14/4/21

Το boreiaileia.blogspot.com ερωτά την Δημοτική Αρχή Πύργου: Βγήκε απόφαση από το ΣτΕ που συνδέεται με το έργο του 1.404.000 ευρώ;



του Δημήτρη Παπαφώτη


Σύμφωνα με πληροφορίες του boreiaileia.blogspot.com σήμερα (14/4) ήταν μια "δύσκολη" ημέρα για τον δήμαρχο Πύργου κ. Τάκη Αντωνακόπουλο και τους στενούς του συνεργάτες. Τουλάχιστον για εκείνους που, με τον έναν ή άλλο τρόπο έχουν σχέση με την εκτέλεση του "περίφημου" τεχνικού έργου των 1.404.000ευρώ. 

 

 

Ο λόγος είναι ότι, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες που περιμένουμε να επιβεβαιώσει ή όχι η Δημοτική Αρχή Πύργου, σήμερα έγινε γνωστή η απόφαση αλλά και το σκεπτικό του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε ζητήσει ο δήμαρχος Πύργου. 

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές λοιπόν, η απόφαση του ΣτΕ στον δήμο Πύργου δεν επιτρέπει να ξεκινήσει το "πασίγνωστο" και πολυσυζητημένο τεχνικό έργο του 1.400.000ευρώ με την επίσης "πασίγνωστη" και πολυσυζητημένη  έκπτωση του (μόλις) 5% (!!!) .

 

Για να μην μπερδευτείτε, σας ξεκαθαρίζουμε ότι η απόφαση αυτή αφορά τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε ζητήσει ο δήμαρχος Πύργου. Όχι αυτήν καθεαυτήν την υπόθεση, η οποία δικάζεται στις 11 Μαΐου από το ΣτΕ και πάλι.

 

Ζητούσε με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων δηλαδή, μέχρι το ΣτΕ να βγάλει την τελική απόφασή του για την εκτέλεση ή μη του έργου, ο δήμος να ξεκινήσει τις σχετικές εργασίες. 

 

Σε αυτό του το αίτημα, ο δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος εισέπραξε ένα μεγάλο ΟΧΙ, πάντοτε σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές.

 

Από μόνη της βέβαια, η απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων δεν θα έλεγε κάτι ..."ιδιαίτερο" για την τελική απόφαση. Δεν θα ήταν λόγος ανησυχίας εάν δεν ακολουθούνταν από το σκεπτικό της απόφασης, το οποίο δημοσιεύτηκε σήμερα. 

 

Το σκεπτικό της απόφασης των δικαστών του ΣτΕ λοιπόν, προς μεγάλη απογοήτευση του δημάρχου Πύργου και των συνεργατών του, αναγνωρίζει το βάσιμο της σκέψης αλλά και των επιχειρημάτων του κ. Στάθη Καννή, ο οποίος ζητά να μην εκτελεστεί το συγκεκριμένο τεχνικό έργο με τους όρους και τις προϋποθέσεις που συμφώνησε η Δημοτική Αρχή με τον εργολάβο.  

 

Εμείς ερωτήματα θέτουμε. Δεν προκαταλαμβάνουμε την απόφαση της δικαιοσύνης. Σε καμία περίπτωση.

 

Όλα αυτά, σύμφωνα με τις πληροφορίες του boreiaileia.blogspot.com τις οποίες περιμένουμε από την Δημοτική Αρχή Πύργου να επιβεβαιώσει ή όχι. Άλλωστε το σύνθημα που συχνά επικαλείται ο κ. Τάκης Αντωνακόπουλος και οι συνεργάτες του είναι "όλα στο φως". Έτσι δεν είναι;

 

 

 

Πάσχα στο χωριό, «ελεύθερα» μαγαζιά, εστίαση και εμπορικά – Όλα τα τελευταία σενάρια 




"Της μουρλής το πανηγύρι" στον δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης για έργα 6,5 εκατομ. ευρώ του "ΗΡΑΚΛΗ"




"Δικαιωμένος" δηλώνει ο Α. Μαρίνος - Βαριά πολιτική ήττα του Γιάννη Λέντζα οι εξελίξεις στον "Ηρακλή"




Αποκαλύψεις στο ΔΣ του Δήμου Πύργου - 300.000 ευρώ από το Δημοτικό ταμείο για προσλήψεις της Δημοτικής Αρχής





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου