26/8/21

Χαμηλή φερριτίνη: Τι δείχνει για την υγεία σας και ποιες τροφές πρέπει να τρώτε για να την αυξήσετε


 

 

 

 Φερριτίνη – Συμβουλές για την υγεία: Πρόκειται για πρωτεΐνη, η οποία χρησιμεύει στην αποθήκευση σιδήρου. Δηλαδή, μια εξειδικευμένη εξέταση αίματος για τη μέτρηση της ποσότητας φερριτίνης στο σώμα. Επιπλέον, ελέγχει εμμέσως την ποσότητα σιδήρου του σώματος. 

 

 

 

Φερριτίνη – Συμβουλές για την υγεία: Τροφές πλούσιες σε σίδηρο  



Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στις ΗΠΑ συνιστούν να τρώτε μια ποικιλία τροφών από όλες τις ομάδες τροφίμων. Σκοπός είναι να αποφευχθεί η ανεπάρκεια σιδήρου ή η χαμηλή φερριτίνη στο σώμα. 



Τροφές με φυσικά υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο είναι τα μύδια, τα στρείδια, η σόγια, οι φακές, το σπανάκι, το βόειο κρέας και τα όσπρια. Μπορείτε επίσης να βρείτε τροφές εμπλουτισμένες με σίδηρο. Παράδειγμα αποτελούν τα δημητριακά για το πρωινό.

 

 

 

Φερριτίνη – Συμβουλές για την υγεία: Ενισχυτές  σιδήρου και αναστολείς σιδήρου

 

 

Ορισμένες βιταμίνες και φυτοχημικά που υπάρχουν φυσικά σε κάποιες τροφές μπορεί να ενισχύσουν ή να αναστέλλουν την απορρόφηση του σιδήρου από το σώμα σας.

 

 

Η αμερικανική Ακαδημία Διατροφής και Διαιτολογίας, συνιστά να παίρνετε βιταμίνη C. Μπορείτε να τη λαμβάνετε από τα φρούτα και τα λαχανικά Σκοπός είναι να αυξήσετε την απορρόφηση του σιδήρου από τις άλλες τροφές που καταναλώνετε.

 

 

Συνιστά επίσης να μην κάνετε υπερβολές με τροφές που περιέχουν ασβέστιο. Για παράδειγμα, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τον καφέ, το τσάι και το κακάο. Αυτά, μπορεί να αναστέλλουν την απορρόφηση του σιδήρου στον οργανισμό σας.

 

 πηγή 

 

 

 

 

 

Κ.Πουλάς: «322% αύξηση σε αιφνίδιους θανάτους στην Κάλυμνο το πρώτο 6μηνο του 2021 - Όλοι εμβολιασμένοι»!

 

 

 

 

 

Πάτρα: 42χρονη νοσηλεύεται με θρόμβους μια μέρα μετά τον εμβολιασμό της κατά του κορωνοϊού

 

 

 

 

 

Σοκ στην Ηλεία: Πέθανε στην αυλή του και τον κατασπάραξαν ζώα

 

 

 

 

 

ΟΑΕΔ ( Δυτ.Ελλάδα): 4.700 θέσεις ανέργων με επιδότηση έως 710 ευρώ το μήνα

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου