29/3/20

Κορονοϊός - Δείτε ποια είναι τα προβλήματα των Αστυνομικών στην Ηλεία.

Επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας.



Η όσον το δυνατόν καλύτερη προστασία από τον κορονοϊό για τους αστυνομικούς υπαλλήλους, που εκτίθονται διαρκώς στον κίνδυνο του ιού, είναι αυτονόητη ή μήπως όχι;


Το boreiaileia.blogspot.com δημοσιεύει την επιστολή της  Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, την οποία κοινοποίησε στη σελίδα του στο facebook, ο Πρόεδρός της κ. Παναγιώτης Ζώντος.  
Διαβάστε τη για να πληροφορηθείτε τις δύσκολες συνθήκες μέσα στις οποίες καλούνται να μας προστατέψουν, ιδίως τώρα με την κρίση του κορονοϊού.




ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΗΛΕΙΑΣ
 

ΠΡΟΣ
 

την ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
 



Κύριε Γενικέ σε αυτή την δύσκολη συγκυρία που περνά η χώρα μας το προσωπικό της Διεύθυνσής μας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή ευθύνης, έχοντας ως βασικό όπλο το φιλότιμο των αστυνομικών της υπαλλήλων, οι οποίοι παρά τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν προσπαθούν να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών. 



Να υπενθυμίσουμε ότι έξι αστυνομικά τμήματα στην Ηλεία, εν μέσω της πανδημίας, εξακολουθούν να μην εξυπηρετούνται από συνεργεία καθαριότητας εξαιτίας της ολιγωρίας που υπήρξε ως προς την διαδικασία του διαγωνισμού ενώ το αναγκαίο υγειονομικό υλικό (γάντια, μάσκες και αντισηπτικά) δίνεται με το σταγονόμετρο. 



Η απολύμανση σε αστυνομικά τμήματα και αυτοκίνητα είναι επίσης ανύπαρκτη, και όπου εν τέλει αυτή πραγματοποιήθηκε, έγινε μετά από ενέργειες της Ένωσής μας και των δημοτικών αρχών . 



Και ενώ οι αστυνομικοί είναι επιφορτισμένοι με τους καθημερινούς ελέγχους, ώστε να εφαρμοστεί πλήρως το μέτρο της απαγόρευσης των άσκοπων μετακινήσεων (και μάλιστα μετά από ανάκληση των αδειών τους), 

ενημερωθήκαμε μετά από καταγγελία των μελών μας ότι με την υπ΄ αριθμ΄ 6271/19/2466593 από 19/11/2019 ΔΙΑΤΑΓΗ ( ΤΜΗΜΑ  ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ /ΓΑΔΠΔΕ ) 

θέτετε σε ισχύ συνεργεία ελέγχων την Δευτέρα 30/03/2020 &31/03/2020 στο μέτρο γενικής αστυνόμευσης – εξόρμησης και μπλόκων από κοινού και με κλιμάκια της ΔΕΗ που σε συνδυασμό με την αντιμετώπιση της αυτόφωρης διαδικασίας, καθιστούν επικίνδυνη την αστυνόμευση για το ταλαιπωρημένο αστυνομικό προσωπικό. 



Και αυτό επειδή, παρά τα μέτρα περιορισμού για την προσέλευση πολιτών στις υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, θα προκύψει επιπλέον έργο και συγχρωτισμός εντός των αστυνομικών υπηρεσιών στις οποίες υπάρχει ήδη αριθμητική συσσώρευση του αστυνομικού προσωπικού λόγω της μαζικής ανάκλησης των αδειών. 



Όλη αυτή η κατάσταση σε συνδυασμό με την παύση λειτουργίας των σχολικών ιδρυμάτων, έχει σαν αποτέλεσμα οι γονείς αστυνομικοί να ανησυχούν για την ασφάλεια των παιδιών τους ,καθώς η υπηρεσία δεν υλοποιεί το μέτρο της κυβέρνησης στερώντας τους , την άδεια ειδικού σκοπού, επικαλούμενη υπηρεσιακές ανάγκες. 



Πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει λόγος για την νέα αυτή επιφόρτιση της υπηρεσίας μας και ζητάμε την άμεση αναστολή της συγκεκριμένης διαταγής, η οποία αν εφαρμοστεί θα έχει σαν συνέπεια την σωματική και επαγγελματική εξουθένωση του αστυνομικού προσωπικού ,αλλά και θα καταστήσει επισφαλή την τήρηση του μέτρου της άσκοπης κυκλοφορίας των πολιτών, με όλες τις περαιτέρω επιπτώσεις για την δημόσια υγεία.

 


ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΗΛΕΙΑΣ
 

Δ/νση : Οδός Διονύσου 1, Πύργος, Τ.Κ. 27131
 

Τηλ.- φαξ. 2621021984  Email: eaynhleias1995@gmail.com

Πύργος Σάββατο 28 Μαρτίου 2020
 

Αρ. Πρωτ. 27 / 2020  



Το boreiaileia.blogspot.com ζητά να μην ξεχνάμε εκείνους που ρισκάρουν την υγεία τους περισσότερο από όλους μας, είτε για να υπερασπιστούν τα σύνορά μας στον Έβρο και αλλού, είτε αγωνίζονται μέσα στις πόλεις εναντίον του κορονοϊού.



Διαβάστε πρόσφατα άρθρα μας


Τραγωδία σε εξέλιξη στον δρόμο Πατρών - Πύργου. Οργή και θρήνος στην Ηλεία!



ΕΚΑΒ στο Κουρτέσι... Μεγάλη επιτυχία Λέντζα εν μέσω κρίσης κορονοϊού!



Μπήκε σε λειτουργία η ψηφιακή πλατφόρμα του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης!



Θ.ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Πάρτε μέτρα, στο ναδίρ και οι εξαγωγές σπαραγγιών από την πανδημία…



Στάθης Καννής: "Προφανώς ο Δήμαρχος έχασε την ψυχραιμία του"!



Να ζητήσουν και οι δήμοι της Ηλείας για τους μαθητές μας!





Μάθετε για ποιους λόγους φτιάξαμε αυτό το blog με ένα κλικ στον τίτλο

boreiaileia.blogspot.com για την ανάπτυξη στη βόρεια Ηλεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου