15/4/21

Κορωνοϊός: Ελπίδες ότι το χλώριο στις πισίνες τον εξουδετερώνει!

 


 

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα στη Βρετανία το χλωριωμένο νερό στις πισίνες μπορεί να εξουδετερώσει μέσα σε μόλις 30 δευτερόλεπτα τον κορωνοϊό. 


Ιολόγοι του Imperial College του Λονδίνου μελέτησαν την επίπτωση στον SARS-CoV-2 διαφόρων συγκεντρώσεων χλωρίου στο νερό και όπως διαπίστωσαν ο κίνδυνος μόλυνσης με Covid-19 είναι «απίστευτα» χαμηλός. 

 

«Κάναμε τα πειράματα στα εργαστήρια υψηλής ασφάλειας που διαθέτουμε στο Λονδίνο και υπό αυτές τις ασφαλείς συνθήκες καταμετρήσαμε την ικανότητα του κορωνοϊού να εισβάλει στα κύτταρα, που είναι το πρώτο βήμα της μόλυνσης. 


Αναμειγνύοντας τον ιό με νερό από πισίνες διαπιστώσαμε ότι δεν επιβιώνει και άρα δεν είναι πλέον μεταδοτικός. Kαι αυτό, σε συνδυασμό με τον τεράστιο παράγοντα αραίωσης του ιού που μπορεί να βρεθεί σε μια πισίνα από ένα μολυσμένο άτομο, υποδηλώνει ότι η πιθανότητα εμφάνισης COVID-19 από το νερό της πισίνας είναι αμελητέα», δήλωσε η Γουέντι Μπάρκλεϊ του Imperial College, συντάκτρια της μελέτης που παρήγγειλαν το Swim England και η σχολή κολύμβησης Water Babies με την υποστήριξη της Royal Life Saving Society, καθώς ξανανοίγουν οι πισίνες στην Αγγλία.

 

 πηγή

 

 

 

Το boreiaileia.blogspot.com ερωτά την Δημοτική Αρχή Πύργου: Βγήκε απόφαση από το ΣτΕ που συνδέεται με το έργο του 1.404.000 ευρώ;

 

 

Έρχονται νέα 8μηνα σε δήμους και Περιφέρειες το καλοκαίρι - Αποφασίστηκε 2μηνη παράταση στο τρέχον πρόγραμμα

 

 

"Δικαιωμένος" δηλώνει ο Α. Μαρίνος - Βαριά πολιτική ήττα του Γιάννη Λέντζα οι εξελίξεις στον "Ηρακλή"  



"Της μουρλής το πανηγύρι" στον δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης για έργα 6,5 εκατομ. ευρώ του "ΗΡΑΚΛΗ" 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου