14/3/20

Κορονοϊός και Ερντογάν... Η Ελλάδα βρίσκεται σε διπλό πόλεμο!

Το έχουμε καταλάβει;



Μένουμε σπίτι! Πρέπει να φερθούμε υπεύθυνα αυτές τις δύσκολες εβδομάδες!


Το boreiaileia.blogspot.com θέλει να σας προβληματίσει λίγο παραπάνω σήμερα και να σκεφτούμε ποια στάση πρέπει να κρατήσουμε. 




Ο λόγος είναι εθνικός. Είναι καιρός να το συνειδητοποιήσουμε και να φερθούμε αναλόγως. Αυτήν τη στιγμή η Πατρίδα μας περνάει μια διπλή δοκιμασία. 



Από τη μια ο Ερντογάν, που έχει μετατρέψει σε εργαλείο πίεσης εναντίον μας εκατοντάδες χιλιάδες δυστυχισμένους ανθρώπους. 



Όλοι γνωρίζουν, ότι η Ελλάδα μόνη της δεν μπορεί να σηκώσει και άλλο βάρος στο μεταναστευτικό. 



Δεν αντέχουν οι υποδομές της να φιλοξενήσει, για αόριστο χρονικό διάστημα, εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων που προσπαθούν να μπουν στην χώρα μας για να πάνε στη βόρεια Ευρώπη. 



Και η Ελλάδα είναι μόνη της, επειδή η βόρεια Ευρώπη φρόντισε να κλείσει τα σύνορά της ερμητικά. Κυνικά και απόλυτα. Και άφησε την Ελλάδα (της βαριάς οικονομικής κρίσης) μόνη της. 



Ας μην σταθούμε στο ηθικό του θέματος. Όχι επειδή δεν είναι άξιο αναφοράς. Το αντίθετο. Θα το αφήσουμε προς το παρόν στην άκρη, επειδή δεν αφορά την πρακτική πλευρά του ζητήματος. 



Η πρακτική πλευρά είναι ότι, όποιος μετανάστης - πρόσφυγας μπαίνει στην Ελλάδα, εγκλωβίζεται στην Ελλάδα.



Και λέμε εγκλωβίζεται γιατί έτσι ακριβώς είναι. Και ο Ερντογάν τι κάνει; Ακριβώς εκεί "επενδύει". 



Ξέρει πολύ καλά ότι κανείς από τους δυστυχείς αυτούς ανθρώπους δεν μπορεί να πάει στην Ευρώπη. Τα σύνορα, βόρεια της Ελλάδας είναι ερμητικά κλειστά.



Έτσι με μια απότομη και μεγάλη σε αριθμό είσοδο μεταναστών, θα προκαλέσει την κατάρρευση των κρατικών μας υποδομών. Αυτό είναι το όπλο του. Ο φόβος που προκαλεί στην Ελληνική Κυβέρνηση το ενδεχόμενο κατάρρευσης των κρατικών λειτουργιών.



 Με όπλο αυτόν τον φόβο, σκοπεύει να κάνει την Ελληνική Κυβέρνηση να υποκύψει στις ...επιθυμίες του. Ποιες είναι αυτές;



Η αρπαγή της ελληνικής ΑΟΖ και η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου. Το "γκριζάρισμα" της Θράκης, με τα ...βαπτίσια της Ελληνικής Μουσουλμανικής Μειονότητας σε τουρκική και συμμετοχή στη διακυβέρνηση της περιοχής στο άμεσο μέλλον.



 Αυτός είναι ο μεγάλος κίνδυνος. Ένα άλλο είδος πολέμου. Χωρίς πυροβολισμούς, τανκς και αεροπλάνα. Ξεκάθαρα όμως, πόλεμος! 



Με στόχους εμάς και οριστικές απώλειες για εμάς εάν υποκύψουμε στον εκβιασμό του Ερντογάν. 



Μέχρι τώρα πάμε καλά. Κερδίζουμε τη "μάχη του Έβρου". Δείξαμε ως λαός μεγάλη ομοψυχία, εκτός από κάποια "φάλτσα" στην αρχή και κάναμε γνωστό σε όλους ( Ευρώπη και Τουρκία ) ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν να υπερασπιστούμε τα σύνορά μας και την κυριαρχία μας. 



Στην άλλη "μάχη" όμως τι γίνεται; 



Εννοούμε τη μεγάλη "μάχη" του κορονοϊού. Ο δεύτερος πόλεμος που διεξάγει η Ελλάδα. Με νεκρούς και απώλειες. Εκεί τι κάνουμε; Τι "δείγμα γραφής" δίνουμε ως Έλληνες; 



Μάλλον, δεν τα πάμε και τόσο καλά. Δυστυχώς! Κλείσαμε τα σχολεία και στείλαμε τα παιδιά μας σε καφετέριες, ίντερνετ καφέ και κάθε είδους επιχείρηση εστίασης. 



"Τρελάθηκε" και με το δίκιο του ο Δήμαρχος Λαρισαίων, ο οποίος γυρνώντας από ταξίδι του στην Αθήνα είδε τον κεντρικό πεζόδρομο της Λάρισας με τις καφετέριες γεμάτες με κόσμο! 



Η ίδια εικόνα και στην Γλυφάδα και αλλού στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη!!!  



Το πανελλήνιο σύνθημα είναι ένα. "Μένουμε σπίτι". Τίποτα άλλο. Με το να μείνουμε στο σπίτι μας δεν σημαίνει ότι μένουμε αδρανείς. 



Αντίθετα! Συμμετέχουμε με τον καλύτερο τρόπο στη μεγάλη "μάχη" κατά του κορονοϊού. 



Γιατί είναι ο καλύτερος τρόπος; 



Επειδή, όχι μόνο δεν δίνουμε περιθώριο στον ιό να "ζήσει" περισσότερο ανάμεσά μας και θα τον ξεφορτωθούμε γρηγορότερα αλλά δίνουμε και ένα "μάθημα" σε εχθρούς και φίλους ότι οι Έλληνες, όταν είναι για το κοινό καλό, γνωρίζουμε πολύ καλά πως να πειθαρχούμε και πως να συντονιζόμαστε. 



Μην ξεχνάτε! Οι "φίλοι" μας από την άλλη πλευρά του Αιγαίου μας παρακολουθούν συνεχώς. Ψάχνουν να βρουν σημάδια "αδυναμίας". 



Να δουν μηνύματα ότι δεν μας πολυενδιαφέρει να αγωνιστούμε απέναντι σε κάτι που μας απειλεί. Εάν πάρουν αυτά τα μηνυματα, θα ξεθαρέψουν ακόμη περισσότερο. 



Να μην ξεχνάμε ποτέ, ότι αυτά που γίνονται στον Έβρο είναι μόνο η ...αρχή της προσπάθειας Ερντογάν να μας πάρει το Αιγαίο και την ΑΟΖ για να διατηρήσει την εξουσία του στην Τουρκία.



Τo boreiaileia.blogspot.com σας ζητάει να κάνουμε ΟΛΟΙ υπομονή και να μείνουμε στο σπίτι.  
Πρώτοι εμείς να δώσουμε το καλό παράδειγμα στα παιδιά μας. Εκείνα μας βλέπουν και ...αντιγράφουν συμπεριφορές!




Διαβάστε πρόσφατα άρθρα μας 


Ο Πύργος ακούει; Όχι στη λειτουργία Λαϊκών Αγορών από Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης!




Και εκεί που περιμέναμε οικονομική βοήθεια, μας στείλανε το ...ΣΔΟΕ!!!
 


  Σε στενή πολιορκία δυσοσμίας και σήμερα η πόλη του Πύργου...



Νέα "βόμβα" για Αγίους Θεοδώρους! Αποκλειστική δήλωση Β. Γιαννόπουλου στο boreiaileia.blogspot.com



Μια ανασκόπηση στην υπόθεση των Αγίων Θεοδώρων και τι είπαν Βασιλόπουλος, Αυγερινοπούλου, Κατρίνης.




Μάθετε για ποιο λόγο φτιάξαμε αυτό το blog με ένα κλικ στον τίτλο

boreiaileia.blogspot.com για την ανάπτυξη στη βόρεια Ηλεία



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου