15/5/20

Έρχεται έργο "Σταθμός" για την ανάπτυξη στα όρια του δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης, στη βόρεια Ηλεία!

Με προϋπολογισμό δεκάδων εκατομμυρίων! 



Ας αξιοποιηθούν επιτέλους τα νερά του Φράγματος για την ανάπτυξη της βόρειας Ηλείας και να μην χύνονται στη θάλασσα!


Το boreiaileia.blogspot.com σας ενημερώνει για μια πολύ ευχάριστη είδηση, που πληροφορηθήκαμε από ανακοίνωση του Γραφείου Δημάρχου Ανδραβίδας - Κυλλήνης, για την ανάπτυξη στη βόρεια Ηλεία! 




Σύμφωνα με αυτήν και με πληροφορίες που συγκεντρώσαμε, πρόκειται να εκπονηθεί μελέτη με κόστος 5 εκατομμυρίων ευρώ. 

 

 

Η μελέτη θα αφορά την πραγματοποίηση έργου άρδευσης και ύδρευσης ολόκληρου του δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης. 

 

 

Είναι ένα έργο "σταθμός" για την ανάπτυξη της περιοχής, καθώς θα αντιμετωπίσει οριστικά κάθε πρόβλημα στην ύδρευση των κατοικιών αλλά και των επιχειρήσεων δίνοντας μεγάλη δυνατότητα επιχειρηματικής ανάπτυξης.

 

 

Φανταστείτε πόσες νέες επιχειρήσεις στον χώρο του τουρισμού θα μπορούν να δημιουργηθούν...  



Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η περιοχή θα διαθέτει υποδομή στην ύδρευση που δεν θα υστερεί στο παραμικρό από την αντίστοιχη ευρωπαϊκή.

 

 

Επίσης, για πρώτη φορά η περιοχή της Βουπρασίας θα αποκτήσει δίκτυο άρδευσης και μάλιστα χαμηλού κόστους. 

 

 

Έτσι, θα δοθεί η δυνατότητα να καλλιεργηθεί εντατικά ακόμη περισσότερη έκταση, από εκείνους τους αγρότες, οι οποίοι σήμερα διστάζουν σκεπτόμενοι το κόστος αλλά και το ρίσκο που έχει η άρδευση με γεωτρήσεις...   

 

 

Είναι πραγματικά εγκληματικό, που έχει αφεθεί στην τύχη της η Βουπρασία τόσες δεκαετίες στο θέμα της άρδευσης.  

 

 

Πόσα εκατομμύρια ευρώ χάνονται κάθε χρόνο, επειδή η "χρυσοφόρος"καλλιεργητικά αυτή περιοχή της Ελλάδας, παράγει πολύ λιγότερα επειδή στερείται ενός "σοβαρού" αρδευτικού δικτύου χαμηλού κόστους; 

 

 

Πραγματικά εγκληματικό. Είναι η λεγόμενη "προδοσία" της Βουπρασίας με  την οποία θα ασχοληθούμε τις αμέσως επόμενες ημέρες, καθώς η έρευνά μας ολοκληρώνεται. Μεγάλες οι ευθύνες Περιφερειαρχών, βουλευτών, Δημάρχων και άλλων θεσμικών παραγόντων της Ηλείας...      

 

 

 Ακολουθεί η ανακοίνωση του δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης



 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ.Λέντζας Γ.



Τον Γενικό Διευθυντή της Διεύθυνσης Υδραυλικών, Λιμενικών & Κτιριακών Υποδομών, κ. Κοτσώνη Α. επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Λέντζας Ι., ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κεκάτος Δ., και η Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Γιαννίτση Α..
 



Η συζήτηση αφορούσε στην αναγκαιότητα ολοκλήρωσης των μελετών σε ότι αφορά στο φράγμα του Πηνειού, καθώς και το να συμπεριληφθούν σε αυτές η υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης και η ύδρευση της Βουπρασίας.
 



 Ένα τέτοιο έργο αποτελεί κορωνίδα στην ανάπτυξη του Δήμου μας αφού θα θωρακίσει το φράγμα απέναντι στο χρόνο, θα το αναδείξει ως τουριστικό προορισμό, θα εξοικονομήσει τεράστιες ποσότητες ύδατος, και ενέργειας, και θα αρδεύσει χιλιάδες στρέμματα που καλλιεργούνται στο Δήμο μας.
 



Από την πλευρά του ο κ. Κοτσώνης, δεσμεύτηκε ότι στη μελέτη που θα εκπονηθεί, έχει ήδη συμπεριληφθεί ολόκληρος ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, και πως με την περάτωση του έργου, τα οφέλη που θα προκύψουν για τους δημότες μας θα είναι τεράστια.




Το boreiaileia.blogspot.com εύχεται να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η μελέτη και το έργο, που θα δώσει μια πραγματική πνοή ανάπτυξης στη βόρεια Ηλεία.  



 Σύντομα θα διαβάσετε για τον ...ρόλο διαφόρων θεσμικών παραγόντων στην "προδοσία" της Βουπρασίας. Διαβάστε δύο άρθρα που γράψαμε προετοιμάζοντας την σχετική έρευνα


























 Μάθετε για ποιους λόγους φτιάξαμε αυτό το blog με ένα κλικ στον τίτλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου