2/2/20

Ανεφάρμοστο το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Πύργου!

Το παραδέχτηκε ο ίδιος ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γ. Αργυρόπουλος!




Ο Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Αργυρόπουλος.


Το boreiaileia.blogspot.com σας ενημερώνει για αυτά που ακούστηκαν στην "περίφημη" πλέον συνεδρίαση της Τετάρτης του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου.



Το μόνο θέμα συζήτησης και ψήφισης ήταν το σχέδιο για τα τεχνικά έργα του έτους 2020. Καλά μέχρι εδώ. Έλα όμως που μέσα από τη συζήτηση αποδείχτηκε ότι αυτό το σχέδιο είναι εξωπραγματικό! 



Με απλά λόγια, δεν πρόκειται να εκτελεστεί ποτέ γιατί τα χρήματα που χρειάζονται ...δεν υπάρχουν!!! 




Η στάση της αντιπολίτευσης.



Ο αρχηγός της δημοτικής παράταξης "Μπορούμε" κ. Στάθης Καννής υπήρξε ιδιαίτερα "αιχμηρός" σε όσα είπε μέσα στη συνεδρίαση για το σχέδιο του τεχνικού προγράμματος που κατέθεσε προς έγκριση ο Δήμαρχος.



Έκανε λόγο για "λαϊκισμό" από τη μεριά της Δημοτικής Αρχής και για "στάχτη στα μάτια" των προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων. 



Επέμεινε ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστεί. Στην καλύτερη των περιπτώσεων θα γίνουν σε ορίζοντα τετραετίας, τουλάχιστον! 



Τα ίδια είπαν και οι αρχηγοί των υπόλοιπων παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Εκτός από τον κ. Στάθη Καννή τόσο ο κ. Αντώνης Καράμπελας όσο και ο κ. Κώστας Νικολούτσος  κατήγγειλαν ότι είναι σχεδόν, το ίδιο τεχνικό πρόγραμμα που είχε καταθέσει πέρυσι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή! 



Και μάλιστα ο σημερινός Δήμαρχος τότε το είχε καταψηφίσει... 



Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Πύργος - Έργο Πολιτών" κ. Αντώνης Καράμπελας ήταν ο πρώτος (στη συνέχεια της μαραθώνιας συνεδρίασης το έκαναν και οι υπόλοιποι) ο οποίος στηλίτευσε την τακτική του Δημάρχου να παρεμβαίνει με σχόλια και να επιτίθεται συχνά με προσωπικούς χαρακτηρισμούς εναντίον  ομιλητών της αντιπολίτευσης.



Συγκεκριμένα, αγανακτισμένος αναρωτήθηκε: "Επιτέλους κύριε Δήμαρχε! Δεν είναι δυνατόν να επιτίθεστε σε κάθε Δημοτικό Σύμβουλο που έχει αντίθετη άποψη από εσάς στα στοιχεία που μας δώσατε και στο κατά πόσο μπορούν να εκτελεστούν τα έργα";



Σε χαμηλότερους τόνους αλλά στο ίδιο "μήκος κύματος" μίλησε και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Μαζί Μπροστά" Κώστας Νικολούτσος.  



Τόνισε ότι δεν μπορεί να  εφαρμοστεί ένα τέτοιο τεχνικό πρόγραμμα και ότι δεν μπορεί να κάνει αλλιώς από το να το καταψηφίσει!



Λακωνικός και ξεκάθαρος υπήρξε στην ολιγόλεπτη ομιλία του και ο αρχηγός της παράταξης "Αναγένεσις για την πόλη του Πύργου" κ. Χάρης Μιχαλακόπουλος. 



Στάθηκε στο ανεφάρμοστο του τεχνικού προγράμματος και περισσότερο ανέδειξε την στάση υπέρ του Δημάρχου Τάκη Αντωνακόπουλου που τήρησαν τόσο ο κ. Ανδρέας Δημητρόπουλος  της "Ελληνικής Αυγής για τον Πύργο", οποίος ψήφισε ναι όσο και ο κ. Χρήστος Γιάνναρος της "Λαϊκής Συσπείρωσης Πύργου" ο οποίος απουσίαζε κατά τη συνεδρίαση.






 
Ο κ. Χάρης Μιχαλακόπουλος θεωρεί, όπως δήλωσε στο boreiaileia.blogspot.com, ότι η ψηφοφορία για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Πύργου ήταν μια πρώτη "νίκη αρχών" για την παράταξή του. "Φάνηκε ποιος λέει όχι και το εννοεί μέχρι τέλους", μας είπε.





Η επίσημη θέση του Δήμου Πύργου.



Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών - Προγραμματισμού - Πολεοδομίας και Χωροταξίας του Δήμου Πύργου κ. Ιωάννης Αργυρόπουλος κατά τη "θυελλώδη" συνεδρίαση υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί το "στρατηγικό όραμα" του Δήμου Πύργου για αυτά που θέλει να κάνει πράξη. 



'Όπως και ο ίδιος εκτίμησε "πιθανόν, δεν θα εκπληρωθούν όλα" αλλά θα καταβληθεί προσπάθεια να γίνουν τα περισσότερα.




Το boreiaileia.blogspot.com κάπου εδώ θεωρεί ότι ολοκλήρωσε τον κύκλο των άρθρων, όπου ήταν απαραίτητα για να πληροφορηθείτε σωστά για το τι έγινε κατά την μαραθώνια συνεδρίαση στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο του Πύργου για την ψήφιση του τεχνικού προγράμματος. 
Συνεδρίαση, η οποία οδήγησε σε ηχηρή πολιτική ήττα τον Δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο με 15 ναι και 16 όχι.


Διαβάστε πρόσφατα άρθρα μας 


 Θα τολμήσει ο Γιάννης Λέντζας με τα ξενοδοχεία στο Κάστρο;


 Συγχαρητήρια στον Θανάση Γεωργόπουλο!


 Ηχηρή ήττα Αντωνακόπουλου στο Δ.Σ. του Πύργου!


 Εκτός ορίων οι πολιτικές κόντρες στον Πύργο...


 Συνεχίζεται η τραγική κατάσταση δυσοσμίας στους Αγίους Θεοδώρους!


Μάθετε για ποιους λόγους φτιάξαμε αυτό το blog με ένα κλικ στον τίτλο 

boreiaileia.blogspot.com για την ανάπτυξη στη βόρεια Ηλεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου