11/4/20

Παγκόσμια ημέρα αδέσποτων, η ένοχη Κοινωνία μας και η ντροπή για τον πολιτισμό μας...

Συνειδητοποιούμε ότι τίποτα δεν αλλάζει...



Οι φρικτές δηλητηριάσεις συνεχίζονται. Ντροπή μας!



Το boreiaileia.blogspot.com με μεγάλη λύπη διαπιστώνει σήμερα, μια εβδομάδα ακριβώς μετά την παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων, ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει στην πατρίδα μας. 
Και είναι κρίμα, γιατί μας εκθέτει όλους. Γιατί πρώτα από όλα, είναι θέμα πολιτισμού!


Μπορεί να ψηφίστηκαν νόμοι με αυστηρά πρόστιμα για όσους κακοποιούν τα ζώα αλλά στην ουσία τίποτα δεν έχει αλλάξει. 



Και δεν έχει αλλάξει επειδή η κοινωνία μας συνεχίζει να αντιμετωπίζει σαν "δυσάρεστο" γεγονός την δηλητηρίαση των αδέσποτων ζώων και όχι ως αυτό που πραγματικά είναι. 



Αποκρουστικό, χυδαίο και εξοργιστικό. 



Σιωπηλά, εξακολουθεί να δίνει "'άλλοθι" στους διεστραμμένους εκτελεστές των αθώων τετράποδων. Σχεδόν κανείς δεν θα τρέξει να καταγγείλει την ταυτότητα του ψυχασθενούς που δηλητηριάζει αδέσποτα, στην περίπτωση που γνωρίζει ποιος είναι. 



Κακά τα ψέματα. Είναι θέμα παιδείας. Για αυτόν τον λόγο, η αποτρόπαιη και επαίσχυντη αυτή πράξη, διαιωνίζεται... 


Μόλις ένα 24ωρο πριν την παγκόσμια ημέρα των αδέσποτων κάποιος "καλός άνθρωπος" και μάλλον όπως θα θεωρεί τον εαυτό του "καλό χριστιανό" που προετοιμάζεται για την Μεγάλη Εβδομάδα, αποφάσισε να σκορπίσει τον θάνατο στα τέσσερα αδέσποτα σκυλάκια στο Νεοχώριο του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης.  



Σκυλιά ήσυχα, για τα οποία κανείς δεν είχε κάνει κάποιο παράπονο! Βρήκαν και αυτά έναν φοβερά επώδυνο και αργό θάνατο, δηλητηριασμένα από το χέρι του "καλού ανθρώπου" που περιγράψαμε προηγουμένως. 



Ασφαλώς και πρόκειται περί δολοφονίας. Και ας μην ήταν άνθρωποι αυτές οι αθώες ψυχές! Ασφαλώς και υπήρξε δόλος. Τα καημένα τα σκυλιά ξεγελάστηκαν μέσα στην πείνα τους ότι βρέθηκε κάποιος "καλός άνθρωπος" να τα ταΐσει... 



Και ο θλιβερός κατάλογος της ντροπής συνεχίζεται! Δύο μόλις ημέρες μετά την παγκόσμια ημέρα για τα αδέσποτα και συνέβη μια τριπλή δηλητηρίαση στη μαρίνα των Λεχαινών... 



Σε αυτήν την περιοχή του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης τους τελευταίους 6 μήνες έχουν βρει οδυνηρό, αργό και βασανιστικό θάνατο 25 σκυλιά!   



Σε αυτά προσθέστε άλλα 4 στο Κάστρο και άλλα τόσα το καλοκαίρι μέσα στην πόλη της Ανδραβίδας(!!!) και θα καταλάβετε το "έργο" κάποιων "καλών συνανθρώπων μας" σε μια τόσο περιορισμένη γεωγραφικά περιοχή! 



Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, δεν μιλάει κανείς! Αυτή είναι η σιωπηλή συνενοχή της κοινωνίας μας. Μας αρέσει δεν μας αρέσει, έτσι ακριβώς είναι! 



Θα πρέπει να δραστηριοποιηθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μια καλή ιδέα έχει υιοθετήσει ο Δήμος Άργους - Μυκηνών, για όσους αποφασίζουν να πάρουν ένα αδέσποτο σπίτι τους. Μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό άρθρο κάνοντας κλικ στον τίτλο του, μετά το τέλος αυτού του άρθρου.  



Αυτό όμως δεν φτάνει. Πρέπει πρώτα από όλα να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά. Εκείνα είναι το μέλλον της Κοινωνίας μας, έτσι δεν είναι; Όπως εκπαιδεύσουμε εμείς σήμερα τα παιδιά μας, έτσι θα είναι η Κοινωνία μας μετά από 20 ή 30 χρόνια...



Να τους μάθουμε τη φιλοζωία. Να τους δώσουμε να καταλάβουν κάποια απλά πράγματα.  



Να καταλάβουν ότι δεν πρέπει να εγκαταλείπουμε ζώα στον δρόμο, όταν τα ...βαρεθούμε. 



Να καταλάβουν ότι τα ζώα είναι ζωντανές αθώες ψυχές και όχι μαλλιαρά παιχνίδια, που πετάμε όταν μας αρέσει γιατί έτσι μας ...βολεύει. 




Να καταλάβουν ότι, όταν εγκαταλείπουμε ένα ζώο στον δρόμο, το οδηγούμε στον θάνατο είτε από την πείνα είτε από κάποιους διεστραμμένους και ψυχικά άρρωστους, οι οποίοι έχουν το θράσος να αυτοαποκαλούνται άνθρωποι.  



Τι το καλύτερο, από το να υιοθετήσει κάθε σχολείο δύο με τρία αδέσποτα. Με έναν δικό τους χώρο μέσα στο σχολείο, καθαρά και εμβολιασμένα, ώστε τα παιδιά να μάθουν να είναι υπεύθυνα απέναντί τους. Να μάθουν ότι πρέπει να φροντίζουν τις ανάγκες τους και πάνω από όλα να μάθουν να τα αγαπούν! 



Το boreiaileia.blogspot.com μετά το τέλος της δοκιμασίας που περνά η χώρα μας με τον κορονοϊό, θα επανέλθει με προτάσεις για το θέμα των αδέσποτων. Μέχρι τότε σας παρακαλούμε εάν αντιληφθείτε κακοποίηση ή θανάτωση ζώου, χωρίς δεύτερη σκέψη να το καταγγείλετε.




Διαβάστε το άρθρο με την πρόταση για τους δήμους 

Ας βοηθήσουμε τα αδέσποτα και τους δημότες μαζί!







Μάθετε για ποιους λόγους φτιάξαμε αυτό το blog με ένα κλικ στον τίτλο
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου