18/8/21

Πάλι θα αδικηθεί η Ηλεία κύριε Πρωθυπουργέ; Χαρίζουν την "επιστρεπτέα" μόνο στην Εύβοια;

 

 

 

 

 

          Πραγματικά, στο boreiaileia.blogspot.com δεν γνωρίζουμε πως ακριβώς να μεταδώσουμε αυτήν την είδηση. Αναφερόμαστε στην επίσημη ανακοίνωση του κ. Πρωθυπουργού ότι οι επιχειρήσεις στην βόρεια Εύβοια δεν θα επιστρέψουν το χρηματικό ποσό της "επιστρεπτέας προκαταβολής" που έχουν λάβει. 

 

 

 

Συγκεκριμένα, ο Κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι, καθώς η πυρκαγιά στην Εύβοια επηρέασε «όλο το παραγωγικό μοντέλο της περιοχής», αποφασίστηκε όλες οι επιχειρήσεις του νησιού να απαλλαχθούν από την υποχρέωση επιστροφής της επιστρεπτέας προκαταβολής.

 

 

 

«Άρα, όλες οι επιχειρήσεις της βόρειας Εύβοιας -ασχέτως αν έχουν πληγεί ή όχι- ουσιαστικά δεν θα επιστρέψουν στο κράτος ούτε ευρώ από την επιστρεπτέα προκαταβολή την οποία είχαν λάβει. Είναι και αυτή μια έμμεση αλλά πιστεύω ουσιαστική στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής», επισήμανε.

 

 

 

Πολύ σωστή απόφαση. Αυτονόητο θα συμπληρώναμε. Κάποιοι όμως ξεχνούν ότι ΚΑΙ η Ηλεία καιγόταν τόσες ημέρες. Η φωτιά κατέστρεψε την οικονομική ζωή ολόκληρων περιοχών για τα επόμενα χρόνια.

 

 

 

Τι θα γίνει με την Ηλεία; Θα εγκαταλειφθεί στην τύχη της, με τους αιρετούς της να κηρύττουν άλλον έναν ..."ανένδοτο" αγώνα;   

 

 

Να θυμίσουμε τον "ανένδοτο" για τον δρόμο Πατρών - Πύργου; 

 

Να θυμίσουμε "ανένδοτο" αγώνα για τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών; 

 

Να θυμίσουμε το αεροδρόμιο; 

 

Να θυμίσουμε τον σιδηρόδρομο;  

 


Τι να πρωτοθυμίσουμε; Οι καταστροφές από τις τελευταίες πυρκαγιές είναι γεγονός. Ένας οικονομικός ..."Αρμαγεδδών" έρχεται από τον Σεπτέμβριο για ολόκληρη την χώρα. 

 

 

Το τι πρόκειται να συμβεί, δεν χρειάζεται να είναι οικονομολόγος κανείς για να το καταλάβει. 

 

 

Η Ηλεία μας, εάν δεν στηριχτεί οικονομικά ΤΩΡΑ που το χρειάζεται όσο ποτέ, οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην ερημοποίηση και την αναγκαστική εγκατάλειψη από τον οικονομικά ενεργό πληθυσμό της.  

 

 

Τι άλλο περιμένουμε απαθείς να συμβεί; Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Θα το ρωτήσουμε, όχι μία αλλά τρεις φορές.

 

 

Ακούει κανείς; Ακούει κανείς; Ακούει κανείς;

 

 


Ενώ η Ηλεία "κοιμάται" ιδρύεται η Κρητών Ένωση, που θα τυποποιεί 7.000 τόνους ελαιόλαδο




Ανοίγουν 10.000 θέσεις εργασίας στον τομέα του Πολιτισμού – Οι 11 ειδικότητες





Έτσι αυξάνεται η περιεκτικότητα των καρπών σε λάδι








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου