9/3/20

Πολύ θετικά μηνύματα από την Αθήνα για την οικονομική ενίσχυση της Ηλείας.

Θετική ανταπόκριση φαίνεται να βρίσκει, μέρος των αιτημάτων Γιαννόπουλου.

 

 
Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Β.Γιαννόπουλος
Θετική ανταπόκριση από το ΥΠ.ΟΙΚ. φαίνεται να βρίσκουν κάποια από τα αιτήματα Γιαννόπουλου.



Ειδικού συνεργάτη   
για το boreiaileia.blogspot.com  


To boreiaileia.blogpost.com σας μεταφέρει τα θετικά μηνύματα που εκπέμπει το Υπουργείο Οικονομικών απέναντι στο αίτημα για άμεση οικονομική βοήθεια της Ηλείας, που ζήτησε με επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Βασίλης Γιαννόπουλος.   


Συγκεκριμένα, θεωρείται πολύ πιθανόν ( μέχρι την επίσημη ανακοίνωσή του δεν δικαιούμαστε να γράψουμε ότι είναι βέβαιο ) να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα, τα οποία δεν αφορούν στο να δοθούν χρήματα από την Κυβέρνηση και προέρχονται μόνο από περιοχές που έχουν χτυπηθεί από τον κορονοϊό...  


Τέτοια βοήθεια (ιδιαίτερα σημαντική στην εποχή που ζούμε) θα μπορούσε να είναι η αναστολή της υποχρέωσης πληρωμών από πλευράς των επιχειρήσεων, για ένα επαρκές χρονικό διάστημα. 


Ποιο θα είναι αυτό το χρονικό διάστημα; Είναι ακόμη προς διαβούλευση. Και εδώ πρέπει να πιέσει η Περιφέρεια την κεντρική Κυβέρνηση.  


Το επιχείρημα είναι ένα. Απλό και πειστικό. Αφού δεν θα δώσει χρήματα η Κυβέρνηση, τουλάχιστον να δώσει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα απαλλαγής πληρωμών στις επιχειρήσεις από κάθε είδους υποχρέωση που εκείνες έχουν προς το κράτος.  


Έτσι, δεν θα οδηγηθούν σε βαριά πρόστιμα και κλείσιμο αλλά και το κράτος θα εισπράξει τα χρήματά του προστατεύοντας ταυτόχρονα τις θέσεις εργασίας.  


Μιας και αναφέραμε τις θέσεις εργασίας, είναι ένα θέμα που οι πληροφορίες μας λένε ότι σίγουρα θα τεθεί ως προϋπόθεση από την πλευρά της κυβέρνησης για να δοθεί η βοήθεια προς τις επιχειρήσεις. 


Με απλά λόγια. Εάν υπάρξουν απολύσεις ή οι εποχικής λειτουργίας επιχειρήσεις (πχ Ξενοδοχεία) δεν προσλάβουν τον ίδιο αριθμό εργαζομένων με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, δεν πρόκειται να δοθεί οικονομική βοήθεια.


Όλοι περιμένουν την ερχόμενη εβδομάδα, όπου η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εκφράσει επίσημα τη θέση της για το πως θα βοηθήσει τα κράτη να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα που ανακύπτουν από τον κορονοϊό. 


Μέχρι τότε κρατάμε τρία πράγματα υπόψιν μας, για να μην "παραμυθιαζόμαστε". 


Πρώτον, θα ενισχυθούν οι επιχειρήσεις στις περιοχές που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό. 


Δεύτερον, δεν θα δοθεί χρήμα αλλά ικανοποιητική περίοδος αναστολής πληρωμών υποχρεώσεων. 


Τρίτον, η όποια βοήθεια θα συνδεθεί με τη διατήρηση ή αύξηση των θέσεων εργασίας. 

Το boreiaileia.blogspot.com ζητάει από τους επιχειρηματικούς συλλόγους της Ηλείας να συντονιστούν με την Περιφέρεια και όλοι μαζί συντονισμένα να διαπραγματευτούν με την κεντρική Κυβέρνηση.
Κλείστε τα αυτιά σας στους "εμποράκους" του πανικού και ακολουθήστε τις επίσημες οδηγίες πρόληψης από τον κορονοϊό. Επίσης, για να μαθαίνετε τι πραγματικά γίνεται στον τόπο μας, συνεχίστε να διαβάζετε το blog της βόρειας Ηλείας.  



Διαβάστε οπωσδήποτε το άρθρο που ακολουθεί κάνοντας ένα κλικ στον τίτλο του για να πληροφορηθείτε τι ακριβώς ζητάει από το ΥΠ.ΟΙΚ. ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας   




 Διαβάστε πρόσφατα άρθρα μας 















Μάθετε για ποιους λόγους φτιάξαμε αυτό το blog με ένα κλικ στον τίτλο 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου