20/4/21

Έκθεση «κόλαφος» κατά λίστας Πέτσα: «Φιμώνουν» δημοσιογράφους και χρηματίζουν ΜΜΕ!

 Η Ελλάδα 70η παγκοσμίως ως προς την ελευθερία του Τύπου

 

 

 

Έκθεση «κόλαφος» για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και για την λίστα Πέτσα, η οποία έδωσε ένα πακτωλό χρημάτων στα ΜΜΕ για να «ενημερώνουν» τους πολίτες για τον κορωνοϊό, από τους Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα.  


Στην 70η θέση της παγκόσμιας κατάταξης ως προς την ελευθερία του Τύπου υποχώρησε η Ελλάδα το 2021, σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη που παρακολουθούν οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα. 


Η χώρα μας έχασε 5 θέσεις σε σχέση με το 2020 (στην 65η θέση ήταν και το 2019, έχοντας κάνει άλμα 9 θέσεων αμέσως μετά την έξοδο από τα μνημόνια -το 2018 ήταν στην 74η θέση, το 2017 στην 88η θέση, το 2016 στην 89η, το 2015 στην 91η, το 2014 στην 99η, το 2013 στην 84η).


Η έκθεση έχει τίτλο: «Επικίνδυνο κοκτέιλ για την ελευθερία του Τύπου» και υπογραμμίζεται πως «η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη χορήγησε γενναιόδωρες φορολογικές εκπτώσεις στη διαφήμιση για τα μέσα ενημέρωσης, αλλά επιδίωξε, άμεσα ή έμμεσα, να ελέγξει στενά τη ροή πληροφοριών, στο πλαίσιο των προσπάθειών της να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορωνοϊού και την προσφυγική κρίση».  


Φυσικά, η έκθεση των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα αναφέρεται στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, στο πρωθυπουργικό «γλέντι» στην Ικαρία που δεν προβλήθηκε από την ΕΡΤ ενώ υπογραμμίζει «η αστυνομία παρεμπόδισε φωτορεπόρτερ σε επετειακή εκδήλωση στα τέλη του 2020 και κακομεταχειρίστηκε έναν δημοσιογράφο για υποτιθέμενη παραβίαση των κανόνων Covid-19, και κρατήθηκε».

 

Διαβάστε τη συνέχεια του άκρως ενδιαφέροντος άρθρου στην πηγή 

 

 

«Χείμαρρος» ο καθηγητής Γ.Ιωαννίδης: «Ανοίξτε τα όλα! - Έχουμε 80 θανάτους με το πιο σκληρό lockdown - Πλήρης αποτυχία»

 

 

Η παταγώδης αποτυχία της Κυβέρνησης ακυρώνει το "Πάσχα στο χωριό" - Lockdown μέχρι να έρθουν οι ...τουρίστες!!!

 

 

ΝΕΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΦΙΑΣΚΟ! Κηρύχθηκε έκπτωτη η εταιρεία που είχε αναλάβει την προμήθεια 3.000.000 self test

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου