20/8/21

Πως θα πάρετε σύνταξη ακόμη και εάν έχετε χρέη στον ΕΦΚΑ

 

 

 

 

 

Τη δυνατότητα να ξεμπλοκάρει η έκδοση χιλιάδων συντάξεων, που παρέμεναν στα συρτάρια του ΕΦΚΑ εξαιτίας οφειλών που έχουν οι ασφαλισμένοι – δικαιούχοι, κυρίως σε πρώην ταμεία ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ και ΟΓΑ, δίνει πλέον, η διάταξη που ψηφίστηκε πριν από μερικούς μήνες και τίθεται πλέον σε εφαρμογή. 

 

 

Εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας, που υπογράφει ο αρμόδιος υφυπουργός Πάνος Τσακλόγλου περιλαμβάνει τα 14 «κλειδιά» με τα οποία αναμένεται να ξεκλειδώσει η σύνταξη στους ασφαλισμένους με χρέη προς τον ΕΦΚΑ, τα οποία μέχρι πρότινος «μπλόκαραν» την έκδοση συνταξιοδοτικής απόφασης.


 

Αναλυτικά, τα κλειδιά για την λήψη σύνταξης στην περίπτωση οφειλών, όπως περιγράφονται στο έγγραφο του υπουργείου Εργασίας είναι τα εξής:

 

 

1. Η σύνταξη καταβάλλεται, εφόσον το συνολικά οφειλόμενο από τον ασφαλισμένο ποσό προς τον e-ΕΦΚΑ από κάθε είδους ασφαλιστικές εισφορές, οφειλές από αναγνώριση πλασματικού χρόνου ασφάλισης, πρόσθετα τέλη και λοιπές επιβαρύνσεις δεν είναι μεγαλύτερο των 20.000 ευρώ.

 

 

2. Ειδικά ως προς τις οφειλές που προκύπτουν μόνο προς τον ΟΓΑ, η σύνταξη καταβάλλεται, εφόσον το χρέος δεν ξεπερνά τα 6.000 ευρώ.

 

 

3. Σε περίπτωση οφειλής σε περισσότερους από έναν ενταχθέντες στον e-ΕΦΚΑ φορείς που εμπλέκονται στη συνταξιοδότηση, η σύνταξη καταβάλλεται εφόσον

 

 η συνέχεια στην πηγή με ένα κλικ εδώ

 


 

 

 

ΟΑΕΔ: Ερχονται προγράμματα για 100.000 θέσεις εργασίας - Πότε ξεκινούν και ποιους αφορούν

 

 

 

 

 

ΟΑΕΔ ( Δυτ.Ελλάδα): 4.700 θέσεις ανέργων με επιδότηση έως 710 ευρώ το μήνα

 

 

 

 

 

"Πες την αλήθεια Δήμαρχε"! Μιχαλακόπουλος προς Αντωνακόπουλο για πυρασφάλεια στο Ποτόκι

 

 

 

 

 

"Καμαρώστε" τον πολιτικό λόγο του κ. Παναγιώτη Αντωνακόπουλου (Δήμαρχος Πύργου) !!!

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου