21/4/21

ΧΟΥΝΤΑ 21η Απριλίου: Το παραμύθι του οικονομικού θαύματος που ήταν εφιάλτης!

 
Η οικονομική πολιτική του καθεστώτος Παπαδόπουλου τελικά, δεν είχε τα αποτελέσματα, όπως την θέλει ο "λαϊκός μύθος"!

 

 

Μέρα που είναι θα ακούσουμε οπωσδήποτε για το …οικονομικό “θαύμα” της χούντας!!! Υπάρχουν κάποιοι λίγοι που ίσως να πέρασαν καλα επί χούντας κι έχουν κάθε λόγο να την νοσταλγούν. 

 

 

Δεν υπάρχει κανένας λόγος όμως να μας τρελαίνουν κάθε χρόνο…στο παραμύθι της …επιτυχημένης… “επανάστασης”. Χούντα ήταν από ένα τσούρμο επικίνδυνων που τους πληρώσαμε ακριβά. Διέλυσαν τα πάντα και στο …φινάλε τους έχασαν και την Κύπρο.

 

 

Περί του οικονομικού…θαύματος λοιπόν για να μην μας παραμυθιάζουν,με στοιχεία που είχαν δημοσιευθεί στην εφημερίδα ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ:

 

 

•Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 1974 που η χούντα έπεσε μας άφησε χρέος 20,8% επί του ΑΕΠ, περίπου 114 δις δρχ. Ρυθός ανάπτυξης 0,9% όταν όλη η Αθήνα χτιζόταν και οι περισσότεροι Έλληνες ήταν μετανάστες και ναυτικοί στέλνοντας συνάλλαγμα.

 

 

Το χρέος  το 1967 ήταν 37,8 δισ. δρχ.  και το 1973 ήταν ήδη στα 87 δισ., µε το έλλειµµα στο εµπορικό ισοζύγιο να είναι 4,5 φορές ψηλότερο και τις καταθέσεις, παρά τις διαρκείς τονωτικές ενέσεις των Ελλήνων µεταναστών, να µειώνονται δραµατικά µετά το 1970. 

 

 

•Τα προβλήματα της οικονομίας των χουνταίων είχαν αρχίσει να γίνονται εμφανέστατα από το 1971.

 

 

Στις 6.4.1971 οι εφηµερίδες δηµοσιεύουν: «Αύξηση κατά 23,5% σηµείωσε το δηµόσιο χρέος εντός του πρώτου 5µήνου του 1970, έναντι του 1969, κι έφθασε τα 58,3 δισεκατοµµύρια δρχ. τον Μάιο του περασµένου έτους, έναντι 47,2 που ήταν τον Μάιο του 1969, σύµφωνα µε στοιχεία της ΕΣΥΕ».

 

 

Στις 22.9.1971 υπάρχει στα «Νέα» οικονοµική ανάλυση του Κωνσταντίνου Κόλµερ, όπου διαβάζουµε ότι «ναι µεν σηµειώθηκε το 1970 µια επιβράδυνση στην αύξηση του ρυθµού αυξήσεως του χρέους στο 12% έναντι 25% του 1969 (σ.σ.: πάλι επί χούντας είχε εκτιναχθεί, δηλαδή), όµως σηµειώθηκε µια ουσιώδης αύξηση του κρατικού δανεισµού µε έντοκα γραµµάτια και διπλασιασµός του δανεισµού σε συνάλλαγµα». Παρατίθενται, µάλιστα, και αποκαλυπτικά στοιχεία για το δηµόσιο χρέος από το 1958, µε πηγή πάντα τη στατιστική υπηρεσία:

 

Δείτε τον πίνακα στοιχείων και διαβάστε την συνέχεια αυτού του πολύ ενδιαφέροντος άρθρου στην πηγή militaire.gr με ένα κλικ εδώ.

 

 

 

ΕΚTΑΚΤΟ: (video) Με διάβημα «απάντησε» η Αθήνα στην Τουρκία για την παρενόχληση του γαλλικού πλοίου στην ελληνική ΑΟΖ

 

 

 

S.O.S. από τον Επιχειρηματικό Σύλλογο Ηλείας για τις πασχαλινές αγορές και τα καταστήματα του τόπου μας!

 

 

 

Χάρης Μιχαλακόπουλος: « Ο Μητσοτάκης μας έφτυσε στα μούτρα».

 

 

 

Η παταγώδης αποτυχία της Κυβέρνησης ακυρώνει το "Πάσχα στο χωριό" - Lockdown μέχρι να έρθουν οι ...τουρίστες!!!

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου