16/4/20

"Με την πλάτη στον τοίχο" η Δημοτική Αρχή Πύργου μετά την συνέντευξη Αντωνακόπουλου!

Δεν έπεισε ο Δήμαρχος - "τσιμουδιά" για το ανασφάλιστο όχημα...  

 



Δεν απάντησε στα "καυτά" ερωτήματα ο Δήμαρχος...

 
 
 
του Δημήτρη Παπαφώτη  

 
 
 
Στο boreiaileia.blogspot.com παρακολουθήσαμε τις συνεχόμενες αποκαλύψεις θεμάτων στον Πύργο τις τελευταίες ημέρες, που φέρνουν σε ιδιαίτερα δύσκολη πολιτικά θέση τη νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Πύργου. 



Αν και οι αποκαλύψεις αφορούν το Κατάκολο και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου, μοιραία έχουν μέγιστο πολιτικό αντίκτυπο στην Δημοτική Αρχή Πύργου. 
Και αυτό, επειδή ο Δήμαρχος είναι ταυτόχρονα και Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου. 



Είναι το ίδιο πολιτικό πρόσωπο και εμείς ως τέτοιο εξετάζουμε σε αυτό το άρθρο τις πολιτικές πράξεις του. Τίποτα περισσότερο. Τίποτα προσωπικό. 



Για αυτό επιθυμούμε να μας απαντήσει ο πολιτικός Τάκης Αντωνακόπουλος.



Η αρχή λοιπόν έγινε πριν από μια εβδομάδα περίπου, όταν ο διαδικτυακός ενημερωτικός ιστότοπος ilialive.gr έφερε στο φως έγγραφο με "φαρδιά πλατιά" την υπογραφή του Δημάρχου Τάκη Αντωνακόπουλου. 



Στο έγγραφο αυτό οριζόταν ως "επίτημος Πρόεδρος" του ΔΛΤ Πύργου και "αριστίνδην", ο πρώην Πρόεδρος κ.Λεωνίδας Βαρουξής. Ωραία. Και ποιο είναι το μεμπτό; δικαίως θα αναρωτηθείτε. 



Το πρόβλημα είναι καθαρά πολιτικό (και όχι νομικό όπως προσπάθησε ανεπιτυχώς να το παρουσιάσει ο κ. Αντωνακόπουλος) και είναι το εξής. 



Τον Δεκέμβριο που μας πέρασε, όταν το ilialive.gr είχε κάνει αναφορά ( χωρίς να είναι σε θέση να παρουσιάσει το έγγραφο εκείνη τη στιγμή ) ότι ο Δήμαρχος και Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ. Πύργου  έδωσε τον τίτλο του "επίτημου προέδρου" στον κ. Βαρουξή, είχε προκαλέσει την "θυελλώδη" αντίδραση του κ.Αντωνακόπουλου. 



Ήταν τόσο μεγάλη δε, η επιθυμία του να διαψεύσει το όλο θέμα, που έφτασε στο σημείο να μιλήσει για ...ανυπόστατους ισχυρισμούς!!!  Μέχρι που χρησιμοποίησε τον βαρύτατο χαρακτηρισμό "ψεύτες" για όσους το υποστήριζαν, σε μια δημοσίευσή του στο facebook...   



Και τώρα, να που εμφανίστηκε το έγγραφο και πρέπει να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα. Γιατί αδικαιολόγητα; 



Επειδή, όσο ήταν στην αντιπολίτευση ο κ. Αντωνακόπουλος, είχε ασκήσει ...έντονη κριτική εναντίον του κ. Βαρουξή για πράξεις αλλά και για παραλήψεις κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Όπως τουλάχιστον, ο ίδιος ο κ. Αντωνακόπουλος ισχυριζόταν.  



Δεν θα σταθούμε στα ..."βαριά λόγια" που είχαν ακουστεί. Επειδή, δεν θέλουμε να φορτίσουμε συναισθηματικά το άρθρο μας και να χάσουμε έτσι, τον στόχο μας. 



Το μοναδικό μας στόχο, ο οποίος είναι η ψυχρή πολιτική ανάλυση, με βάση την κοινή λογική, των πολιτικών πράξεων και των λεγομένων του Δημάρχου Πύργου. 



Να τονίσουμε δηλαδή στην προκείμενη περίπτωση, την τεράστια πολιτική αντίφαση. Ποια είναι αυτή; 



Μα φυσικά, το αυτονόητο! Εκείνο που θα σκεφτεί πρώτο, ο κάθε λογικά σκεπτόμενος δημότης του Πύργου:



- "Γιατί κύριε Δήμαρχε υπέγραψες να δοθεί ένας τιμητικός τίτλος σε εκείνον τον άνθρωπο, για τον οποίο εσύ ο ίδιος μας έλεγες τόσο καιρό και προσπαθούσες να μας πείσεις, ότι είναι ακατάλληλος για αυτήν τη θέση;  Τι μεσολάβησε και άλλαξες άποψη";



Και θα έχουν δίκιο να σκεφτούν έτσι οι δημότες του Πύργου, γιατί είναι απολύτως λογικό. Επειδή, ο Δήμαρχος Πύργου κ.Τάκης Αντωνακόπουλος πράγματι άλλαξε άποψη. 



Η κοινή λογική προστάζει να μην δίνουμε τιμητικά αξιώματα σε κάποιον, τον οποίο θεωρούμε ...ακατάλληλο (για να το πούμε ευγενικά). Πολύ περισσότερο βέβαια, όταν έχουμε κάνει ολόκληρο "ανένδοτο" αγώνα εναντίον του.



Το δεύτερο που θα σκεφτεί ο κάθε λογικά σκεπτόμενος δημότης του Πύργου είναι το "γιατί το αρνήθηκε". 



- "Γιατί το αρνήθηκες κύριε Δήμαρχε όταν γράφτηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο; Και μάλιστα το αρνήθηκες με τόσο κατηγορηματικό τρόπο και έφτασες να τους αποκαλέσεις με βαρύτατο χαρακτηρισμό; Τι ήθελες να κρύψεις";


 
Ανασφάλιστο και χωρίς ΚΤΕΟ όχημα - το "κερασάκι στην τούρτα"!!! 


Και ενώ όλα τα παραπάνω λογικά ερωτήματα τριγύριζαν στην σκέψη των δημοτών, λίγες ημέρες αργότερα "σκάει" μια αρχικά απίστευτη είδηση, που αποδείχτηκε πέρα ως πέρα αληθινή.



Ο ίδιος ο Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου κ. Νικόλαος Ψάρης, βρέθηκε σε έλεγχο του Λιμενικού Σώματος να οδηγεί όχημα του Δ.Λ.Τ. Πύγου, το οποίο δεν είχε περάσει ΚΤΕΟ...  



Και δεν ήταν μόνον αυτό! Τι έχει και άλλο; δικαίως να αναρωτηθείτε. Δυστυχώς, για τον Δήμαρχο Πύργου που είναι ταυτόχρονα και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, είχε και άλλο. Πολύ σοβαρότερο.  



Το όχημα ήταν ανασφάλιστο!!! Μάλιστα. Όπως το διαβάζετε. Ανασφάλιστο. Μετά από αυτό το γεγονός, νέα ερωτήματα έρχονται να προστεθούν στις σκέψεις των δημοτών. 



- "Τι είδους απόφαση και ποιου προσώπου ήταν αυτή, να μην περάσει από ΚΤΕΟ το όχημα";



- "Ποιος αυτοδιοικητικός με ισχυρό το αίσθημα ευθύνης (όπως οφείλει να έχει) μπορεί να επιτρέψει να κινείται ανασφάλιστο ένα όχημα";  



- "Εάν δεν το γνώριζε, τι άλλο μπορεί να υπάρχει στο Δ.Λ.Τ. Πύργου που δεν γνωρίζει";



- "Μετά από τόσους μήνες στη διοίκηση του Δ.Λ.Τ. Πύργου επιτρέπεται να μην γνωρίζει";



Και ενώ όλα αυτά απασχολούσαν τους δημότες, ανακοινώθηκε ότι θα δοθεί συνέντευξη Τύπου όπου ο κ.Τάκης Αντωνακόπουλος θα ..."μιλούσε για όλα" που αφορούσαν το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου. 



"Ωραία, τώρα θα δοθούν απαντήσεις και όλα θα μπουν στη θέση τους", σκεφτήκαμε.



Αμ, δεν! 



Στη συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος και Πρόεδρος του Λ.Τ. δεν είπε ούτε λέξη για το ανασφάλιστο όχημα!!!  



Παραδέχτηκε (και πως να κάνει αλλιώς) ότι ψήφισε μαζί με άλλους υπέρ της απονομής του τιμητικού τίτλου στον κ.Βαρουξή αλλά...  



Δεν βρήκε το πολιτικό θάρρος να ανακαλέσει τον χαρακτηρισμό, που αδίκως όπως αποδείχτηκε από τις αποκαλύψεις, είχε ...χαρίσει τόσο γενναιόδωρα τον Δεκέμβριο.



Δεν βρήκε το πολιτικό θάρρος να εξηγήσει για ποιο λόγο είχε αρνηθεί τον Δεκέμβριο το γεγονός ότι όντως, στον κ. Βαρουξή είχε δοθεί ο τιμητικός τίτλος.



Δεν βρήκε το πολιτικό θάρρος να πει μια κουβέντα, να δικαιολογήσει έστω γιατί το όχημα ήταν ανασφάλιστο και χωρίς ΚΤΕΟ!!!  



Και τέλος, δεν βρήκε το πολιτικό θάρρος να ζητήσει την παραίτηση του Αντιπροέδρου του Λ.Τ. που αποφάσισε, όπως εκ των πραγμάτων αποδείχτηκε να οδηγεί ανασφάλιστο όχημα αμφιβόλου κατάστασης από πλευράς οδικής ασφάλειας, αφού δεν είχε περάσει από έλεγχο ΚΤΕΟ και μάλιστα χωρίς διαταγή κίνησης, η οποία είναι απαραίτητη για υπηρεσιακά οχήματα.



Αντί αυτών, ανάλωσε το χρόνο του στο να καταγγείλει "άνομα συμφέροντα" που δρουν στον χώρο της χερσαίας ζώνης Κατακόλου και στην απομάκρυνση κατόπιν δικών του πρωτοβουλιών ενός καρνάγιου που δεν είχε τις απαραίτητες άδειες λειτουργίας, όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε.  



Για την απομάκρυνση της συγκεκριμένης επιχείρησης, αφού δεν πληρούσε τους όρους νομιμότητας, να τον συγχαρούμε. Μπράβο και πάλι μπράβο. 



Όμως αυτό τι σχέση έχει με τα αδιαμφισβήτητα πραγματικά γεγονότα, των οποίων την αποκάλυψη περιγράψαμε προηγουμένως; 


 
Το boreiaileia.blogspot.com δεν θεωρεί ότι το θέμα που δημιουργήθηκε από τις αποκαλύψεις για το Δ.Λ.Τ. Πύργου έχει κλείσει. Σε καμία περίπτωση! Αντιθέτως, τώρα ανοίγει. Ιδίως μετά από τη συγκεκριμένη συνέντευξη Τύπου. 
 
 
Κακά τα ψέματα. Η νέα Δημοτική Αρχή είναι πολιτικά με την "πλάτη στον τοίχο" και οφείλει, απέναντι στους δημότες και μόνο, να απολογηθεί δημοσίως. 




Σχετικές παραπομπές που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε τι ακριβώς έχει γίνει


Το δημοσίευμα του Δεκεμβρίου, του οποίου την αξιοπιστία αμφισβήτησε με ιδιαίτερα έντονο τρόπο ο Δήμαρχος Πύργου. Δείτε το με ένα κλικ εδώ.



Το δημοσίευμα που αποδεικνύει την ύπαρξη του εγγράφου. Δείτε το με ένα κλικ εδώ.



Το δημοσίευμα για το ανασφάλιστο και χωρίς ΚΤΕΟ υπηρεσιακό όχημα που οδηγούσε ο Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου. Δείτε το με ένα  κλικ εδώ.



Παρακολουθείστε ολόκληρη την ..."ατυχή" συνέντευξη του κ. Τάκη Αντωνακόπουλου κάνοντας ένα  κλικ εδώ.




Διαβάστε πρόσφατα άρθρα μας για τον Δήμο Πύργου


Κινητικότητα στον Πύργο! Κοινή δήλωση Νικολούτσου - Καννή!




Με "φλογερή" ανακοίνωση ο Δήμαρχος Πύργου καταγγέλλει ...υπονόμευση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου