9/1/20

Με 4.000.000 ευρώ ρίχνεται στην μάχη της τουριστικής προβολής η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Συντονιστής ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νικόλαος  Κοροβέσης.



Μεγάλες οι προσδοκίες για μια σωστή προβολή




Το boreiaileia.blogspot.com σας ενημερώνει για την πολυπόθητη και πολυαναμενόμενη τουριστική προβολή του τόπου μας από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. 



Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, κύριος Νίκος Κοροβέσης, έχει αναλάβει αυτήν την πολύ δύσκολη αλλά τόσο απαραίτητη αποστολή. 





Το προβληματικό παρελθόν... 



Το πρόβλημα έρχεται από παλιά. Η έλλειψη σωστής και αποτελεσματικής προβολής της περιοχής μας από τον προηγούμενο Περιφερειάρχη και τους συνεργάτες του είναι γνωστό. 



Δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες άρθρων έχουν γραφτεί τα τελευταία χρόνια στον έντυπο και τον ηλεκτρονικό Τύπο, που στηλιτεύουν ακριβώς αυτό. 



Την τραγική έλλειψη της στοιχειώδους προβολής για τον τόπο μας!



Η ολοκληρωτική απουσία, του παγκοσμίως γνωστού ονόματος της Αρχαίας Ολυμπίας υπήρξε επιζήμια όχι μόνο για την Ηλεία αλλά για ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. 



Το εντελώς αόριστο "go west" στο οποίο βασίστηκε, η οποιαδήποτε διαφημιστική προβολή, απέτυχε παταγωδώς! 



 Και ο βασικός λόγος αποτυχίας ήταν ακριβώς αυτός. Ήταν τόσο αόριστο, που δεν "έλεγε τίποτα" σε όσους μη Έλληνες απευθυνόταν και το διάβαζαν ή το άκουγαν. 



Εάν όμως είχε γίνει προβολή στηριζόμενη στο όνομα της Ολυμπίας, σχεδόν όλοι θα είχαν συγκεκριμένες εικόνες οι οποίες θα ερχόντουσαν στο μυαλό τους. Είτε άκουγαν είτε διάβαζαν για αυτό.  





Το ελπιδοφόρο παρόν...



Τέλος πάντων. Αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Στο παρόν, υπεύθυνος για την σχεδιαζόμενη προβολή του τόπου μας, είναι ένας έξυπνος άνθρωπος.  



Αντιλαμβάνεται πάρα πολύ καλά, τον τρόπο που πρέπει να γίνει αυτή η προβολή. Όχι μόνο με διαφάνεια και αυστηρά επαγγελματικά κριτήρια. 



Αυτό εννοείται αλλά από μόνο του δεν φτάνει. Καταλαβαίνει ότι πρέπει να "πατήσει" γερά σε ένα πασίγνωστο όνομα. 



Ένα όνομα, το οποίο από μόνο του είναι ένα πανίσχυρο brand name. Και αυτό δεν είναι κανένα άλλο από εκείνο της Αρχαίας Ολυμπίας.



 Το κονδύλι που έχει εξασφαλιστεί είναι 4.000.000 ευρώ για τρία χρόνια. Πολύ σημαντικό να γνωρίζει κανείς ακριβώς τόσο το χρηματικό ποσό όσο και τον χρόνο στον οποίο καλείται να σχεδιάσει και να φέρει μετρήσιμα αποτελέσματα.

  

 Και ακριβώς αυτό, μετά την απόφαση για προβολή του ονόματος της Ολυμπίας, είναι ο δεύτερος βασικός λόγος που μας κάνει αισιόδοξους. 



Η επιλογή δηλαδή, μετά από διεθνή διαγωνισμό με αυστηρά επαγγελματικά (και όχι άλλα) κριτήρια ενός συνεργάτη, ο οποίος θα αναλάβει σε συγκεκριμένο χρόνο και με συγκεκριμένο κόστος, να φέρει αποτελέσματα που θα μετρώνται και θα αξιολογούνται από τον ίδιο τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού. 



 Το boreiaileia.blogspot.com αισθάνεται μια νότα αισιοδοξίας για το αποτέλεσμα της προβολής που σχεδιάζεται. Εύχεται στον κύριο Νίκο Κοροβέση καλή επιτυχία στο έργο του.



 


 


 

 
 
Μάθετε για ποιους λόγους φτιάξαμε αυτό το blog με ένα κλικ στον ακόλουθο τίτλο 

boreiaileia.blogspot.com για την ανάπτυξη στη βόρεια Ηλεία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου