28/4/20

Βαγγελάκος, Αντιδήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης: "Έχουμε τον κόσμο μαζί μας στο θέμα της καθαριότητας των οικοπέδων"

"Οι ιδιοκτήτες θα έχουν τον χρόνο να συμμορφωθούν"...


 
Π. Βαγγελάκος: "Είναι απαίτηση των δημοτών μας και θα γίνει πράξη"...


Το boreiaileia.blogspot.com επικοινώνησε με τον Αντιδήμαρχο Ανδραβίδας - Κυλλήνης Παναγιώτη Βαγγελάκο και τον ρώτησε σχετικά με την χθεσινή ανακοίνωση του δήμου, για την επιβολή προστίμων σε όσους ιδιοκτήτες δεν διατηρούν καθαρά τα οικόπεδά τους κατά την αντιπυρική περίοδο.  



Συγκεκριμένα, τον ρωτήσαμε "πώς να έχει καθαρό το οικόπεδό του κάποιος που διαμένει μόνιμα μακριά από τον δήμο, ενώ δυο μήνες σχεδόν, βρισκόμαστε σε αυστηρό περιορισμό  στα σπίτια μας";   



Ο κ. Π.Βαγγελάκος μας απάντησε: "Κατανοώ την δυσκολία. Ο δήμος δεν θα αρχίσει να "μοιράζει" πρόστιμα από τις πρώτες ημέρες της αντιπυρικής περιόδου". 



 Μας εξήγησε, ότι έχει ζητήσει να γίνει η σχετική καταγραφή από τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων. 



Ποια οικόπεδα παρουσιάζουν πρόβλημα. Αργότερα θα γίνει η επικοινωνία του δήμου με τους ιδιοκτήτες για να τους ενημερώσουν σε ότι τους αφορά για τις υποχρεώσεις τους αλλά και για τα πρόστιμα που θα επιβληθούν, εάν τα οικόπεδά τους δεν καθαριστούν.  



- "Αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει λίγες εβδομάδες. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, που θα έχει πραγματοποιηθεί και η κατάργηση της απαγόρευσης μετακίνησης, όλοι οι ιδιοκτήτες μπορούν είτε να έρθουν οι ίδιοι να κάνουν τις απαραίτητες καθαριότητες είτε να αναθέσουν  την υποχρέωσή τους σε κάποιο ιδιώτη", μας είπε και συμπλήρωσε με έμφαση:   



- "Στο θέμα της καθαριότητας των οικοπέδων, έχουμε την συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών, να μας υποστηρίζει. Ο κόσμος απαιτεί να είναι ασφαλής από πυρκαγιές ή από συγκέντρωση τρωκτικών και ερπετών δίπλα από το σπίτι του"...



Το boreiaileia.blogspot.com θέλει να σας θυμίσει ότι τόσο η Βάρδα όσο και η Παναγία η Βλαχέρνα κινδύνεψαν πέρυσι στο τέλος του καλοκαιριού να καούν, εξαιτίας αυτού του προβλήματος...  



Ενημέρωση δημοσίευσης         Προσοχή! Έως το τέλος του Μαΐου, κάθε πρόεδρος τοπικής κοινότητας θα έχει στείλει στον δήμο κατάλογο με την τοποθεσία οικοπέδων, τα οποία δεν έχουν καθαριστεί. 


Οικόπεδα, που αποτελούν απειλή για πρόκληση πυρκαγιάς στην κάθε κοινότητα. 
Τα συνεργεία θα επέμβουν άμεσα και αφού καθαρίσουν τα οικόπεδα που θα τους υποδειχθούν, θα επιβάλλεται το πρόστιμο μαζί με τα έξοδα στον ιδιοκτήτη του οικοπέδου!!! 





Νεότερη ενημέρωση της δημοσίευσης    Προσοχή!  Ήδη οι περισσότεροι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων έχουν αποστείλει τις λίστες με τα οικόπεδα που πρέπει να καθαρίσει ο δήμος και να επιβάλλει πρόστιμα στους ιδιοκτήτες. 


Μέχρι το τέλος του Μαΐου, όπως σας είχαμε γράψει από την αρχή, θα ξεκινήσουν τα συνεργεία του δήμου να μπαίνουν στα εν λόγω οικόπεδα. Αυτό θα γίνει σε όλους τους δήμους της Ηλείας. 


Σχεδόν όλοι είναι νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι και κανένας δεν θέλει να συνδεθεί το όνομά του με πυρκαγιές εντός των οικισμών, οι οποίες ξέσπασαν επειδή ο Δήμαρχος δεν ήθελε να επιβάλει πρόστιμα στους παραβάτες...



Διαβάστε την δημοσίευσή μας για τα πρόστιμα, που δημιούργησε ερωτήματα  


















 Μάθετε για ποιους λόγους φτιάξαμε αυτό το blog με ένα κλικ στον τίτλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου