27/4/20

Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης: Πρόστιμο σε όποιον δεν έχει καθαρό το οικόπεδό του!

"Σκούρα τα πράγματα" για τους παραβάτες!






Το boreiaileia.blogspot.com σας ενημερώνει ότι ο Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης απαιτεί να εφαρμόσουν το νόμο, όλοι οι δημότες του και να έχουν καθαρά από χόρτα τα οικόπεδά τους, ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου. 



Σήμερα το μεσημέρι, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Παναγώτης Βαγγελάκος εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, την οποία μπορείτε να διαβάσετε στη συνέχεια. 




 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 


 Καθαρισμός των οικοπέδων για αντιπυρική προστασία

 

Ο Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης, ενημερώνει τους ιδιοκτήτες οικοπέδων, και άλλων ακάλυπτων χώρων, πως εν όψει της αντιπυρικής περιόδου οφείλουν να μεριμνούν για την καθαριότητα των χώρων τους. 


Το πρόβλημα είναι έντονο σε αρκετά σημεία  στον Δήμο μας, ενώ σοβαρό πρόβλημα παρατηρείται και στις διασταυρώσεις του οδικού δικτύου, όπου η ορατότητα είναι περιορισμένη και ελλοχεύει η περίπτωση τροχαίων ατυχημάτων. 

 
Η καθαριότητα και η αποψίλωση των οικοπέδων είναι απαραίτητη καθώς πρέπει να γίνεται για λόγους ευπρεπισμού του αστικού περιβάλλοντος, καθώς και για την πρόληψη πυρκαγιών.
 

Ο Δήμος απευθύνει πρόσκληση σε όλους τους δημότες, να προβούν άμεσα στον καθαρισμό τους, ώστε να αποφευχθεί  κίνδυνος πυρκαγιάς, καθώς και η μετατροπή των χώρων αυτών σε καταφύγια τρωκτικών, και ερπετών, κοντά σε κατοικίες.
 

Επισημαίνεται ότι, η παράλειψη της υποχρέωσης καθαρισμού οικοπέδων που βρίσκονται μέσα σε δημοτικές και τοπικές κοινότητες, συνεπάγεται ποινικές κυρώσεις για τους ιδιοκτήτες τους, όπως και τον καταλογισμό της δαπάνης καθαρισμού τους.

 
Σύμφωνα με τα όσα ορίζει η υπ’ αριθ. 4/2012 Πυροσβεστική Διάταξη και ο Ν.3852/2010 «οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων, 

που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όρια τους, 

υποχρεούνται στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνση τους, την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών, 

ή εκρήξιμων υλικών, ή αντικειμένων, που βρίσκονται μέσα σε αυτούς, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς, ή ταχείας επέκτασης της, καθώς και στη λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου, που αποβλέπει στην αποφυγή αιτίων και τη μείωση του κινδύνου από πυρκαγιά. 



Στους χώρους αυτούς απαγορεύεται το άναμμα η καύση κλαδιών, η απόρριψη αναμμένων τσιγάρων, η εναπόθεση εύφλεκτων υλικών  από 1ης Μαΐου μέχρι 31ης Οκτωβρίου κάθε έτους».

 
Επίσης απαγορεύεται η καύση πλαστικών καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους. Σε αντίθετη περίπτωση και σύμφωνα με το άρθρο 94 του Ν.3852/2010 ο Δήμος μας, θα αναγκαστεί να προβεί στον αυτεπάγγελτο καθαρισμό τους και στις παρακάτω ενέργειες σε βάρος εκείνων που δεν συμμορφώνονται:
 

1. Επιβολή προστίμου πενήντα (50) λεπτών ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου.
 

2. Βεβαίωση εις βάρος του οικοπεδούχου τη σχετική δαπάνη καθαρισμού και υποβολή μήνυσης για το αδίκημα  του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα. 


Η ασφάλεια και η δημόσια υγεία είναι υποχρέωση και καθήκον όλων μας και για το λόγο αυτό οφείλουμε όλοι οι δημότες να προβαίνουμε στις απαραίτητες ενέργειες προς αποφυγή κάθε δυσάρεστης συνέπειας που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή, και τις περιουσίες όλων μας.

 

Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας
 
Παναγιώτης Βαγγελάκος



 Το boreiaileia.blogspot.com ελπίζει να εφαρμοστεί άμεσα από τους δημότες αυτό το κρίσιμο μέτρο πυροπροστασίας. Σε κάθε περίπτωση ο δήμος είναι ο τελικός υπεύθυνος για την εφαρμογή του. Φέτος, κάτι μας λέει ότι δεν θα επαναληφθούν τα ...χάλια του παρελθόντος. Οψόμεθα... 




 
Νεότερη ενημέρωση          Προσοχή! Έως το τέλος του Μαΐου, κάθε πρόεδρος τοπικής κοινότητας θα έχει στείλει στον δήμο κατάλογο με την τοποθεσία οικοπέδων, τα οποία δεν έχουν καθαριστεί και αποτελούν απειλή για πρόκληση πυρκαγιάς στην κοινότητα. 
Τα συνεργεία θα επέμβουν άμεσα και αφού καθαρίσουν τα οικόπεδα που θα τους υποδειχθούν, θα επιβάλλεται το πρόστιμο μαζί με τα έξοδα στον ιδιοκτήτη του οικοπέδου!!!  




 Διαβάστε την τελευταία εξέλιξη στο θέμα της καθαριότητας των οικοπέδων


Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης: Έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα για ακαθάριστα από χορτάρια οικόπεδα;



Δείτε με ένα κλικ στον ακόλουθο τίτλο τις απαντήσεις του αρμόδιου Αντιδημάρχου για τα πρόστιμα στους δημότες που δεν θα πειθαρχήσουν  
Βαγγελάκος, Αντιδήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης: "Έχουμε τον κόσμο μαζί μας στο θέμα της καθαριότητας των οικοπέδων"




Διαβάστε πρόσφατα άρθρα μας  


Αποκαλύψεις Γιάννη Λέντζα για τον ρόλο Ναμπίλ Μοράντ σε βιολογικό καθαρισμό της Βάρδας και open mall!



Χύνονται βοθρολύματα στη θάλασσα του δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης; Είναι αλήθεια ναι ή όχι;



Έρχεται έργο "Σταθμός" για την ανάπτυξη στα όρια του δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης, στη βόρεια Ηλεία!



FARGECO - Οριστική αναστολή λειτουργίας υπέγραψε ο Βασίλης Γιαννόπουλος!



Αποκλειστικό!!! Δήλωση Κατσαμπέρη για το "λουκέτο" εργοστασίου FARGECO HELLAS στους Αγίους Θεοδώρους Λεχαινών.



Μάχη Κοροβέση για προβολή του τόπου μας. Αποφασισμένος να σώσει οτιδήποτε σώζεται και να θέσει "γερές βάσεις" για το 2021...






Μάθετε για ποιους λόγους φτιάξαμε αυτό το blog με ένα κλικ στον τίτλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου