4/5/20

Ένα "Ειδικό Δάνειο" θα είναι το ..."σωσίβιο" για τον ΓΟΕΒ;

Διαβάστε τις προτάσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. 


 
Ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Πηνειού - Αλφειού κ. Τάσος Αλτάνης.


Το boreiaileia.blogspot.com σας ενημερώνει για τη μεγάλη ελπίδα του ΓΟΕΒ για να ξελασπώσουν από τα χρέη προς ΔΕΗ. Ένα δάνειο ...ειδικού σκοπού! 
 


Για την ακρίβεια ένα "Ειδικό Δάνειο" που θα δοθεί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από το Ταμείο Παρακαταθηκών  και θα έχει μεγάλη διάρκεια αποπληρωμής. Έτσι, οι δόσεις θα παραμείνουν χαμηλές. 



Βέβαια, από μόνο του το "Ειδικό Δάνειο" δεν φτάνει. Για αυτόν τον λόγο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, έχει καταθέσει κάποιες προτάσεις, όπως:  



1.  Άμεσος διακανονισμός τουλάχιστον 80 δόσεων με τη ΔΕΗ, με παρέμβαση της Κυβέρνησης για να ανοίξουν οι ΤΟΕΒ στην φετινή αγροτική παραγωγή τον επόμενο μήνα.
 


2.  Δανειοδότηση του ΓΟΕΒ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με την εγγύηση της ΠΔΕ για πληρωμή των χρεών των ΤΟΕΒ προς την ΔΕΗ, υπό την προϋπόθεση της συνολικής λύσης της μελλοντικής ενεργειακής βιωσιμότητάς τους.

 

3.  Διακήρυξη Έργου Ενεργειακής Αναβάθμισης των ΤΟΕΒ, για παραγωγή ρεύματος με φωτοβολταϊκά, ώστε με την μέθοδο του συμψηφισμού παραγόμενης - καταναλισκόμενης ενέργειας (net-metering), να καλύπτεται το ενεργειακό κόστος λειτουργίας των δαπανηρών αντλιοστασίων. 

 

4.  Εκπόνηση μελέτης αναβάθμισης υλικοτεχνικής υποδομής σε όλους τους ΤΟΕΒ με τη διαδικασία του κατεπειγόντως, ολοκλήρωση μελετών εντός 2020 και υποβολή στο ΕΣΠΑ.



 Για το θέμα του "Ειδικού Δανείου" ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Πηνειού- Αλφειού Τάσος Αλτάνης με αφορμή προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν σε επίπεδο περιφέρειας επεσήμανε μεταξύ άλλων: 



«Οι οφειλές τόσο του ΓΟΕΒ όσο και των ΤΟΕΒ προς τη ΔΕΗ είναι μεγάλες, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως ειδοποίηση για διακοπή στο νομό μας.
 


Αυτό το οποίο γνωρίζω είναι ότι ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης προτείνει σε νομοσχέδιο που θα καταθέσει σύντομα, να συμπεριληφθούν οι οφειλές σε ειδικό δάνειο το οποίο θα λάβουμε από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. 



Πρόκειται για ένα μακροπρόθεσμο δάνειο προκειμένου να καλυφτούν οι οφειλές. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα την τρέχουσα αρδευτική περίοδο. 



Από την πλευρά της η Περιφέρεια θεωρώ ότι θα τρέξει τις διαδικασίες προκειμένου να καλύπτεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας το σύνολο της ενέργειας είτε με καρτοβάνες είτε με φωτοβολταϊκά στα αντλιοστάσια»



 Το boreiaileia.blogspot.com θεωρεί ότι πρέπει να υποστηριχθεί ο τομέας της πρωτογενούς παραγωγής όσο το δυνατόν περισσότερο, ειδικά στην Ηλεία, ώστε να αποτελέσει τον καθοριστικό παράγοντα που θα μας βγάλει από την κρίση. 
Επίσης, ανησυχούμε επειδή δεν ακούμε τίποτα σχετικό για την άρδευση της Βουπρασίας από το Φράγμα Καραμανλή, η οποία θα έριχνε κατακόρυφα το κόστος του παραγωγού. Τι συμβαίνει; 



 Διαβάστε πρόσφατα άρθρα μας

  



















Μάθετε για ποιους λόγους φτιάξαμε αυτό το blog με ένα κλικ στον τίτλο

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου