31/8/21

myΡΑΕ: Νέο εργαλείο εναντίον αυθαίρετων χρεώσεων στο ρεύμα


 

 

 

Η ΡΑΕ σχεδιάζει τη δημιουργία της πλατφόρμας myRAE, το κόστος της οποίας προϋπολογίζεται σε περίπου 25.000 ευρώ. 

Στόχος είναι το νέο εργαλείο να δίνει τη δυνατότητα δυναμικής ενημέρωσης και απόκρισης στο όποιο αίτημα ή ερώτημα, επιτρέποντας την άμεση πρόσβαση στην πληροφορία.

 

 

Η Ρυθμιστική Αρχή θέτει σε προτεραιότητα την προστασία των συμφερόντων των καταναλωτών, ιδίως σε σχέση με τη διαφάνεια των τιμολογίων και των χρεώσεων, τους όρους προμήθειας ενέργειας, την ασφάλεια εφοδιασμού, την τακτική παροχή, και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών παροχής ενέργειας.

 

 

Γι' αυτό και στην απόφαση της Ολομέλειας της ΡΑΕ με ημερομηνία 26 Αυγούστου, αποφασίστηκε να δημιουργηθεί ένα δυναμικό, λεπτομερές αλλά και εύχρηστο ηλεκτρονικό εργαλείο το οποίο να προσφέρει στους καταναλωτές τη δυνατότητα να ασκήσουν αποτελεσματικά τα δικαιώματά τους εντός των μετασχηματιζόμενων ενεργειακών αγορών.

 

 

Παράλληλα μέσω του νέου πληροφοριακού συστήματος η ΡΑΕ επιδιώκει να παρέχει έγκαιρη ενημέρωση σχετικά με τα αιτήματα των καταναλωτών και τον βαθμό ικανοποίησής τους καθώς και να τηρεί στατιστικά δεδομένα και δείκτες, ώστε να παρεμβαίνει αν χρειασθεί με τα ρυθμιστικά ή κυρωτικά εργαλεία της.

 πηγή

 


 

 

ΡΑΕ: Τέλος το πάγιο στους λογαριασμούς ρεύματος και οι ρήτρες αποχώρησης

 

 

 

 

 

 

Τι θα γίνει φέτος με το επίδομα ανεργίας; Ανησυχία από τους εποχικά εργαζομένους...

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου