19/1/20

Το γεφύρι έγινε και ..Λέντζας - Ναμπίλ 1-0!

Πως ένα "μικρό" έργο δείχνει ποιος είναι αποτελεσματικός Δήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης 



Επιτέλους! "Το νερό μπαίνει στο αυλάκι" στον Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης.


Το boreiaileia.blogspot.com σήμερα, δεν θα αρκεστεί στην απλή μετάδοση της είδησης για την επαναφορά σε λειτουργία του γεφυριού στα Θανασουλέϊκα, στη βόρεια Ηλεία.



Αυτό το έκαναν ήδη τα ειδησεογραφικά ιστολόγια. Εμείς θέλουμε να σταθούμε πίσω από την είδηση. 



Εκείνο δηλαδή, που κάνουμε πάντα σε αυτό εδώ, το τοπικού ενδιαφέροντος blog.



Την ψύχραιμη ανάλυση πίσω από το γεγονός. Για να μπορέσουμε να βγάλουμε σωστά συμπεράσματα, ώστε να αντιλαμβανόμαστε τι πραγματικά συμβαίνει. 



Μακριά από τους κακόβουλους ψιθύρους. Μακριά από τα παραπλανητικά λόγια των χορτάτων, πολύχρωμων παπαγάλων, οι οποίοι αυτοπροβάλονται ως οι μόνοι "γνήσιοι δημοσιογράφοι". 



Με ψυχραιμία και πάντοτε με βάση την κοινή λογική, θα σας αναλύσουμε τι σημαίνει αυτή η "απλή" είδηση για την επαναλειτουργία του γεφυριού, ώστε να αξιολογηθεί σωστά η τελευταία 5ετία στον Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης αλλά και η σημερινή Δημοτική Αρχή.  



Ας αρχίσουμε, λέγοντας ότι το γεφύρι ξαναμπήκε στη θέση του με τη συνεργασία του δήμου, του ΤΟΕΒ και της Περιφέρειας. Είχε αχρηστευθεί πριν από 9 ολόκληρα χρόνια, εν μέσω μιας ισχυρότατης θύελλας. 



Από τότε μέχρι σήμερα, αποδείχτηκε ότι ήταν αδύνατο για την εκάστοτε Δημοτική Αρχή του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης να το ξαναφτιάξει. 



"Αυτό το γεφυράκι"; θα μας ρωτήσετε. Και πολύ λογικό από μεριάς σας. 



Ναι. Αυτό το γεφυράκι, θα σας απαντήσουμε. Και για να προλάβουμε την επόμενη λογική  ερώτησή σας, θα σας πούμε ότι αυτό το μικρό γεφυράκι ήταν πάρα πολύ σημαντικό για τους καλλιεργητές της περιοχής. 



Σημειώστε ότι μιλάμε για 20.000 στρέμματα!  Πολύς κόσμος εργαζόταν εκεί. Χωρίς αυτό το μικρό γεφυράκι, αναγκάζονταν να κάνουν τον γύρο. 



Καθημερινά δηλαδή, για τόσα χρόνια, έκαναν ένα μικρό ταξίδι για να πάνε στην περιουσία τους. Με ότι αυτό σημαίνει για τα καύσιμα που αναγκάζονταν να καταναλώσουν. Καθημερινά! 



Περιττό, βέβαια να σας πούμε ότι ήταν στις προεκλογικές υποσχέσεις του 2014. Πέρασαν 5 ολόκληρα χρόνια και τίποτα απολύτως! 



Και να, που μέσα σε τέσσερις μόλις μήνες το έφτιαξε, η νέα Δημοτική Αρχή του Γιάννη Λέντζα. Και μάλιστα με ελάχιστο κόστος. Σχεδόν με το τίποτα...  



Ακριβώς εκεί δηλαδή, που απέτυχε ως Δήμαρχος ο κύριος Ναμπίλ Μοράντ πέτυχε ως Δήμαρχος ο κύριος Γιάννης Λέντζας!



Ο μεν πρώτος αποτύγχανε συνεχώς επί πέντε (5) ολόκληρα χρόνια να το φτιάξει, ενώ ο δεύτερος το έφτιαξε σχεδόν χωρίς κόστος για τον Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης, μέσα σε τέσσερις μόλις μήνες!!!




Ας δούμε τι έγινε...



Οι δύο μεγάλοι τσιμεντοσωλήνες, οι οποίες ήταν το βασικό μέρος του έργου υπήρχαν ήδη. Από το 1969! Όταν είχε γίνει ο αναδασμός. 



 Η όλη δυσκολία ήταν να πάρουν με γερανό τους σωλήνες, να τους φορτώσουν σε ειδικό όχημα της Περιφέρειας και να τους μεταφέρουν στο κατάλληλο σημείο για τοποθέτηση και πάλι από τον γερανό. 



"Αυτό ήταν όλο"; με το δίκιο σας να αναρωτηθείτε. Ναι, αυτό ήταν όλο. Το δύσκολο σημείο λοιπόν, δεν ήταν να βρεθούν μεγάλα χρηματικά κονδύλια. Ούτε να γίνουν πολύχρονες μελέτες, όπως κάποιοι υποστήριζαν... 



Το δύσκολο σημείο για να πραγματοποιηθεί το έργο ήταν να υπάρξει συντονισμός! Ναι, όπως το διαβάζετε. Απλά, να συντονιστούν μεταξύ τους ο ΤΟΕΒ Μυρτουντίων, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης. 



Φυσικά, την ευθύνη του συντονισμού έπρεπε να την "σηκώσει" ο επί 5 ολόκληρα χρόνια Δήμαρχος (2014 - 2019) κύριος Ναμπίλ Μοράντ. Δεν το έκανε όμως, όπως αποδεικνύει η σκληρή αλλά αδιάψευστη πραγματικότητα... 



Τι ήταν εκείνο που έκανε ο Γιάννης Λέντζας και δεν έκανε ο προκάτοχός του; Αφού συνεννοήθηκε με τους Αντιδημάρχους του, οι οποίοι είχαν συνεννοηθεί πρώτα με τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ, για το τι θα χρειαστούν ώστε να εκτελεστεί σωστά το έργο, σήκωσε το τηλέφωνο. 



Τηλεφώνησε και συνεννοήθηκε με την Περιφέρεια, ώστε να σταλούν τα κατάλληλα οχήματα σε συγκεκριμένη ημερομηνία.



Η μαγική λέξη λοιπόν, είναι η "συνεννοήθηκε". Απλά πράγματα. Βέβαια, πίσω από αυτήν την απλή λέξη κρύβεται μια άλλη. 



Μια λέξη πολύ σημαντική, η οποία όπως όλα δείχνουν, έκανε το "θαύμα" της. 



Ποια είναι αυτή; Μα, η λέξη "ενδιαφέρθηκε" ασφαλώς. Ο Γιάννης Λέντζας ενδιαφέρθηκε σοβαρά, όπως αποδεικνύει το αποτέλεσμα!    



Αυτό είναι το συμπέρασμα λοιπόν, στο οποίο οδηγούμαστε ακολουθώντας την απλή λογική.



Και μάλιστα, τα πράγματα για τον πρώην Δήμαρχο γίνονται πολύ πιο ..."σκούρα", εάν σας πούμε ότι ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων κύριος Δ. Παλαιολόγος ήταν και Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών επί δημαρχίας του κυρίου Ναμπίλ Μοράντ. 



Δηλαδή, τότε υπήρχαν λιγότερα εμπλεκόμενα πρόσωπα. Άρα, ένα άλλο λογικό συμπέρασμα είναι να σκεφτεί κανείς,ότι θα ήταν ευκολότερη η συνεννόηση... 
Αμ, δεν!



Και αναπόφευκτα γεννάται το εξής λογικό ερώτημα. Αφού ο κύριος Δ. Παλαιολόγος ήταν και Πρόεδρος και Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, τι ήταν εκείνο που εμπόδιζε τόσο καιρό να φτιαχτεί το γεφυράκι; 



Αυτό το μικρό και καταφρονεμένο έργο λοιπόν, μας δείχνει πως ακριβώς λειτουργούσε(;;;) ο Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης την τελευταία 5ετία και πως λειτουργεί τώρα. 
Μια θεαματική αλλαγή σε μόλις τέσσερις μήνες! 



Το boreiaileia.blogspot.com την σκληρή κριτική που άσκησε στις πολιτικές συμπεριφορές και στις πράξεις - παραλήψεις (και ποτέ στα πρόσωπα) της προηγούμενη Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης, την άσκησε με γνώμονα το κοινό καλό και πάντοτε βασιζόμενο στην κοινή λογική. 



Για αυτούς ακριβώς τους λόγους επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά στις εκλογές και επιβεβαιώνεται και τώρα με το έργο που παρουσιάζει ο εν λόγω δήμος. 
Άλλαξε η νοοτροπία της Δημοτικής Αρχής κατά την άσκηση των καθηκόντων της. 



Το ζητούμενο από ένα Δήμαρχο είναι να είναι αποτελεσματικός και τίποτε άλλο! Να φέρνει αποτελέσματα δίνοντας λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των δημοτών του. 



Όπως αυτό το μικρό γεφυράκι που "έλυσε" τα χέρια σε δεκάδες οικογένειες δημοτών, μετά από τόσα χρόνια...



Σκληρή η πραγματικότητα για ορισμένους, με τις επιλογές που έκαναν αλλά δεν μπορεί να την αρνηθεί κανείς, ούτε να την ακυρώσει με αμπελοφιλοσοφίες. 



Όσο κι αν σκούζουν τα παπαγαλάκια. Είναι βλέπετε, η ...πραγματικότητα!



Το boreiaileia.blogspot.com αισθάνεται δικαιωμένο για την εκτίμησή του, ότι την 1η Σεπτεμβρίου του 2019 ξεκίνησε μια πολύ καλύτερη εποχή για τον Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης και γενικότερα τη βόρεια Ηλεία.  







Διαβάστε τι γράφαμε για τις εκλογές της 26ης Μαΐου από τον Μάρτιο κιόλας με ένα κλικ στον τίτλο    

Ψηφοδέλτιο "ομολογία" ήττας από τον Δήμαρχο Ανδραβίδας Κυλλήνης






Δείτε πως επιβεβαιωθήκαμε για τις εκλογικές μας προβλέψεις

boreiaileia.blogspot.com η απόλυτη εκλογική επιβεβαίωση








Ενημερωθείτε για την περιοχή μας με τα πρόσφατα άρθρα μας


Αγανάκτησαν! Όλοι οι Δήμαρχοι της Ηλείας αύριο στον δρόμο!




Απεργία πείνας στα Λεχαινά λόγω αποπνικτικής δυσοσμίας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου