22/2/20

Ενόχλησε το άρθρο μας για τις σπατάλες των καρναβαλικών εκδηλώσεων!

Δεν αλλάζουμε γνώμη στο παραμικρό από όσα γράψαμε...


 
Καλές οι φιέστες αλλά υπάρχουν μεγάλες ανάγκες...


Στο boreiaileia.blogspot.com γίναμε δέκτες κεκαλυμμένων παραπόνων για αυτά που γράψαμε όσον αφορά τις σπατάλες των καρναβαλικών εκδηλώσεων.  



Κάποιοι "ξεβολεύτηκαν"  γιατί είχαν συνηθίσει να αυτοπροβάλλονται χωρίς να βάζουν το χέρι στην τσέπη.  



Κάποιοι άλλοι "στριμώχτηκαν" και πρέπει να δώσουν αναφορά σε εκείνους που τους χρηματοδοτούν.   



Δεν μας πειράζει καθόλου! Το αντίθετο. Όσο γνωρίζουμε ότι δίπλα μας υπάρχουν συνάνθρωποί μας που στερούνται και την τροφή ακόμα, δεν μπορούμε να παραμείνουμε σιωπηλοί. 



Και όταν γράφουμε δίπλα μας, κυριολεκτούμε. Δεν αναφερόμαστε σε κάποιες δυστυχισμένες ψυχές σε μακρινά τριτοκοσμικά κράτη. Εννοούμε κοντά μας. Στη διπλανή μας πόρτα. 



Για αυτό δεν μπορούμε να βλέπουμε πολύτιμους χρηματικούς πόρους να κατασπαταλιούνται για μια εφήμερη διασκέδαση. 



Δεν είναι δυνατόν οι δήμοι μας, που τόσο έχουν λιγοστέψει τα έσοδά τους αυτά τα τελευταία χρόνια, να ..."πετάνε στον αέρα" δεκάδες χιλιάδες ευρώ από τη μια και από την άλλη όταν έρχεται η ώρα να αντιμετωπίσουν κρίσιμα προβλήματα της καθημερινότητας των δημοτών τους, να σταυρώνουν τα χέρια τους λέγοντας: "Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γιατί δεν έχουμε χρήματα"!  



Δεν λέμε όχι στις γιορτές και στα καρναβάλια. Με τόσα που περάσαμε τα τελευταία χρόνια έχουμε ανάγκη λίγες ημέρες χαράς και ξενοιασιάς.  



Μπορούμε να το κάνουμε χωρίς υπερβολές. Χωρίς σπατάλες. Οι ανάγκες των δημοτών είναι εδώ και θα παραμείνουν όσο δεν ικανοποιούνται...  



Το boreiaileia.blogspot.com ζητά από τους δήμους καλύτερο έλεγχο στα καρναβαλικά έξοδα και να αναλάβουν πρωτοβουλίες ουσιαστικές για να βοηθήσουν εκείνους που έχουν ανάγκη. Και δυστυχώς είναι πολλοί.




Διαβάστε οπωσδήποτε αυτό το άρθρο με ένα κλικ στον τίτλο για να δείτε τι προκάλεσε τις αντιδράσεις












Μάθετε για ποιους λόγους φτιάξαμε αυτό το blog με ένα κλικ στον τίτλο



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου