22/5/20

Το λιμάνι της Κυλλήνης και η ναυμαχία της ...σχάρας!

Γιάννης Λέντζας: "Ψεύδεται η κ. Καραχάλιου"...




Στη φωτογραφία φαίνεται ξεκάθαρα ο μεγάλος κίνδυνος που παραμονεύει για τους οδηγούς...




Το boreiaileia.blogspot.com βλέπει να εξελίσσεται μια "ναυμαχία" στο λιμάνι της Κυλλήνης, για μια...σχάρα!!! 


Όλα ξεκίνησαν εχθές το πρωί με μια κοινοποίηση στη σελίδα στο facebook Κυλλήνη.  Εκεί, ο κ. Πολυνείκης Τσαρδουλιας δημοσίευσε τη φωτογραφία που βλέπετε και έγραψε το εξής σχόλιο: 


" Αυτή η παγίδα θανάτου βρίσκεται στην είσοδο - έξοδο των φέρυ μπόουτ στο λιμάνι της Κυλλήνης τουλάχιστον τέσσερα χρόνια. Καμία Δημοτική αρχή νυν και πρώην δεν συγκινήθηκε να το φτιάξει παρά το μηδαμινό κόστος ".
  

 Λίγο αργότερα η κ. Καραχάλιου, η στενή συνεργάτης του κ. Ναμπίλ Μοράντ επί σειρά ετών στο λιμάνι της Κυλλήνης, έγραψε το ακόλουθο σχόλιο - απάντηση: 


Πολυνείκη καλησπέρα οι σχάρες είχαν επισκευαστεί πριν δυόμιση χρόνια περίπου και στον προϋπολογισμό του 2019 είχε προβλεφθεί ένα ποσό για την αντικατάστασή τους.


Επειδή η μελέτη έπρεπε να γίνει από την τεχνική υπηρεσία του δήμου και λόγω φόρτου εργασίας δεν κατάφερε να την κάνει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019,μεσολάβησαν οι εκλογές και δυστυχώς παρέμειναν έτσι. 


Όταν ανέλαβε η νέα διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου και μετά από λίγο καιρό εκλέχθηκα και εγώ μέλος από το πρώτο συμβούλιο ετέθη από πλευράς μου το θέμα της αντικατάστασης τους λόγω της καταστροφής των περισσοτέρων και της χρησιμότητας από αυτοκίνητα και φορτηγά βαρέος τύπου. 


Μάλιστα πρότασή μου ήταν να μπεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα προκειμένου να γίνει σωστή δουλειά και όχι πρόχειρη. Δεν έγινε αποδεκτή. 


Έχει προϋπολογισθεί όμως το ποσό των 5.000€ το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει ανατεθεί προκειμένου γίνει τουλάχιστον η επισκευή τους και μάλιστα είχα προτείνει να γινόταν τουλάχιστον συντήρηση το προηγούμενο δίμηνο που λόγω κοροναοιού δεν υπήρχε κίνηση. 


Στο τελευταίο συμβούλιο έγινε πάλι αναφορά από εμένα και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κυλλήνης τον κ.Βόσσο και μας υποσχέθηκε ο Πρόεδρος ότι θα το φροντίσει . Είμαστε σε αναμονή "....



 Απάντηση "Κεραυνό" έδωσε σήμερα το πρωί ο Γιάννης Λέντζας. Δείτε τι έγραψε στην ίδια σελίδα ως σχόλιο:   


" Σχετικά με τη δημοσίευση σας θα θελα να επισημάνω πως μέσα στις επόμενες μέρες έχει προγραμματιστεί η αντικατάσταση και αποκατάσταση σχαρών στο λιμάνι.
 

Ήταν από τις πρώτες προτεραιότητες της Νέας Λιμενικής Αρχής και ζητήθηκε η μελέτη από τη Τεχνική Υπηρεσία η οποία παραδόθηκε.
 

Η κ. Καραχάλιου ψεύδεται αφού ουδέποτε αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο θέμα υπάρχουν τα πρακτικά στη διάθεση σας, (μόλις πριν δέκα λεπτά μου στείλε mail που ζητά την αντικατάσταση των σχαρών) για ένα έργο το οποίο ήδη έχει ανατεθεί. 


Θα έπρεπε να να το γνωρίζει αλλά προφανώς ακολουθεί τη πολιτική απραξία που συνόδευε την προηγούμενη Δημοτική-Λιμενική Αρχή και επενδύει στην εμπάθεια.
 

Κυρία Καραχάλιου όψιμος ο πόνος για το λιμάνι.
 

Υγ. Κατά τη προσφιλή σας συνήθεια και αυτό θα ναι έργο της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής! Το μόνο που πρέπει να ζητήσετε είναι μια συγνώμη από τους συμπολίτες μας για την απραξία σας "!



 Από το ρεπορτάζ που κάναμε, μάθαμε ότι επί ενάμισι χρόνο δεν κατέστη δυνατό να παραδοθεί η μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης(!!!) 


Όχι βέβαια επειδή δεν μπορούσαν αλλά επειδή δεν τους ζητήθηκε ως κατεπείγον και προηγήθηκαν άλλες μελέτες. 


"Τόσο ήταν το ενδιαφέρον κ. Καραχάλιου"; έρχεται η λογική ερώτηση στο νου μας. Απόδειξη για αυτό είναι ότι η σχετική τεχνική μελέτη, όταν τη ζήτησε ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Γιάννης Λέντζας, ολοκληρώθηκε σε δύο μήνες!  


Ήδη αυτές τις ημέρες ξεκινούν οι εργασίες από τον εργολάβο που ανέλαβε το έργο.


Το boreiaileia.blogspot.com χαίρεται που επιτέλους θα δοθεί ένα τέλος σε αυτόν τον κίνδυνο που ελοχεύει για τους δίκαια αγανακτισμένους οδηγούς στο λιμάνι της Κυλλήνης και θα ολοκληρώσουμε το κείμενό μας με μια πολύ παλιά ελληνική παροιμία, για όποιον ενδιαφερόμενο: " λαγός την φτέρη έσειε, κακόν της κεφαλής του ".  





Διαβάστε πρόσφατα άρθρα μας


"Πάρτα όλα" για Λέντζα στον "Ηρακλή"; Διαβάστε τι αποφασίστηκε για τον σύνδεσμο αποχέτευσης.

















 Μάθετε για ποιους λόγους φτιάξαμε αυτό το blog με ένα κλικ στον τίτλο 

 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου