23/8/21

Δεν έρχονται τα υδροπλάνα ...ακόμη!

 

 

 

 

 

(upd) Νεότερη Ενημέρωση  Προς τον Απρίλιο του 2022 μετατίθεται η έναρξη των πρώτων πιλοτικών πτήσεων των υδροπλάνων στη χώρα μας. Σημειώνεται ότι το αρχικό πλάνο ήταν να έρθουν τα πρώτα υδροπλάνα το Σεπτέμβριο, να πραγματοποιήσουν δοκιμαστικά δρομολόγια και να ξεκινήσει ένα πλήρες πτητικό έργο από την άνοιξη του 2022. 

 

 

Βάση του project σε αρχική φάση θα αποτελέσει το Ιόνιο. Ωστόσο, τα μόλις τρία υδατοδρόμια που έχουν αδειοδοτηθεί μέχρι σήμερα (Κέρκυρα, Παξοί, Πάτρα) δεν αποτελούν βιώσιμο δίκτυο για την έλευση των υδροπλάνων και την εκκίνηση των πτήσεων. 

 

 

Οι επενδυτές επιθυμούν να έρθουν τα υδροπλάνα άμεσα, αλλά τα υψηλά μηνιαία πάγια έξοδά τους (περίπου 100.000 ευρώ), αποτελούν τροχοπέδη, δεδομένου ότι οι πρώτες εμπορικές πτήσεις θα καθυστερήσουν, με ορίζοντα, όπως ειπώθηκε την άνοιξη του 2022. 

 

 

Στα έξοδα συμπεριλαμβάνεται και η μισθοδοσία των Καναδών και Αμερικανών πιλότων, οι οποίοι θα αναλάβουν τις πτήσεις. Οι Έλληνες πιλότοι θα πρέπει να εκπαιδευτούν και θα ξεκινήσουν αρχικά ως συγκυβερνήτες, καθώς δεν έχουν ειδίκευση στα υδροπλάνα.

 

 

Στόχος είναι πάντως, όταν έρθουν τα υδροπλάνα, να πραγματοποιηθούν - στο βαθμό που είναι δυνατό - εκτός από demo πτήσεις και μερικές charter, προκειμένου να υπάρξουν και ορισμένα έσοδα.

 

 

...αλλά και θετικές εξελίξεις

 

 

Ένα σημαντικό εμπόδιο ξεπεράστηκε τις τελευταίες ημέρες για την ταχεία αδειοδότηση των υδατοδρομίων. Μία κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μεταφορών και Ναυτιλίας μειώνει σημαντικά το χρόνο αδειοδότησης των μικρότερων, περιφερειακών υδατοδρομίων.

 

 

Ειδικότερα, τα εν λόγω υδατοδρόμια εξαιρούνται από την υποχρεωτικότητα έγκρισης Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την αδειοδότηση, η οποία μπορεί να προχωρήσει μέσα από Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις (ΠΠΔ). Οι τελευταίες διακρίνονται από πιο απλές διαδικασίες ελέγχου. 

 

 πηγή

 

 


 

Ανάγκη άμεσης πρόσληψης προσωπικού στην ΠΕ Ηλείας

 

 

 

 

ΟΑΕΔ ( Δυτ.Ελλάδα): 4.700 θέσεις ανέργων με επιδότηση έως 710 ευρώ το μήνα

 

 

 

 

ΟΑΕΔ: Ερχονται προγράμματα για 100.000 θέσεις εργασίας - Πότε ξεκινούν και ποιους αφορούν

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου