24/1/20

Φαρμάκης:"Να παραμείνουν τα Τμήματα και οι Σχολές"

Στηρίζει Λυμπέρη και Αντωνακόπουλο στις προσπάθειές τους. 


 
Ξεκάθαρη η στάση Φαρμάκη.


Το boreiaileia.blogspot.com σας ενημερώνει ότι ο Περιφερειάρχης κ. Ν.Φαρμάκης τάσσεται υπέρ της παραμονής στην Ηλεία  αλλά και της διατήρησης των Σχολών και Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών, που πρόσφατα κατάργησε η κυβέρνηση.   

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωσή του. 


"Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μαζί με τους Δήμους Αγρινίου, Ήλιδας και Πύργου, αλλά και το Πανεπιστήμιο Πατρών, ενωμένοι, θα διεκδικήσουμε τη διατήρηση όλων των σχολών και τμημάτων του Πανεπιστημίου στα σημεία όπου βρίσκονται σήμερα, αλλά και για τις νέες σχολές και τα νέα τμήματα, των οποίων η λειτουργία ανεστάλη ή ακυρώθηκε".
 

"Μαζί με την Πρύτανη, Β. Κυριαζοπούλου και τους Δημάρχους, Γ. Παπαναστασίου, Γ. Λυμπέρη και Π. Αντωνακόπουλο, συμφωνήσαμε να υποβληθούν εκ νέου οι φάκελοι των νέων σχολών στη νέα Ανεξάρτητη Αρχή του Υπουργείου Παιδείας, ενώ η Αυτοδιοίκηση θα συνδράμει στην εύρεση ή δημιουργία των αναγκαίων υποδομών".
 

"Και ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να στηρίξει την προσπάθειά μας, ενισχύοντας το Πανεπιστήμιο οικονομικά αλλά και με μέλη ΔΕΠ, ώστε να κάνουμε πράξη το όραμα για μία Δυτική Ελλάδα με ένα μεγάλο και ισχυρό Πανεπιστήμιο, φάρο πραγματικής και σύγχρονης γνώσης για τους νέους του τόπου μας και όχι μόνο"…


Το boreiaileia.blogspot.com θεωρεί υψίστης σημασίας όχι μόνο να παραμείνουν αλλά και να πολλαπλασιαστούν τα Τμήματα και οι Σχολές του Πανεπιστημίου, επάνω σε αντικείμενα σπουδών, τα οποία έχουν άμεση σχέση με την οικονομική και πολιτιστική ιστορία του τόπου μας. Είναι ένα από τα βασικά που πρέπει να γίνουν για να έρθει η ανάπτυξη στο νομό και στη βόρεια Ηλεία. 


 Διαβάστε πρόσφατα άρθρα μας





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου