24/4/21

Υπόθεση Βαξεβάνη: Προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο Εισαγγελέας!

 

 

 

 

 

Έρευνα με αντικείμενο την καταγγελία του δημοσιογράφου-εκδότη Κώστα Βαξεβάνη ότι απειλείται η ζωή του, ξεκινούν οι εισαγγελικές Αρχές με εντολή της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

 

 

Η Εισαγγελέας διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν οι ισχυρισμοί του δημοσιογράφου και να εξακριβωθεί αν και από ποια πρόσωπα προκύπτει διάπραξη αδικημάτων. 

 

Η εντολή της κ. Παπαγεωργακοπούλου είναι να ερευνηθεί τυχόν διάπραξη του αδικήματος της πρόκλησης και προσφοράς σε τέλεση πλημμελήματος ή κακουργήματος και εφόσον προκύπτουν στοιχεία να εντοπιστούν οι υπαίτιοι.

 

Η Εισαγγελέας έδωσε εντολή στην Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής να ξεκινήσει άμεσα την έρευνα, με πρώτη ενέργεια την κλήση σε κατάθεση του καταγγέλοντος δημοσιογράφου.

 

 

 

ΕΣΗΕΑ: Απαιτούμε άμεση διερεύνηση των καταγγελιών – Να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση

 

Η ΕΣΗΕΑ εξέφρασε μέσω ανακοίνωσής της τη συμπαράστασή της στον δημοσιογράφο και εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος το βράδυ της Παρασκευής κατήγγειλε ότι η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο.

 

Η Ένωση απαιτεί άμεση διερεύνηση της υπόθεσης από τις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές, ενώ αιτείται την προστασία του Κώστα Βαξεβάνη. Παράλληλα, γνωστοποιεί ότι θα ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων για την υπόθεση.

 

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ αναφέρει:

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη συμπαράσταση του στον συνάδελφο Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος προχώρησε σε αποκαλύψεις σύμφωνα με τις οποίες η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο.

 

Απαιτούμε άμεσα οι αρμόδιες εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές να διερευνήσουν τις καταγγελίες του Κ. Βαξεβάνη και να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση. Ζητάμε την προστασία του συνάδελφου, ενώ για την υπόθεση η Ένωση Συντακτών θα ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων.

 

 

Διαβάστε αναλυτικά το πως ξεκίνησε η υπόθεση Βαξεβάνη με ένα κλικ στον ακόλουθο τίτλο   


Ο Κώστας Βαξεβάνης φοβάται για την ζωή του - Η Ελλάδα έγινε η "Κολομβία" των Βαλκανίων;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου