4/4/21

Πατρινοί εκσφενδόνισαν καφέδες και νερά στον Πέτσα, φωνάζοντας σαρκαστικά συνθήματα για τη ΝΔ και τον ...Φουρθιώτη!

 Η πολιτική στάση του Ν. Φαρμάκη 



του Δημήτρη Παπαφώτη


Χαμός στην Πάτρα! Η ελληνική κοινωνία είναι εδώ και πολύ καιρό ένα "καζάνι που βράζει". Μετά τις αιματηρές (κυριολεκτικά) θυσίες για δέκα ολόκληρα χρόνια των "δεξιών" και "αριστερών" μνημονίων, ήρθε η τρομακτική κρίση (υγειονομική αλλά και πολύ περισσότερο οικονομική) του κορωνοϊού. 


Μια κρίση την οποία η Κυβέρνηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, όχι μόνο απέδειξε ότι απέτυχε να την αντιμετωπίσει αλλά δείχνει να είναι ανήμπορη να αντιληφθεί το τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο που έχουν τα (λανθασμένα) μέτρα που υιοθετεί, επάνω στους δύστυχους Έλληνες πολίτες.  

 

Ένα συγκεκριμένο παράδειγμα είναι τα όσα έχουν υποστεί οι μικροί επιχειρηματίες του λιανεμπορίου. Ένα ιδιαίτερα δυναμικό κομμάτι της ελληνικής επιχειρηματικότητας, από το οποίο η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη περιμένει να εισπράξει φόρους για να χρηματοδοτήσει την λειτουργία του κράτους. 


Ο τρόπος που έχουν αντιμετωπιστεί οι μικροί επιχειρηματίες από την Κυβέρνηση ένα χρόνο τώρα, το μόνο που έχει προκαλέσει είναι οργή. Στην αρχή βέβαια αυτό που ένιωσαν ήταν ένα μεγάλο σοκ. Σοκ από την Κυβέρνηση που μέχρι τότε θεωρούσαν ...ιδεολογικά "δική" τους. 

 

Όλοι γνωρίζουν, πως εδώ και δεκαετίες οι μικροί επιχειρηματίες στήριζαν παραδοσιακά στις εκλογές το κόμμα της ΝΔ. Αποτελούσαν, ίσως το μεγαλύτερο, μέρος του σκληρού κομματικού πυρήνα της. Για αυτό και ένιωσαν σοκαρισμένοι. Σαν να τους μαχαίρωσε κάποιος δικός τους στην πλάτη.  

 

Μια μεγάλη οργή λοιπόν, αντικατέστησε το σοκ. Το ακούμε και το βλέπουμε παντού δίπλα μας. Δεν αποτελεί έκπληξη για εμάς. Για αυτό υπάρχει και η μεγάλη δημοσκοπική κατρακύλα της ΝΔ. Δεν φαίνεται όμως να ισχύει το ίδιο για τον κ. Πέτσα και τα υπόλοιπα υψηλά στελέχη της Κυβέρνησης. 


Ο κ. Πέτσας σήμερα το πρωί στην Πάτρα, ήρθε αντιμέτωπος με την οργή των συγκεντρωμένων μικροεπιχειρηματιών, που βλέπουν την (πραγματικά χωρίς λόγο) οικονομική τους εξόντωση να πραγματοποιείται από τις "άφρονες" κυβερνητικές αποφάσεις.

 

Όπως έγραψε το dete.gr από την Πάτρα 

"Καφέδες, νερά και συνθήματα για τον Φουρθιώτη έπεσαν κατά την έξοδο του Στέλιου Πέτσα από το κτίριο του Επιμελητηρίου από τον κόσμο.

Πιο συγκεκριμένα μετά το τέλος της σύσκεψης ο κόσμος ξεκίνησε να του φωνάζει να στείλει αστυνομία για να φυλάει τον Φουρθιώτη, με καυστική διάθεση.

Παράλληλα αρκετοί φώναζαν ντροπή.  Το όλο σκηνικό έγινε μετά την έξοδο του προέδρου του ΟΕΕΣΠ Γιώργου Βαγενά, ο οποίος έκανε το σήμα της νίκης και είπε “Θεωρώ ότι νικήσαμε… το βράδυ θα έχουμε νεότερα”.

Ακολούθησε ένταση στους συγκεντρωμένους κατά την έξοδο του υφυπουργού, φωνάζοντας συνθήματα ενώ πετάχτηκαν νερά και καφέδες".

 

Ως boreiaileia.blogspot.com επιθυμούμε να σημειώσουμε, ότι από την όλη κατάσταση δείχνει να βγαίνει πολιτικά αλώβητος ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης. Έστειλε επιστολή (όπως και άλλοι δύο Περιφερειάρχες) στον Πρωθυπουργό με την οποία υπερασπίζεται τους μικρούς επιχειρηματίες και ζητά να ληφθούν μέτρα για την οικονομική τους ενίσχυση. 

 

Τέλος, να θυμίσουμε ότι όλοι οι μικροί επιχειρηματίες στην Περιφέρεια περιμένουν με αγωνία την δεύτερη συμπληρωματική ενίσχυση λόγω covid-19 με 20 εκατ. ευρώ, την οποία έχει υποσχεθεί ο κ. Φαρμάκης για τον Απρίλιο του 2020. Όλοι γνωρίζουν, ότι η πρώτη προσπάθεια με τα 30 εκατ. ευρώ πήγε σε λίγα χέρια, αφήνοντας τους πολλούς "απέξω" και γεμάτους παράπονα...

  

Επίσης, ο κ. Γιώργος Βαγενάς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας, σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ τόνισε:  

"Πρέπει να δοθεί ένα μήνυμα. Θέλουμε άνοιγμα σήμερα. Είμαστε η μόνη πόλη σε ένατη εβδομάδα λοκντάουν. Δεν αντέχουμε άλλο, υπάρχουν συνάδελφοι που δεν έχουν να πάνε στο σπίτι τους φαγητό. Θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν θα φύγουμε αν δεν πάρουμε αυτό που θέλουμε".   



πηγή  dete.gr



Κάντε κλικ στους παρακάτω τίτλους και διαβάστε άρθρα που σας ενδιαφέρουν


Προσοχή! Νέα απάτη στο facebook



ΟΑΕΔ: Αυτά είναι τα 8 προγράμματα με 42.600 νέες θέσεις εργασίας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου