6/5/20

Κορονοϊός - Φαρμάκης: Πρόβλημα στη μεταφορά μαθητών με ταξί στα σχολεία τους.

Δεν επιτρέπεται η μεταφορά τους με τον προ κορονοϊού τρόπο...  

 





Το boreiaileia.blogspot.com σας ενημερώνει για ένα πρόβλημα που προέκυψε στη μεταφορά των μαθητών από απομακρυσμένες περιοχές στο σχολείο τους με ταξί, λόφω των μέτρων κατά του κορονοϊού. 




Αυτό πληροφορηθήκαμε από δημοσίευση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη. 



Συγκεκριμένα, ο κ. Φαρμάκης ζητάει από το Υπουργείο Επικρατείας οδηγίες, για το πως μπορεί να ξεπεραστεί το πρόβλημα, ότι κάθε ταξί που είχε μισθωθεί για να μεταφέρει μαθητές στο σχολείο, επιτρέπεται να μεταφέρει μόνον ένα μαθητή! 



Διαβάστε τι έγραψε ο Περιφερειάρχης στη δημοσίευση που έκανε. 

 "Με επιστολή μου προς τον υπουργό Επικρατείας Γεώργιο Γεραπετρίτη, ενόψει της επικείμενης σταδιακής επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων ζητώ διευκρινήσεις για τον τρόπο μεταφοράς μαθητών, ώστε να υπάρξει η απαραίτητη προετοιμασία και να εκτελεστεί απρόσκοπτα η μεταφορά τους, ιδιαίτερα εκείνων που μετακινούνται από απομακρυσμένες περιοχές.
 

Δεδομένου ότι στο πλαίσιο των μέτρων για τη μη εξάπλωση του νέου κορωνοϊόυ, επιτρέπεται η μεταφορά ενός επιβάτη, πλέον του οδηγού για επιβατηγά οχήματα δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ) και επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.) οχήματα με οδηγό μέχρι πέντε θέσεων, επισημαίνω ότι ο συγκεκριμένος περιορισμός καθιστά αδύνατη την εκτέλεση των υφιστάμενων συμβάσεων μεταφοράς μαθητών και θέτει σε κίνδυνο την έγκαιρη παρουσία των μαθητών στις σχολικές μονάδες".



 Το boreiaileia.blogspot.com θα σας ενημερώσει για την εξέλιξη.




Διαβάστε πρόσφατα άρθρα μας  










 Μάθετε για ποιους λόγους φτιάξαμε αυτό το blog με ένα κλικ στον τίτλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου