο πληθυσμό, μεγαλύτερης της αποδεκτής. 



Η διερεύνηση τυχόν βλαβών που έχουν ήδη προκληθεί στο γενικό πληθυσμό απαιτεί διεξαγωγή επιδημιολογικής μελέτης σχεδιασμένης για τη συγκεκριμένη περίπτωση. 



Προτείνεται, στα πλαίσια της αρχής της πρόληψης όπως αυτή εκφράζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η άμεση λήψη μέτρων για την εξάλειψη των εκπομπών"...  
  


Δείτε τη νεότερη εξέλιξη με ένα κλικ στον ακόλουθο τίτλο 

FARGECO - Οριστική αναστολή λειτουργίας υπέγραψε ο Βασίλης Γιαννόπουλος!





















Μάθετε για ποιους λόγους φτιάξαμε αυτό το blog με ένα κλικ στον τίτλο  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου