1/4/21

SOS Μεταναστευτικό: "Ξεσηκώνεται" όλο το Βόρειο Αιγαίο ενάντια στον σχεδιασμό των Ευρωπαίων

Σε τραγικές καταστάσεις προσπαθεί να μας εμπλέξει με την νέα πολιτική στο μεταναστευτικό η Ευρώπη (δηλαδή η Γερμανία)  



Το boreiaileia.blogspot.com αναδημοσιεύει σήμερα άρθρο από το politischios.gr για να πληροφορηθείτε από "πρώτο χέρι" τις τραγικές καταστάσεις που ζουν οι Έλληνες των νησιών του βορείου Αιγαίου αλλά και για τους κινδύνους που παραμονεύουν στο κοντινό μέλλον.  


Ακολουθεί το δημοσίευμα.


«Τα νησιά μας δεν θα γίνουν γκρίζες ζώνες για να σωθεί η Ευρώπη» το ξεκάθαρο μήνυμα των νησιωτών  


Σε μαζικό κίνημα κατά του Ευρωπαϊκού Συμφώνου Μετανάστευσης που γκριζάρει τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και τα μετατρέπει σε επίσημα σημεία εισόδου παράνομων μεταναστών, μετατρέπονται οι αντιδράσεις των νησιωτών του Βορείου Αιγαίου με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη της Ίβα Γιόχανσον και του Έλληνα Υπουργού Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη σε Σάμο και Λέσβο.  


Η αρχή έγινε στις 10 το πρωί της Δευτέρας στη Σάμο, εκεί όπου ο κα. Γιόχανσον ήρθε αντιμέτωπη με τους οργισμένους Σαμιώτες που διαμήνυσαν ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να δεχθούν τετελεσμένα για να σωθεί η Ευρώπη.  


Όπως είπαν στην Ευρωπαία Επίτροπο, η Σάμος, η Χίος και η Λέσβος είναι γη ελληνική και θα παραμείνει παρά τις «εγκληματικές ενέργειες της Ευρώπης σε βάρος των νησιών του Βορείου Αιγαίου». 


Αντιδράσεις και κατά των Δημάρχων  


Λίγη ώρα αργότερα στο στόχαστρο των κατοίκων βρέθηκε και ο Δήμαρχος Γιώργος Στάντζος με τους συγκεντρωμένους Σαμιώτες να τον κατηγορούν ότι μαζί με τους Δημάρχους Χίου και Μυτιλήνης βάζουν πλάτη στον κυβερνητικό και ευρωπαίκό σχεδιασμό που μετατρέπει τα νησιά του Βορείου Αιγαίου σε αποθήκες ψυχών και ουδέτερο έδαφος μεταξύ Ευρώπης και Τουρκίας.  


«Δεν ζητάμε να λύσετε το μεταναστευτικό αλλά επιτέλους ζητάμε να αντιδράσετε και να υψώσετε φωνή αντίστασης», είπαν οι κάτοικοι στον κ. Στάντζο. 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στην πηγή politischios.gr




Φωτιά & Επεισόδια στο στρατόπεδο Κορίνθου - Άραγε τέτοια φαινόμενα θα δούμε και στην Μυρσίνη του δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου