11/1/20

Απεργία πείνας στα Λεχαινά λόγω αποπνικτικής δυσοσμίας!

Αγανακτισμένοι αλλά και αποφασισμένοι για κάθε νόμιμη δράση οι κάτοικοι 3 χωριών στη βόρεια Ηλεία! 



 
Αντιπροσωπεία κατοίκων λίγο πριν τη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη


Το boreiaileia.blogspot.com δεν έπαψε να σας ενημερώνει για την τρομακτικών διαστάσεων περιβαλλοντική ρύπανση στην ευρύτερη περιοχή των Αγίων Θεοδώρων, στη βόρεια Ηλεία. 



Μια ρύπανση επιβαρυντική για την ανθρώπινη υγεία, όπως πιστοποίησε με έκθεσή του το Πανεπιστήμιο Πατρών. 



Σε αναμονή της τελικής έκθεσης, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα δημοσιοποιηθεί εντός δέκα ημερών, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής των Αγίων Θεοδώρων αποφάσισαν κινητοποιήσεις. 



 Μια από αυτές θα είναι η πραγματοποίηση απεργίας πείνας στην κεντρική πλατεία των Λεχαινών. Την πρωτεύουσα του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης.



Σκοπός τους είναι να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη αλλά και να πιέσουν την πολιτική ηγεσία του τόπου ώστε να έχει θετική έκβαση ο αγώνας τους και να κλείσει οριστικά η πηγή της ρύπανσης.



Τις τελευταίες ημέρες οι κάτοικοι αναρτούν συνεχώς δημοσιεύσεις για το πόσο άσχημη είναι η κατάσταση για αυτούς και τα παιδιά τους. 



Δυσκολεύονται να κάνουν ακόμη και τα πιο απλά πράγματα, που για εμάς είναι αυτονόητα. Όπως το να κοιμηθούν ή να καλλιεργήσουν τη γη τους. 



Για παράδειγμα, δεν βρίσκουν εργάτες για να μαζέψουν τις ελιές τους! Κανένας δεν δέχεται να πάει εκεί επειδή δυσκολεύεται να αναπνεύσει!!!




 Να θυμίσουμε πως ήδη έχουν κάνει την πρώτη δημόσια διαμαρτυρία τους στην πλατεία των Λεχαινών, την 27η Δεκεμβρίου του 2019. 



Τότε είχαν στήσει σκηνές μέσα στη νύχτα στο κέντρο της πλατείας για να κοιμηθούν, αφού η απερίγραπτη με λέξεις δυσοσμία, είχε κατακλύσει τα σπίτια τους και δεν μπορούσαν ούτε να κοιμηθούν!



Διαμαρτυρία στο κέντρο της πλατείας των Λεχαινών


 Μπορείτε να δείτε το σχετικό άρθρο που είχαμε γράψει τότε με ένα κλικ στον τίτλο 




Την λύση, ζητούν να την δώσει η Περιφέρεια και ο κύριος Νεκτάριος Φαρμάκης, τον οποίο έχουν συναντήσει και ενημερώσει αναλυτικά πριν δύο εβδομάδες, στην επίσκεψη που του έκαναν μαζί με τον Δήμαρχο Ανδραβίδας - Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα.



Το boreiaileia.blogspot.com υποστηρίζει τον δίκαιο αγώνα των κατοίκων όλης της ευρύτερης περιοχής των Αγίων Θεοδώρων και θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι να δικαιωθούν. Χωρίς σεβασμό στο περιβάλλον δεν πρόκειται να έρθει ποτέ η ανάπτυξη στη βόρεια Ηλεία.






 Διαβάστε τα άρθρα που έχουμε γράψει για το περιβαλλοντικό αίσχος στο ρέμα Βροντού και την ευρύτερη περιοχή των Αγίων Θεοδώρων, με ένα κλικ σε κάθε τίτλο. 





















Μάθετε για ποιους λόγους φτιάξαμε αυτό το blog με ένα κλικ στον ακόλουθο τίτλο



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου