21/8/21

Πως τα φάρμακα των Regeneron και AstraZeneca καταπολεμούν τον κορωνοϊό





 

Για τα νέα φάρμακα των Regeneron και AstraZeneca τα οποία θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και Καθηγητής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, Στέλιος Λουκίδης.

 

 

Μιλώντας στον Σκάι, ανέφερε ότι τα φάρμακα είχαν χρησιμοποιηθεί σε δύο ειδών μελέτες. Η μια αφορούσε άτομα που είχαν νοσήσει και ήταν επικίνδυνο να παρουσιάσουν επιπλοκές στην υγεία τους και η δεύτερη σε άτομα που δεν είχαν νοσήσει αλλά είχαν επαφή με κρούσμα στο στενό τους περιβάλλον.

 

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, μεταξύ των πλεονεκτημάτων που καταγράφηκαν από τις παραπάνω μελέτες, είναι είναι η πρόληψη, η έγκαιρη αντιμετώπιση και η πολύ γρήγορη μείωση του ιικού φορτίου, τονίζοντας πως τα νέα "όπλα" κατά του κορονοϊού "δεν επιτρέπουν την πρωτεΐνη του ιού να εξαπλωθεί  καθώς και την μετέπειτα φλεγμονή".

 

 

Παράλληλα, ο κ. Λουκίδης επισήμανε πως είναι αποδοτικά απέναντι σε όλες τις μεταλλάξεις, συμπεριλαμβανομένης και της παραλλαγής Δέλτα, όμως, όπως τόνισε, και τα δύο φάρμακα έχουν ιδιαίτερα υψηλό κόστος.


πηγή






Α.Λινού: «Να βάλουν μάσκες και να κάνουν τεστ και οι πλήρως εμβολιασμένοι - Κολλούν και μεταδίδουν τον ιό»!






ΟΑΕΔ: Ερχονται προγράμματα για 100.000 θέσεις εργασίας - Πότε ξεκινούν και ποιους αφορούν






ΟΑΕΔ ( Δυτ.Ελλάδα): 4.700 θέσεις ανέργων με επιδότηση έως 710 ευρώ το μήνα







ΡΑΕ: Τέλος το πάγιο στους λογαριασμούς ρεύματος και οι ρήτρες αποχώρησης 







Πώς θα πάρετε σύνταξη ακόμη και εάν έχετε χρέη στον ΕΦΚΑ









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου