8/4/21

Πίνακας-σοκ: Το lockdown εκτόξευσε τα κρούσματα! - Σε αύξηση σχεδόν 200% οδήγησε το 3ο «κλείδωμα» - Ποιος θα πληρώσει;

 

Τι συμβαίνει με το 3ο lockdown; Γιατί ο αριθμός των κρουσμάτων ανεβαίνει αντί να πέφτει; Γιατί η Κυβέρνηση επιμένει κόντρα στην λογική;

 

 

 Αρκετοί επιστήμονες από την αρχή του 3ου σκληρού lockdown στην Ελλάδα έχουν επισημάνει όχι μόνο την αναποτελεσματικότητα του μέτρου αλλά τις τρομακτικές (εάν όχι καταστροφικές) οικονομικές συνέπειες για τους απλούς πολίτες. 

 

Κάποιοι από αυτούς, πάντοτε επώνυμα όπως ο καθηγητής του Στάνφορντ Γιάννης  Ιωαννίδης, έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, πως το σκληρό lockdown εκτός από τα παραπάνω προκαλεί αρνητικές συνέπειες και στην ίδια την διαχείριση της πανδημίας. Και αυτό φαίνεται να αποδεικνύεται από τους αριθμούς.

 

Αρκετοί επιστήμονες έχουν τονίσει πως ο κορωνοϊός αντιμετωπίζεται καλύτερα σε εξωτερικούς χώρους απ' ότι σε εσωτερικούς, παρόλα αυτά η κυβέρνηση αποφάσισε να «κλειδώσει» τους πολίτες στα σπίτια τους και παρά την ομολογούμενη πλέον αποτυχία δεν αλλάζει σχέδιο. 

 

Μάλιστα όταν ασκείται κριτική επί τους θέματος η απάντηση είναι πως «αν δεν το είχαμε επιβάλει, τα αποτελέσματα θα ήταν καταστροφικά», όπως δήλωσε και χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

 

 Παρόλα αυτά τα νούμερα είναι αποκαλυπτικά και φαίνονται στον παρακάτω πίνακα, σύμφωνα με τον οποίο από τις 22 Φεβρουαρίου μέχρι και σήμερα η αύξηση των κρουσμάτων ήταν της τάξης του 174% ( με καταγραφή ανά επταήμερο )! Με έναν μέσο όρο αύξησης κάθε εβδομάδα των κρουσμάτων, κατά περίπου 30%.  

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου και δείτε τον αποκαλυπτικό πίνακα στην πηγή με ένα κλικ εδώ.  

 

 

 

Ανοίγουν 12 Απριλίου τα Λύκεια σε όλη την Ελλάδα!

 

 

Απίστευτο! Οι αγρότες θα περιμένουν μέχρι τα ...Χριστούγεννα για να πληρωθούν τις κορωνοενισχύσεις που υπογράφηκαν εχθές με "τυμπανοκρουσίες"

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου