21/4/21

ΕΚTΑΚΤΟ: (video) Με διάβημα «απάντησε» η Αθήνα στην Τουρκία για την παρενόχληση του γαλλικού πλοίου στην ελληνική ΑΟΖ

 
Πλησιάζει η ώρα της ένοπλης επίλυσης των ελληνοτουρκικών διαφορών;

 

Οριστικό τέλος φαίνεται ότι έχει βάλει η Ελλάδα στην κατευναστική - υποχωρητική πολιτική απέναντι στις τουρκικές παράνομες αξιώσεις σε βάρος της. Απόδειξη η έντονη διπλωματική αντίδραση για τη νέα τουρκική παράνομη προκλητική πράξη. 

 

 

Με διάβημα «απάντησε» η Αθήνα στην Τουρκιά για την παρενόχληση του γαλλικού πλοίου L’Atalante, η οποία σημειώθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην ελληνική ΑΟΖ. 

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα, πραγματοποίησε διάβημα διαμαρτυρίας προς την τουρκική πλευρά, το βράδυ της Τρίτης, αναφορικά με την παρενόχληση του γαλλικού ερευνητικού πλοίου.

 

 Σημειώνεται ότι το γαλλικό πλοίο έπλεε σε περιοχή της ελληνικής ΑΟΖ με τον σταθμό του Ηρακλείου να έχει εκδώσει σχετική NAVTEX.  Το L’Atalante παρενοχλήθηκε από τουρκική φρεγάτα καθώς η Άγκυρα θεωρεί τη συγκεκριμένη περιοχή, μέρος της δικής της ΑΟΖ, σύμφωνα με τον παράνομο τουρκολιβυκό σύμφωνο.


Όπως υποστηρίζουν δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κάλεσε σε εξηγήσεις για το περιστατικό τον Έλληνα Πρέσβη. Κληθείς να επιβεβαιώσει, πάντως, την είδηση, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο, σημειώνοντας ότι η Τουρκία είναι αρμόδια να ανακοινώσει μία τέτοια κλήση.

πηγή





Χάρης Μιχαλακόπουλος: « Ο Μητσοτάκης μας έφτυσε στα μούτρα».



Η παταγώδης αποτυχία της Κυβέρνησης ακυρώνει το "Πάσχα στο χωριό" - Lockdown μέχρι να έρθουν οι ...τουρίστες!!!



Έκθεση «κόλαφος» κατά λίστας Πέτσα: «Φιμώνουν» δημοσιογράφους και χρηματίζουν ΜΜΕ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου