19/2/20

Μια ανασκόπηση στην υπόθεση των Αγίων Θεοδώρων και τι είπαν Βασιλόπουλος, Αυγερινοπούλου, Κατρίνης.

Σε αγωνία οι κάτοικοι, καθώς η δυσοσμία επανήλθε όπως υποστηρίζουν.



Εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη δηλώνουν οι κάτοικοι.



Το boreiaileia.blogspot.com σας ενημερώνει για τις εξελίξεις της εβδομάδας που πέρασε. Μιας εβδομάδας "φωτιά" όπως είχαμε γράψει από τις αρχή της, καθώς βλέπαμε η υπόθεση των Αγίων Θεοδώρων Λεχαινών να έχει πάρει μια κατεύθυνση που θα "γεννούσε" μια νέα πραγματικότητα.



Εκείνη της δημοσιοποίησης του θέματος. Της αποτελεσματικής δημοσιοποίησης. 
Και εκείνη, δεν ήταν άλλη από τη συζήτηση στην αρμόδια Μόνιμη Ειδική Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής. 



Πριν όμως η προσοχή μας στραφεί στην Αθήνα για την Επιτροπή Περιβάλλοντος, χρειάστηκε να κάνουμε μια διπλή στάση στα ...Δικαστήρια της Αμαλιάδας.  




Τι έγινε στα Δικαστήρια...



Την Πέμπτη η πρώτη, όπου η εταιρία FARGECO HELLAS ΕΠΕ ζήτησε να ασκηθούν ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος του Προέδρου του Συλλόγου Αγίων Θεοδώρων, Θανάση Χαραλαμπόπουλου. 



Η εταιρία, θεώρησε ότι θίγεται από τις δημοσιεύσεις που έκανε για τη δυσοσμία ο κύριος Χαραλαμπόπουλος στη σελίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου των Αγίων Θεοδώρων στο facebook.  



Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Χαραλαμπόπουλος δεν είχε αναφέρει το όνομα της εταιρίας. Έτσι λοιπόν την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου η προσοχή μας στράφηκε στην Αμαλιάδα. 



Εκεί  ζητήθηκε αναβολή για λίγες ημέρες από τον πρόεδρο του Συλλόγου, επειδή ο Δικηγόρος, κ. Γεώργιος Κατσαμπέρης, που χειρίζεται την υπόθεση ήταν αδύνατο να βρεθεί στην πόλη.  



Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου δέχτηκε να δώσει αναβολή για την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου. Ζήτησε όμως, να μην γίνουν νέες αναρτήσεις μέχρι να συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα την Τρίτη. Ο κ. Χαραλαμπόπουλος δέχτηκε και το τήρησε μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης. 



Την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα κι η κάθε πλευρά ανέπτυξε τα επιχειρήματά της. 



Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου αποφάσισε ότι μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση στο Δικαστήριο, οι κάτοικοι δεν πρέπει να κάνουν σχόλια τα οποία μπορεί να εκληφθούν σαν εξύβριση. 



Κατά τα άλλα μπορούν να σχολιάζουν και να γράφουν για την κατάσταση στο χωριό τους και τη γύρω περιοχή, όποτε το επιθυμούν. 



Επίσης, δεν ικανοποίησε το αίτημα της FARGECO HELLAS ΕΠΕ που ζητούσε να διαγραφούν όλα τα σχόλια στο facebook που είχαν γίνει μέχρι τότε. Τα σχόλια παρέμειναν όπως ήταν.



 
Οι κάτοικοι των Αγίων Θεοδώρων εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την προσωρινή δικαστική απόφαση στο boreiaileia.blogspot.com. 



Εδώ, να τονίσουμε ότι ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου είπε με έμφαση ότι αυτή η προσωρινή απόφαση δεν προδικάζει την τελική.  





Η συνεδρίαση της Επιτροπής.



Και έτσι, έφτασε η Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου όπου στην Επιτροπή της Βουλής για την Προστασία του Περιβάλλοντος ακούστηκαν όλα τα σχετικά με το θέμα. Οι κάτοικοι πέτυχαν μια μεγάλη νίκη. 



Δημοσιοποίησαν με τον πλέον επίσημο τρόπο το πρόβλημα της περιοχής τους στο Πανελλήνιο. Ακόμη, υποχρέωσαν αρκετούς θεσμούς και οργανισμούς του Δημοσίου να πάρουν θέση.  



Εκτέθηκαν στο φως της δημοσιότητας οι παθογένειες του συστήματος ελέγχου αλλά και της αποτελεσματικής παρέμβασης που έχει το Ελληνικό κράτος στα  περιβαλλοντικά θέματα. 



Αυτό ήταν μια επιτυχία της Προέδρου της Επιτροπής που δικαιώνει την προσπάθεια την οποία καταβάλει προς αυτήν την κατεύθυνση, ώστε τα διορθωθούν εκείνα που πρέπει. 





Η θέση της εταιρίας FARGECO HELLAS ΕΠΕ και η προσπάθεια "αμφισβήτησης" της βουλευτού Δρ. Αυγερινοπούλου.



Ακούσαμε τη θέση της εταιρίας, η οποία αμφισβήτησε τα πάντα. Αμφισβήτησε ακόμη και ότι υπάρχει στο χωριό θέμα δυσοσμίας! 



Αυτήν την θέση, την υποστήριξαν με το επιχείρημα ότι καμία υπηρεσία δεν έχει επίσημα καταγράψει κάποια δυσοσμία μέσα στον οικισμό των Αγίων Θεοδώρων...  



Ταυτόχρονα έγινε προσπάθεια από τον εκπρόσωπο της FARGECO HELLAS ΕΠΕ κ. Αλεξανδρόπουλο, να συνδεθεί η προ ετών επαγγελματική δραστηριότητα ως δικηγόρου της Προέδρου της Επιτροπής βουλευτού Δρ. Διονυσίας Θεοδώρας Αυγερινοπούλου με την απόφασή της να συζητηθεί το θέμα των Αγίων Θεοδώρων στην Επιτροπή.  



Η κυρία Αυγερινοπούλου πήρε τον λόγο επί προσωπικού και απάντησε "και με το παραπάνω" τόσο για την επαγγελματική της δραστηριότητα ως δικηγόρου, πριν εκλεγεί ξανά βουλευτής το 2019, όσο και για την μεγάλη ανησυχία της για τη συνεχή περιβαλλοντική υποβάθμιση που υφίσταται η Ηλεία τα τελευταία χρόνια. 



Στη συνέχεια είπε, ότι χάρη στο έργο της Διαρκούς  Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος της Βουλής θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις ευθύνες του όποιος δεν έκανε καλά τη δουλειά του και ο τόπος μας υφίσταται μια συνεχή περιβαλλοντική υποβάθμιση!




 
Επίσης, κατέθεσε τις προσωπικές της μαρτυρίες και έκανε λόγο για "ανυπόφορη δυσοσμία" που σε κάνει "να μην μπορείς να φας κρέας για πολλές ημέρες μετά".  



Ακόμη, είπε ότι δεν είχε πρόθεση να τοποθετηθεί αλλά επειδή προκλήθηκε επί προσωπικού έκρινε ότι της ήταν αδύνατον να μην τοποθετηθεί και να αφήσει αναπάντητα εκείνα που είπε σε βάρος της ο κ. Αλεξανδρόπουλος.
 



Η θέση Θ. Βασιλόπουλου. 



Σαφή θέση πήρε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θοδωρής Βασιλόπουλος, ο οποίος γνωρίζει πάρα πολύ καλά την περιοχή λόγο της επαγγελματικής του δραστηριότητας. 



Ο κ. Βασιλόπουλος είπε ότι και ο ίδιος έχει γίνει μάρτυρας δυσοσμίας στους Αγίους Θεοδώρους το καλοκαίρι του 2019. 



Επίσης, είπε ότι δεν συνιστούν στους αγρότες της ευρύτερης περιοχής να ασχολούνται με την καλλιέργεια βιολογικών προϊόντων (ελαιόλαδο), επειδή τα επίπεδα ελέγχου για εξαγωγή τέτοιων προϊόντων είναι πολύ αυστηρά...  



Τέλος, αναρωτήθηκε γιατί δεν συμβαίνουν τα ίδια προβλήματα με δυσοσμία στην Ιταλία όπου η εταιρία διατηρεί αντίστοιχο εργοστάσιο. 



Ζήτησε να μην κλείσει το εργοστάσιο αλλά να γίνει ότι είναι τεχνικά δυνατό για να μην υπάρχει η δυσοσμία και ας είναι κοστοβόρο.







Η θέση Κατρίνη


"Η εταιρία δεν είναι καλό να κλείσει αλλά πρέπει να γίνουν στο μέγιστο βαθμό οι δράσεις από την εταιρία, ώστε οι κάτοικοι να μην νιώθουν ότι είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού" ήταν η βασική του θέση. 



Επίσης, είπε ότι σίγουρα υπάρχει πρόβλημα στην περιοχή αλλιώς οι κάτοικοι δεν θα ξεσηκωνόντουσαν χωρίς λόγο.







Έρχεται η ώρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου!



Την επόμενη ημέρα από την συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων, πληροφορηθήκαμε ότι το θέμα των Αγίων Θεοδώρων Λεχαινών πήρε αριθμό πρωτοκόλλου για να συζητηθεί και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.  




Το boreiaileia.blogspot.com υπόσχεται να σας ενημερώνει για όλες τις εξελίξεις στην υπόθεση των Αγίων Θεοδώρων, που έρχονται καταιγιστικές. Κάποια στιγμή πρέπει να δούμε ανάπτυξη με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον στη βόρεια Ηλεία.  



Για να δείτε τη συνεδρίαση της Επιτροπής κάντε ένα κλικ εδώ.




Διαβάστε όλα τα άρθρα - ρεπορτάζ που αφορούν τις τελευταίες εξελίξεις με χρονολογική σειρά από το παλαιότερο προς το νεότερο, κάνοντας ένα κλικ στον τίτλο.


Ξεχείλισε η οργή και η αγανάκτηση στο Δ.Σ. Ανδραβίδας - Κυλλήνης



Χριστούγεννα μέσα στην "Κόλαση" της δυσοσμίας για τους κατοίκους των Αγίων Θεοδώρων Λεχαινών!




Σοκ! Απίστευτες σκηνές αυτήν την ώρα στα Λεχαινά!




 Ώρα μηδέν για τους Αγίους Θεοδώρους και τη βόρεια Ηλεία!




  Απεργία πείνας στα Λεχαινά λόγω αποπνικτικής δυσοσμίας!




 Συνεχίζεται η τραγική κατάσταση δυσοσμίας στους Αγίους Θεοδώρους!




 Αποκλειστικό! Νέες εξελίξεις στην "δύσοσμη" υπόθεση των Αγίων Θεοδώρων Λεχαινών!




  Αποκλειστικό! Εβδομάδα "φωτιά" η επόμενη για τους Αγίους Θεοδώρους!




 "Βόμβα"!!! Στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής το θέμα των Αγίων Θεοδώρων.




 Σήμερα ξεκινά η εβδομάδα "φωτιά" για τη δυσοσμία στους Αγίους Θεοδώρους Λεχαινών!




 Βγήκε η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα FARGECO HELLAS ΕΠΕ κατά Χαραλαμπόπουλου!




 ΣΟΚ!!! 40 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα για καρκινογένεση από το αποδεκτό όριο στους Αγίους Θεοδώρους!




 Νέα είδηση "βόμβα" για την δυσοσμία τους Αγίους Θεοδώρους Λεχαινών!




  Συμβαίνει τώρα! Έντονη δυσοσμία στους Αγίους Θεοδώρους Λεχαινών!




Έσκασε "βόμβα"! Δόθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στη δημοσιότητα η έκθεση Λεοτσινίδη




Μάθετε για ποιους λόγους φτιάξαμε αυτό το blog με ένα κλικ στον τίτλο 

boreiaileia.blogspot.com για την ανάπτυξη στη βόρεια Ηλεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου