4/4/21

"Δικαιωμένος" δηλώνει ο Α. Μαρίνος - Βαριά πολιτική ήττα του Γιάννη Λέντζα οι εξελίξεις στον "Ηρακλή"


Δικαιωμένος δηλώνει ο Ανδρέας Μαρίνος. Τι θα δηλώσει άραγε ο Γιάννης Λέντζας για τις τελευταίες εξελίξεις;

 

 

Σοκ για τον Δήμαρχο Ανδραβίδας - Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα και τους στενούς του συνεργάτες αποτέλεσε η πρόσφατη δικαστική απόφαση, η οποία έκρινε νόμιμη την διαδικασία απομάκρυνσης από την παράταξη Μάλιαρη των κυρίων Βατσή και Κόλλια. Αντίθετα, ο Δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος δηλώνει ότι αισθάνεται δικαιωμένος από τις εξελίξεις.

 

Η τελική έκβαση των νομικών διαδικασιών ουσιαστικά αποφασίζει το ποιος θα ελέγχει το ΔΣ του Συνδέσμου Ύδρευσης "Ηρακλής", ο οποίος καλείται να εκτελέσει έργα πολλών εκατομμυρίων ευρώ. 


Ο Δήμαρχος Γιάννης Λέντζας επέλεξε να συνεχίσει την λειτουργία του ο Σύνδεσμος με τον κ. Βατσή στην κρίσιμη 5η θέση του πενταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου. Της θέσης δηλαδή, που κρίνει το ποιος θα διοικεί τον Σύνδεσμο. Και αυτό γιατί οι άλλες τέσσερις θέσεις καταλαμβάνονται εξίσου (2+2) από συνεργάτες των δύο Δημάρχων (Πηνειού και Ανδραβίδας-Κυλλήνης).  

 

Την επιλογή του αυτή την έκανε σε πλήρη κόντρα με την άποψη τόσο του Δημάρχου Πηνειού όσο και του κ. Μάλιαρη, αρχηγού της δημοτικής παράταξης του κ. Βατσή, οι οποίοι ισχυρίζονταν τόσο καιρό ότι δεν πρέπει να κατέχει θέση στον "Ηρακλή" ο κ. Βατσής, αφού έχει διαγραφεί από την παράταξη Μάλιαρη. 

 

Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε, ότι την 5η και κρίσιμη θέση στο ΔΣ την ορίζει η αντιπολίτευση του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης, δηλαδή η παράταξη Μάλιαρη. 

 

Ο Γιάννης Λέντζας υποστήριζε ότι καλώς βρίσκεται εκεί που βρίσκεται ο κ. Βατσής. Και αυτό το στήριζε στο γεγονός ότι τοποθετήθηκε στην 5η θέση του ΔΣ λίγο πριν διαγραφεί από τον κ. Μάλιαρη. Δηλαδή, την στιγμή που επιλέχθηκε ήταν κανονικό μέλος της δημοτικής παράταξης Μάλιαρη. 

 


 

Η τελευταία δικαστική απόφαση όμως τον υποχρεώνει σε αλλαγή στάσης. Τι θα πράξει ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης; 

 

Πώς θα διαχειριστεί τις εξελίξεις, που όπως όλα δείχνουν πρόκειται να υποστεί μια βαριά πολιτική ήττα; 

 

Τι θα γίνει με το έργο των 6,5 εκατομμυρίων που ακόμη ΔΕΝ έχει ξεκινήσει; Κινδυνεύει η ομαλή εξέλιξή του λόγω των χειρισμών του κ. Γιάννη Λέντζα; 

 

Για όλα αυτά θα σας πληροφορήσουμε αμέσως μόλις λάβουμε τις απαντήσεις. Προς το παρόν δημοσιεύουμε τις δηλώσεις του Δημάρχου Πηνειού, του δικηγόρου του αλλά και του κ. Μάλιαρη.

 

 

Δήλωση δημάρχου Πηνειού

 

«Θεμελιακή αρχή μου ήταν και παραμένει η διαφύλαξη των συμφερόντων των δημοτών μας. Αυτός ήταν ο λόγος που από την πρώτη στιγμή έθεσα θέμα νομιμότητας των αποφάσεων του Συνδέσμου αποχέτευσης «Ηρακλής» και ως Δήμος Πηνειού απείχαμε από όλες τις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του.
 

Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αμαλιάδας αφενός δικαίωσε τη στάση μας και αφετέρου αποτελεί την αρχή της αποκατάστασης της νόμιμης λειτουργίας του Συνδέσμου.
 

Τα πολιτικά όργανα οφείλουν να κινούνται πάντα στα πλαίσια της νομιμότητας,  προασπίζοντας το συμφέρον των ανθρώπων που εκπροσωπούν. Ο Δήμος Πηνειού δεν θα επιτρέψει καμία παρέκκλιση από τη νόμιμη λειτουργία του οργάνου».

 

 Δηλώσεις δικηγόρου Δημάρχου Πηνειού και Γεν. Γραμματέα του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών κ. Κρεμμύδα Κωνσταντίνου


«Ο Δήμος Πηνειού και ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος, από την πρώτη στιγμή είχαν θέσει θέμα νομιμότητας των αποφάσεων του οργάνου του συνδέσμου «ΗΡΑΚΛΗΣ» και προσπάθησαν με κάθε τρόπο να διαφυλάξουν τα συμφέροντα των δημοτών.

Η υπ’ αριθ 68/2021 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αμαλιάδας, η οποία κάνει δεκτές τις θέσεις του κ. Διον. Μάλιαρη και του Δημάρχου Πηνειού, επιβεβαιώνει το βάσιμο των ενεργειών τους, ενώ αφήνει νομικά έκθετους, όσους υποστήριζαν την παράνομη λειτουργία του Συνδέσμου.

Θα πρέπει να τονίσω, ότι αν και αρχικά ο κ. Δήμαρχος θεώρησε ότι αποτελεί καθυστερημένη πρωταπριλιάτικη φάρσα  η πληροφορία ότι θα συνεδριάσει εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιο του συνδέσμου Ηρακλής, την προσεχή Τρίτη, τελικά αυτή ήταν εν μέρει σωστή, αφού υπήρχε προσπάθεια συνεδρίασης το Σάββατο, με θέμα μάλιστα την λήψη αποφάσεων εξουσιοδότησής του προέδρου για υπογραφή συμβάσεως με ανάδοχο.

Δυστυχώς η παράνομη συνεχιζόμενη λειτουργία του Συνδέσμου, ο οποίος με κακή σύνθεση και λειτουργία, επιχειρεί την λήψη τόσο σοβαρών αποφάσεων, χωρίς μάλιστα να αποστείλει στον Δήμο Πηνειού νόμιμη και σύννομη πρόσκληση, εκτός του πανικού που φαίνεται ότι τον διακατέχει, διακινδυνεύει έργα εκατομμυρίων ευρώ, διακινδυνεύει την περιουσία των δημοτών και φυσικά την λειτουργία του συνδέσμου. Παράλληλα φέρνει υπόλογα για τις πράξεις τους, τόσο τα μέλη του Συνδέσμου και τους τυχόν ηθικούς αυτουργούς των πράξεων αυτών.

Ο Δήμος Πηνειού, πάντα με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών, θα προχωρήσει σε κάθε ενέργεια για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για κάθε ζημιά που προκύψει, όπως και για την δεδομένη διακινδύνευση έργων εκατομμυρίων ευρώ».


Δηλώσεις Μάλιαρη

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
" ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ"
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Λεχαινά 2 Απριλίου 2021
 
 
Από την πρώτη στιγμή που η δημοτική αρχή του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης αποφάσισε να συνθέσει το Δ. Σ του συνδέσμου ΗΡΑΚΛΗΣ τοποθετώντας σε θέση συμβούλου τον διαγραφέντα από την Παράταξή μας δημοτικό σύμβουλο κ. Δημ. Βατσή επισήμανα την παραβίαση του νόμου. Επισήμανα την παραβίαση του κώδικα δήμων και κοινοτήτων. Δυστυχώς τα παραταξιακά συμφέροντα της δημοτικής αρχής υπερίσχυσαν της λογικής, της ηθικής, του νομού.
 
 
Το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας με την υπ'αριθμόν 68/2021 απόφασή του Απέρριψε ως αβάσιμη την προσφυγή που κατέθεσαν κατά της διαγραφής τους οι διαγραφέντες δημοτικοί σύμβουλοι κ. κ. Βατσής και Κόλλιας. Στην ουσία το δικαστήριο έκρινε ως νόμιμη τη διαγραφή τους, ως νόμιμες τις ενέργειές μου. 
 
Στην ουσία το δικαστήριο με δικαίωσε πλήρως. Πλέον η δημοτική αρχή έχει χρέος να εφαρμόσει το νόμο, να κινηθεί στα πλαίσια της λογικής και της πολιτικής ηθικής. Οφείλει Άμεσα να απομακρύνει τον εν λόγω ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο από Κάθε θεσμικό όργανο του Δήμου εις το οποίο και συμμετέχει..
 
 
Για την δικαίωσή μου Δεν πανηγυρίζω. Τα μικροπολιτικά παιχνίδια δεν με αφορούν.
Με αφορά η δικαιοσύνη, η πολιτική ηθική, το δίκαιο, η νομιμότητα.
Με αφορά το συμφέρον του Δήμου, το τονίζω αυτό, το συμφέρον των συνδημοτών μου.
Για αυτά αγωνίζομαι, για αυτά πασχίζω. Η μέχρι τώρα πολιτική διαδρομή μου είναι η απόδειξη του ήθους μου, των επιδιώξεών μου.
 
 
Αναμένουμε λοιπόν τις αναγκαστικές πια ενέργειες της δημοτικής αρχής εις ότι αφορά την ανασύνθεση του Δ. Σ. του συνδέσμου ΗΡΑΚΛΗΣ... Υπάρχει σε εκκρεμότητα προς υλοποίηση το τεράστιο έργο του συνδέσμου το οποίο άφησα ως παρακαταθήκη.... Ένα έργο 6.500.000 ευρώ.. Εκεί πλέον εστιάζω.
 
Διονύσιος ΜΑΛΙΑΡΗΣ

 

 

 

"Της μουρλής το πανηγύρι" στον δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης για έργα 6,5 εκατομ. ευρώ του "ΗΡΑΚΛΗ"

 

 

Πατρινοί εκσφενδόνισαν καφέδες και νερά στον Πέτσα, φωνάζοντας σαρκαστικά συνθήματα για τη ΝΔ και τον ...Φουρθιώτη!  



ΟΑΕΔ: Αυτά είναι τα 8 προγράμματα με 42.600 νέες θέσεις εργασίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου