31/1/20

Συγχαρητήρια στον Θανάση Γεωργόπουλο!

Επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο εκείνους που τον εμπιστεύτηκαν... 



(άμισθος) Αντιδήμαρχος Τουριστικής & Αγροτικής Ανάπτυξης Δήμου Ήλιδας, κτηνίατρος και ιδρυτής του "Αγρότημα Ήλιδα".


Το boreiaileia.blogspot.com συγχαίρει τον Αντιδήμαρχο Ήλιδας Θανάση Γεωργόπουλο για την πράξη του, να παραστεί και να μιλήσει σε ενημερωτική ημερίδα στο Πανόπουλο Ηλείας.



Την  Δευτέρα, είχε οργανώσει μια άκρως ενδιαφέρουσα ενημερωτική Ημερίδα για τους κτηνοτρόφους της ορεινής Ηλείας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θοδωρής Βασιλόπουλος. 



Ο κ. Βασιλόπουλος πρότεινε στον Αντιδήμαρχο Ήλιδας να συμμετάσχει και να μιλήσει για ένα θέμα που γνωρίζει πολύ καλά. Την εκμετάλλευση του γάλακτος. 



Εκτός από γνωστός κτηνίατρος στην Αμαλιάδα ο κ. Θ. Γεωργόπουλος είναι ιδρυτής της εταιρίας "Αγρόκτημα Ήλιδα". Μιας καινούργιας εταιρίας, η οποία παράγει εξαιρετικής ποιότητας φρέσκο γάλα.



Και εκείνος δέχθηκε. Για αυτό τον συγχαίρουμε. Δεν κάθισε να σκεφτεί ούτε λεπτό ότι το Πανόπουλο δεν ανήκει στον Δήμο Ήλιδας. 



Δεν κάθισε να σκεφτεί ούτε στιγμή "που να τρέχει" βραδιάτικα στα ..."βουνά" μετά από μια εξουθενωτική ημέρα γεμάτη υποχρεώσεις και ευθύνες τόσο στο κτηνιατρείο του όσο και στην εταιρία γάλακτος που διευθύνει. 



Δεν έκατσε να σκεφτεί ότι το χρόνο αυτό θα μπορούσε να τον περάσει με την οικογένειά του. 



Δεν είχε κάτι να κερδίσει, εάν μιλάμε με όρους μικροπολιτικής. Με όρους μικροσυμφέροντος.



Το έκανε επειδή το πιστεύει. Επειδή πιστεύει τόσο στον τόπο του την Ηλεία, όσο και στους ανθρώπους της, που ασχολούνται με το ζωικό κεφάλαιο. Την παραγωγή και φυσικά το αγαπημένο του αντικείμενο. Το γάλα! 



Έτσι λοιπόν δεν το πολυσκέφτηκε. Μόλις άκουσε το θέμα της Ημερίδας "το μέλλον της ορεινής Ηλείας είναι η Κτηνοτροφία" είπε αμέσως ναι. 



Και πήγε για να μοιραστεί τις γνώσεις του και να βοηθήσει τους κτηνοτρόφους μιας περιοχής ξεχασμένης εδώ και χρόνια από την Πολιτεία.



Μίλησε για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του γάλακτος που παράγεται στην Ηλεία, εξήγησε τους λόγους για την υψηλή ποιότητά του την οποία δεν συναντάμε εύκολα στην υπόλοιπη Ελλάδα. 



Μίλησε όμως και για την χαμηλή τιμή. Χαμηλότερη αισθητά από άλλα μέρη δίπλα στην Ηλεία... 



Μια λύση που πρότεινε ήταν να πάρουν στα χέρια τους οι κτηνοτρόφοι της ορεινής Ηλείας την μεταποίηση οι ίδιοι, αυτού του εξαιρετικού προϊόντος που παράγουν με τόσους κόπους!  



Να μην χρειάζεται δηλαδή να μεταφερθεί μακριά το γάλα για να συσκευαστεί. Έτσι, το μεταφορικό κόστος που μπορεί να είναι 3 ή 5 λεπτά ανά κιλό να μπαίνει στην τσέπη των κτηνοτρόφων. 



Τέλος, ζήτησε να μην νιώθουν ότι τους κάνει χάρη κανένας, που τους αγοράζει το γάλα τους. Όπως είπε "οι εταιρίες έρχονται εδώ επειδή βρίσκουν μεγάλες ποσότητες εξαιρετικής ποιότητας γάλα. Κανείς δεν σας κάνει χάρη"!



 Αυτά που γράφουμε, μπορεί εύκολα να τα αντιληφθεί όποιος τύχει να συνομιλήσει με τον Θανάση Γεωργόπουλο, έστω και για λίγο για αυτά τα θέματα. 



Η αγάπη για εκείνα με τα οποία ασχολείται, φαίνεται από το πάθος με το οποίο μιλάει για αυτά.



Το τελευταίο, σίγουρα το κατάλαβαν όσοι παρακολούθησαν την ενημερωτική ημερίδα στο Πανόπουλο...



Είναι ένας νέος άνθρωπος στην πολιτική και στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο οποίος ήρθε, επειδή θέλει να προσφέρει. Χωρίς ανταλλάγματα. Και αυτό φαίνεται από τις πράξεις του. Μια από αυτές να αναλάβει χωρίς μισθό, μια υπεύθυνη θέση στον Δήμο Ήλιδας!



Μπράβο λοιπόν στον Θανάση Γεωργόπουλο και στον Δήμαρχο Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη, που τον έπεισε να ασχοληθεί ενεργά με την τοπική αυτοδιοίκηση.



Το boreiaileia.blogspot.com τέλος, επιθυμεί να συγχαρεί και τον Αντιπεριφερειάρχη Θοδωρή Βασιλόπουλο, για την πρωτοβουλία που ανέλαβε στην ορεινή Ηλεία, έναν ξεχασμένο από πολλούς τόπο...  






Διαβάστε πρόσφατα άρθρα μας 







Μάθετε για ποιους λόγους φτιάξαμε αυτό το blog 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου