30/1/20

Το πολιτικό "φάντασμα" του Λυμπέρη πλανάται επάνω από τον ...Πύργο!

Ιδιαίτερα θετική αναφορά έγινε για την επιτυχία του στην επίτευξη αναπτυξιακών στόχων στην Αμαλιάδα!




 
Βαριά η πολιτική σκιά του Δήμαρχου Αμαλιάδας, λόγω των μεγάλων έργων υποδομής που πέτυχε, έπεσε επάνω από το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου στη συνεδρίαση της Τετάρτης.




του Δημήτρη Παπαφώτη
 

Το boreiaileia.blogspot.com παρακολούθησε την καθόλα "θυελλώδη" συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Πύργου την Τετάρτη το απόγευμα, που λίγο έλειψε εξαιτίας των συχνών διακοπών, να ολοκληρωθεί ...τα μεσάνυχτα!!!  



 Σε αυτήν την 5ωρη (και βάλε..) συνεδρίαση περίσσεψαν η ένταση, τα νεύρα, οι αντεγκλήσεις και δυστυχώς, οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί.



 Ακούστηκαν όμως και πολλές αλήθειες! 



Για την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, για το τι δεν έγινε στην πόλη του Πύργου τα τελευταία 25 χρόνια και έμεινε τόσο πίσω, για χαμένες ευκαιρίες, για κοντόφθαλμες μικροπολιτικές αλλά και για την εξυπηρέτηση μικροσυμφερόντων σε βάρος του κοινού καλού! 



 Ακούστηκε όμως σε αντιδιαστολή, το θετικό παράδειγμα του πολιτικού Γιάννη Λυμπέρη.



Πρώτος τον ανέφερε ο νεοδιορισθής Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Πύργου, Χαράλαμπος  Αριστειδόπουλος. 



Συγκεκριμένα είπε ότι η Αμαλιάδα κατάφερε να χρηματοδοτήσει και να υλοποιήσει σημαντικά έργα υποδομών, που άλλαξαν τη φυσιογνωμία της πόλης, χάρη στην στρατηγική που ακολούθησε ο Γιάννης Λυμπέρης. 



Ποια ήταν αυτή η στρατηγική; Έκανε "συμμαχίες" όπως είπε ο κύριος X. Αριστειδόπουλος, που του επέτρεπαν να συμμετέχει στη διεκδίκηση μεγάλων έργων. 



Κατέθετε τεχνικές μελέτες, τις οποίες αναθεωρούσε κάθε φορά που ήταν απαραίτητο και πίεζε για τη συνεχή χρηματοδότησή τους.  



 Σε αυτήν την τοποθέτηση του Αντιδημάρχου του αντέδρασε με σχόλια ο Δήμαρχος Πύργου  Τάκης  Αντωνακόπουλος.  



"Όλοι ξέρουμε πως και με ποιους συμμάχησε"... τον ακούσαμε καθαρά να λέει.  Ακούστηκε επίσης, κάτι για "βαθύ ΠΑΣΟΚ" αλλά με τη φασαρία που γινόταν εκείνη τη στιγμή, δεν μπορούμε με λεπτομέρεια να σας πούμε τι ακριβώς είπε.  



Βλέπετε, στο Δ.Σ. του Πύργου παρατηρήσαμε ότι επικρατεί μια κακή πρακτική. Σχεδόν όλοι έχουν ανοικτά τα μικρόφωνα μπροστά τους και μιλάνε - σχολιάζουν πολλές φορές την ίδια στιγμή με εκείνον που επισήμως έχει το λόγο. Έτσι, δεν ακούγεται μερικές φορές τι ακριβώς λένε οι ομιλητές, ούτε και εκείνοι που σχολιάζουν!



 Βέβαια, ο Δήμαρχος Πύργου ανέφερε αργότερα κατά την τελευταία ομιλία του, τις επιτυχίες Λυμπέρη στη χρηματοδότηση και εκτέλεση μεγάλων έργων για να τον παρουσιάσει ως παράδειγμα του τι έπρεπε να έχουν κάνει και οι προκάτοχοί του τις τελευταίες δεκαετίες.



Αντίθετα, όπως είπε ο Τάκης Αντωνακόπουλος, πολλοί "έτρεχαν" να κλείσουν άλλου είδους συμφωνίες...







 Διαβάστε πρόσφατα άρθρα μας































 Μάθετε για ποιους λόγους φτιάξαμε αυτό το blog με ένα κλικ στον τίτλο 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου