3/8/21

Κατάντια: Πολίτες της ΕΕ δεν μπορούν να κάνουν διακοπές - Τι συμβαίνει στην Ελλάδα

 


 


 

 Το 28% των πολιτών της ΕΕ δεν έχει την οικονομική άνεση να πάει το καλοκαίρι διακοπές για το διάστημα μιας εβδομάδας , όπως προκύπτει από σχετική μελέτη της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ETUC). 


 

Όπως επισημαίνεται, «Οι εργαζόμενοι που λαμβάνουν αμοιβές σε επίπεδο φτώχειας είναι μεταξύ των 35 εκατομμυρίων φτωχότερων Ευρωπαίων που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάνε διακοπές το καλοκαίρι».

 

 

 

 Η χειρότερη κατάσταση καταγράφεται στην Ελλάδα με το 88,9% (ή 1,38 εκατομμύρια) των ανθρώπων που ζουν σε κίνδυνο φτώχειας να μην μπορούν να αντέξουν οικονομικά ένα διάλειμμα. Ακολουθούν η Ρουμανία (86,8%), η Κροατία (84,7%), η Κύπρος (79,2%) και η Σλοβακία (76,1%).  


 

 

Η Ιταλία καταγράφει τον μεγαλύτερο αριθμό ατόμων σε αυτήν την κατηγορία με 7 εκατομμύρια, ακολουθούμενη από την Ισπανία (4,7 εκατομμύρια), τη Γερμανία (4,3 εκατομμύρια), τη Γαλλία (3,6 εκατομμύρια) και την Πολωνία (3,1 εκατομμύρια).


 

 

Η ETUC υπογραμμίζει την "ανισότητα των διακοπών", ως μέρος των προσπαθειών της να ενισχύσει το σχέδιο οδηγίας της ΕΕ για επαρκείς ελάχιστους μισθούς και συλλογικές διαπραγματεύσεις, κάτι το οποίο θα εξεταστεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά το καλοκαίρι.

 πηγή

 

 

 

 

 

Ο Θοδωρής Κονδύλης προειδοποιεί για "τριήμερο φωτιά" που έρχεται - Τι συμβουλεύει

 

 

 

 

«Αμοιβή» έως 500 ευρώ σε όσους ξετρυπώσουν φοροφυγά... με κινητό

 

 

 

 

Αποκάλυψη σοκ από Τζαβάρα στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM - 20.000ευρώ πρόστιμο κάθε μήνα στο Κατάκολο. Το ΔΛΤ Πύργου τι απαντάει;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου